-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ramzio laidotuvės įžiebė diskusiją: vieni palaiko, kiti sako „perlenkta lazda“

Pagėgių rinktinėje trečiadienį įvyko iškilminga ceremonija, kurios metu pasieniečiai atsisveikino su belgų aviganiu Ramziu. Urna su jo palaikais bus saugoma muziejuje. Ramzio žūtis sukrėtė visuomenę, jo istorija atsidūrė dėmesio centre. Tačiau toks išskirtinis dėmesys nušautam pasieniečių šuniui patiko ne visiems.
Gerda Stiklickienė ir Vaidas Baumila sako, kad nušautas pasieniečių šuo Ramzis vertas išskirtinės pagarbos
Gerda Stiklickienė ir Vaidas Baumila sako, kad nušautas pasieniečių šuo Ramzis vertas išskirtinės pagarbos / V.Ovadnevo, 15min, TV3 nuotr.
Temos: 1 Daina Bosas

Verslininkė Daina Bosas feisbuke viešai stebėjosi, kuriam nuskriaustam žmogui buvo skiriama tiek dėmesio, kiek Ramziui.

„Aš maniau, kad šuns problema nuodugniai išgvildenta, apšnekėta, ašaros nušluostytos, surinkta virš 3000 euru paminklui. Pasirodo, kad ši tema dar neišsemta.... Gal galite priminti, kuriam nuskriaustam žmogui buvo skiriama tiek dėmesio? Kas sulaukė tokio visuomenės palaikymo?, – retoriškai klausė D.Bosas.

Sulaukusi feisbuko draugų pritarimo D.Bosas tęsė mintį: „Tiesiog Šveicarija! Socialinių problemų neturime, galime mėnesiais kalbėti apie šunis... 7000 eurų surinkta. Tai pasakykite, ar čia normalu? Našlaičių pilna, kuriems reikia padėti. Kodėl žmonėms labiau gaila šuns, ne našlaičio? Gyvo našlaičio!“

Humoristas, „Dviračio šou“ kūrėjas Haroldas Mackevičius Žmonės.lt sakė situaciją vertinantis dviprasmiškai – supranta ir tuos, kurie Ramzio sureikšminimą vertina skeptiškai, ir palaikančiuosius.

Irmanto Gelūno nuotr. /Haroldas Mackevičius
Irmanto Gelūno nuotr. /Haroldas Mackevičius

„Suprantu tiek vienus, tiek kitus. Žiūrint tas laidotuves, vaizdas atrodo siurrealistiškai. Tačiau pats auginęs šunis, daug metų medžiojęs. Tas įvykis man atrodo makabriškas. Pats nemedžioju jau kurį laiką, bet daug metų praleidau miške ir visą gyvenimą auginau šunis. Šis įvykis man atrodo labai keistas... Bet negaliu atsistoti nei į vieną, nei į kitą pusę. Kodėl žmonėms labiau gaila šuns, o ne našlaičio?

Nieko nepadarysi, tokia žmogaus psichologija. Skamba paradoksaliai, bet taip yra, tokie mes esame. Ši situacija labai keista. Visuomenė tarsi poliarizuota į vieną ar kitą pusę, bet man savotiškai teisūs atrodo visi. Ėmus mąstyti ir ginčytis, argumentų yra abejose pusėse. Pakankamai svarių. Retas toks atvejis, kad nebūtų nei teisių, nei neteisių“, – sakė H.Mackevičius.

Dainininkas Vaidas Baumila įsitikinęs, kad Ramzis palaidotas taip, kaip dera laidoti valstybės įstatymus gynusį pareigūną.

Tomo Adomavičiaus nuotr./Vaidas Baumila
Tomo Adomavičiaus nuotr./Vaidas Baumila

„Tegul žmonės elgiasi taip, kaip nori elgtis. Jei kažkas nori laidoti šunį šitaip, tegul ir laidoja, tegul atiduoda jam tokią pagarbą, kokią nori. Man gražu. O tie žmonės, kuria rėkauja, visada bus neigiami. Ką, jie šuniui pavydi? Pyksta, kad žmonių taip nelaidoja, kad paramos tokios nereiškia? Juk Ramzio laidotuvėms pinigus surinko žmonės. Ką, vaikų namai negauna paramos? Negauna, pavyzdžiui, drabužių? Aš jau nebeįstengiu nunešti vaikų namams drabužių, nes jų tiesiog nebepriima. O kažkas sako, kad našlaičiai nėra remiami...

Šis šuo buvo pareigūnas, kuris gynė įstatymus, dirbo su kitais pareigūnais. Jam reikia atiduoti pagarbą. Nesuprantu... Kai kas nors numeta šunį nuo tilto, socialiniuose tinkluose rėkaujama, kaip negražu, juk šuo yra draugas, šeimos narys, o kai šunį laidoja kaip šeimos narį, kaip kolegą, darbuotoją, įstatymų gynėją, tada ima piktintis. Taip piktinasi hipokritiški žmonės: vieną dieną sako, kad taip reikia, kitą – kad nebe. Jie visada niurzgės“, – svarsto atlikėjas.

Iškilmingą Ramzio pagerbimą palaiko ir „TV Pagalbos“ gelbėtoja, žurnalistė Gerda Stiklickienė.

Loretos Kondratės nuotr./Gerda Stiklickienė
Loretos Kondratės nuotr./Gerda Stiklickienė

„Tokias laidotuves vertinu labai teigiamai. Ramzis buvo tarnybinis šuo, pareigūnas, kuris buvo nušautas tarnybos metu. Būčiau linkusi manyti, kad jį nušovė tyčia. Todėl neabejoju, kad Ramzis, kaip pareigūnas, vertas didžiausios pagarbos. Juk jis iš tiesų tarnavo mums, mūsų visuomenei“, – Žmonės.lt sakė G.Stiklickienė.

Į komentarus, kad Ramziui galbūt skirta daugiau dėmesio nei, pavyzdžiui, likimo nuskriaustiems vaikams, G.Stiklickienė atsako: „Sakyčiau, nereikėtų lyginti šių dalykų. Vaikams padeda tam tikros institucijos. Nepasakyčiau, kad jie užmiršti. Yra finansų, labdaros... Mano nuomone, šuo tokio pagerbimo buvo vertas.“

Kokia jūsų nuomonė?

Primename, kad pasieniečių tarnybinis šuo Ramzis buvo nušautas rugsėjo 27 dieną miško keliuke šalia sienos su Kaliningrado sritimi Pagėgių rajone, kai ieškojo kontrabandininkų pėdsakų. Netrukus paaiškėjo, kad Ramzį nušovė Seimo nario Kęsto Komskio brolis Arvydas Komskis.

TAIP PAT SKAITYKITE: Pasieniečiai atsisveikino su nušautu belgų aviganiu Ramziu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius