Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rankinių kūrėja Rasa Rožinskienė: „Noriu padrąsinti moteris, kurios nesijaučia laimingos“

Į rankinių dizainerės Rasos Rožinskienės kolekcijos „Vaivorykštė“ pristatymą Kaune šią savaitę susirinko ne tik žinomos moterys, bet ir vyrai. Antrasis viešas autorės darbų demonstravimas sulaukė ne mažiau dėmesio nei jos debiutas. Šįsyk R.Rožinskienė pristatyti savo kūrinius, gimusius koliažo principu, patikėjo ne garsioms Kauno moterims, o pačios įkurtą estetinio lavinimo mokyklėlę lankančių vaikų mamoms.
Rasos Rožinskienės kolekcijos „Vaivorykštė“ pristatymas
Rasos Rožinskienės kolekcijos „Vaivorykštė“ pristatymas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Rankinė

„Norėjosi, kad rankines pateiktų tos moterys, kurios iš tiesų jas nešioja. Tos, kurias eilinę dieną gali sutikti gatvėje, skubančias į namus, darbą ar pasiimti vaikų iš darželio“, – su šypsena sakė R.Rožinskienė.

Kūrėja savais darbais tvirtina, kad save realizuoti galima pačiais netikėčiausiais būdais, pačiais įvairiausiais amžiaus tarpsniais, jei tik į viską žiūrėsi pro optimisto akinius arba pro vaivorykštės lanką.

„Ieškoti savęs, savo Vaivorykštės niekada nevėlu. Ar tau aštuoniolika, ar keturiasdešimt... Savo kūryba tiesiog noriu padrąsinti moteris, kurios nesijaučia laimingos“, – teigė R.Rožinskienė.

Jos darbai – originalūs ir skirtingi. Dizainerė sakė pirmiausia turinti daugybę atskirų detalių, kurias vėliau, dažniausiai spontaniškai, sujungianti į istoriją pasakojantį paveikslą. R.Rožinskienė tikino pradėjusi darbą niekuomet nežinanti, kas jos pastangas vainikuos.

„Labai norėjau, kad artėjant pačioms gražiausioms metų šventėms – Kalėdoms – mano rankinės plazdėtų angelais. Deja... Čia turbūt ir yra visas kūrybos žavesys:  širdis kuria ne tai, ką suplanavo protas“, – paaiškino R.Rožinskienė.

Kaip ir praėjusioje „Pasipuošti širdį“ kolekcijoje, taip ir „Vaivorykštėje“ dominuoja ryškios, spalvingos rankinės.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Rasos Rožinskienės kolekcijos „Vaivorykštė“ pristatymas
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Rasos Rožinskienės kolekcijos „Vaivorykštė“ pristatymas

Susipažinti su autorės darbais į „La Bibliothèque“, kur įprastai verda naktinis gyvenimas, atėjo aktorė Sandra Daukšaitė-Petrulėnė, lengvaatletė Austra Skujytė su vyru Valdu Grigaliūnu, Neringa Mažeikienė, fotomenininkas Rolandas Vilkauskas-Pripsas, dizainerė Gintarė Ačaitė, renginių organizatorius Paulius Šiupienius, kirpėjas Karolis Murauskas, aktorius Evaldas Leskauskas, dainininkės Viktorija Mauručaitė ir Vasha, mentalistas Nicholas Kin.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Gabrielė Grygolaitytė-Vasha, Laurinta Mikštaitė ir Viktorija Mauručaitė
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Gabrielė Grygolaitytė-Vasha, Laurinta Mikštaitė ir Viktorija Mauručaitė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius