Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rankinė – išraiškinga būtinybė (nuotraukos)

Rankinė moteriai – ne tik būtinas aksesuaras, tai simbolis, gyvenimo būdo ir netgi vidinės būsenos veidrodis. Naujos rankinės įsigijimo procesą galima palyginti su ilgai trunkančiu, efektyviu psichoanalizės seansu.
Rankinė – išraiškinga būtinybė.
Rankinė – išraiškinga būtinybė. / „15min“ nuotr.
Temos: 2 Rankinė Mada

Prie jo, jei tik leidžia galimybės, mielai sugrįžtame kiekvieną naują sezoną. Ypač tai tampa aktualu vasarą, kada taip norisi atnaujinti ne tik apdarus, bet ir aksesuarus.

Griežtų reikalavimų nėra

Naujo sezono rankinės siuvamos iš lygios ir faktūrinės odos, tekstilės, rečiau plastiko. Dydžiai įvairūs, kokio tik pageidaujate: nuo gigantiškų proporcijų iki akinių dėklo išmatavimų. Pačios madingiausios – įdomių formų, skirtingų faktūrų, medžiagų kombinacijų, apipavidalintos raišteliais, kutais, pintomis, metalinėmis detalėmis rankinės. Tačiau, jei panašią nešiojotės ligi šiol, tikrai neprašausite pro šalį ją pakeisdamos visiškai kitokios nuotaikos modeliu. Tikrai atsinaujinsite ir nustebinsite aplinkinius. Populiariausios rankinių spalvos – pudrinė, pilkšva, rusva, rausva. Madingi ir balti variantai, tačiau žymiai įdomiau atrodo juodos ir baltos spalvos deriniai, kuriais spalvinamos ir elegantiškos, ir sportinio stiliaus rankinės. Be abejo, neišvengė šiemet rankinės ir itin aktualių ryškių spalvų. Favoritės – ryškiai raudona, geltona, žalia, sodri bordo ir vaiski lelijų spalva. Svarbiausias ryškiaspalvių rankinių akcentas – išgryninta forma. Ir būtinai – minimalus papuošimas. Rankinę vasarai galite rinktis ir juodą, ypač jei esate santūrios spalvinės gamos gerbėja. Nuobodulio padės išvengti nestandartinė medžiaga, forma, puošybos elementai.

Svarbiausia – patogumas

Šiai vasarai dizaineriai moterims pataria rinktis tokias rankines, kurias būtų galima užsimesti ant pečių. Į madą vėl sugrįžo klasikinės formos kuprinės – masyvios, ryškios, dažniausiai vienspalvės, su didelėmis kišenėmis, dirželiais ir užtrauktukais. Praktiški, jaunatviško stiliaus modeliai puikiai dera su šiemet aktualiais didelių apimčių bliuzonais, laisvomis banano formos kelnėmis, triukšmingai ant podiumų sugrįžusiais įvairių pavidalų džinsais, praktiškais kombinezonais. Moterims, nenorinčioms prasilenkti su mada, bet manančioms, kad jau išaugo iš amžiaus, kuomet galėjo bėgioti su trumpais šortais ir kuprine ant pečių, dizaineriai siūlo „padoresnį“ variantą – safario stiliaus rankinę su daugybe kišenių ir ilgomis, patogiomis rankenomis.

Alternatyva demokratiškoms kuprinėms – griežtų formų rankinės. Dalykinėms, rafinuotą stilių mėgstančioms moterims naujas sezonas skiria įvairiausius gydytojo lagaminėlio variantus su dvejomis trumpomis rankenėlėmis, „pagerintas“ tradicinių portfelių, lagaminų interpretacijas, klasikines spalvas ir prabangią krokodilo odą. Veiklios, bet nesupančiotos griežtomis aprangos protokolo taisyklėmis moterys gali rinktis patogias, primenančias kelioninius krepšius, rankines. Jos, pagyvintos spalvingomis, originaliomis detalėmis, atrodo kur kas laisviau ir patraukliau.

Rankenos-grandinės triumfas

Ši tendencija rankinių madoje jau keletą metų klajoja iš sezono į sezoną. Ir šis pavasaris-vasara netapo išimtimi. Vedančiųjų mados namų kolekcijose pristatoma didelė paremtų septinto dešimtmečio modeliais rankinių įvairovė, jose tradicines rankenas pakeitė skirtingi metalinių grandinių variantai. Tai – smulkios, apipurkštos aukso arba sidabro dulkėmis grandinėlės iš lengvo metalo, žaismingi žiedelių vėriniai su spalvotomis emalio detalėmis, dvigubos-trigubos grandinių pynės, grandinėlės, papuoštos karoliukais ir medžio plokštelėmis. Grandine-rankena yra puošiami patys įvairiausi rankinių modeliai – ir retro „ridikiuliai“, ir minkšti, sutraukiami viršuje virvele krepšeliai, ir santūrūs, grafiško dizaino lagaminėliai.

Dar vienas ryškus praeitų sezonų palikimas – prie riešo tvirtinama rankinė. Prieš keletą metų naudotas sudėtingas konstrukcijas su spynelėmis, šiemet dizaineriai papildė kur kas išmoningesniais sprendimais. Pačių įvairiausių dydžių rankines prie riešo prilaiko plačios odinės ir metalinės apyrankės, siauri odiniai dirželiai su blizgiomis sagtelėmis, gigantiškų narelių grandinės, daugiasluoksnės, smulkių grandinėlių, akmenėliais nusėtų virvelių vijos. Taip apipavidalintos rankinės ypač tinka vakarėliams, kai labai praverčia abi laisvos rankos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius