-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rasos Martens augintinis pergudravo vagis

Nenustebkite, jei vienoje Vilniaus gatvelių prie vartų jus pasitiks ir jūsų ketinimus įvertins pinčerio mišrūnas vardu Spyglys. Kartais šiame kieme jam kompaniją palaiko keleriais metais jaunesnis jorkšyro terjeras Vipukas.
Rasa Martens
Rasa Martens / Luko Balandžio nuotr.

Šie skirtingų veislių, charakterių ir pomėgių augintiniai verslininkų Rasos ir Johano Martens namuose atsirado neatsitiktinai. Kiek pamena, – ir jos mama, ir močiutė visada rūpinosi ne tik „savais“, bet ir visais užklystančiais gyvūnais. Gal iš čia ir R.Martens atsidavimas bei meilė keturkojams.

Spyglį jie sutiko nuvažiavę aplankyti draugų vaikelio. Šuniuką jaunai šeimai įpiršo anyta – sakė, kad vaikui bus daug smagiau taip augti.Tačiau Rasos draugę ši idėja ne itin žavėjo, tad ji buvo laiminga pamačiusi, kad Spyglys išsirinko sau naują šeimininkę – Rasą. Važiuojant namo vyras priekaištavo jai – ir taip neturinti laisvo laiko, moteris prisiėmė dar vieną atsakomybę – šįkart už mažą keturkojį mišrūną. Bet jau visai netrukus Johanas su Spygliu tapo pačiais geriausiais draugais. Šeimininko ofise ir fabrike – šuniukas tikras šeimininkas, galėtų vienas verslo partneriams ekskursijas pravesti. Tuo tarpu Rasai teko atsisakyti Spyglio kelionių į viešbutį –  augintinis  nebuvo itin paklusnus – mėgdavo verslo susitikimo metu ne vietoje paloti.

BTV nuotr./Rasa Martens
BTV nuotr./Rasa Martens

Vipas atsirado namuose, kai Spyglys jau buvo pripratęs prie mylimo augintinio vaidmens. Parsivežus naująjį šeimos narį reikėjo šiek tiek vaidmenis perskirstyti. Viešumoj šuniukai konkuruoja ir išraiškingai vaidina nesutarimus,  tačiau kai šeimininkai išeina, jie sulenda po antklodėmis ir susiglaudę miega...

Nepaisant stereotipiškai dekoratyvios veislės, Vipą ji įsigijo irgi netikėtai ir ne dėl sąlyginės turtingų moterų mados. Moteriai pasidarė gaila šunelio, kurį pamatė paprasčiausiame prekybos centre.

Verslininkės nuomone, visiškai nesvarbu nei šuns veislė, nei kaina – kiekvienas šuo, kaip ir žmogus, kurį myli – pasidaro gražus ir brangus, nepriklausomai nuo charakterio ar kitų ypatumų.

Rasos mažyliai valgo keisčiausius dalykus:  Spyglys  mėgsta ir sūrį, ir varškę, ir net jogurtą. Bet didžiausias gardumynas – gardžiai paruošta žuvis. Vipas valgo vaisius – mėgsta vynuoges ir obuolius.

Šeimos vyresnėlis Spyglys jaučiasi kiemo šeimininkas – atidarius vartelius jis išeina į gatvę, pasivaikšto ir grįžta namo. Dėl Vipuko mažo ūgio ir dekoratyvios veislės, jo vieno pasivaikščioti niekas neleidžia. Bet kartą, sumanęs pasirodyti esąs savarankiškas, prasikasė pro vartelius ir dingo beveik dviem paroms. R.Martens įsitikinusi, kad kažkas šunelį mėgino pasisavinti, tačiau žiniasklaidos ir žmonių sukelto triukšmo išsigandęs, išmetė statybvietėje.

O štai  Spyglys – iš pažiūros nedidukas ir draugiškas šunelis apsaugojo šeimą nuo vagystės – išgirdęs kažką krebždenant prie vartų pradėjo taip loti, kad už kelių šimtų metrų dirbęs ambasados apsaugininkas atėjo patikrinti kas vyksta. Padėjęs iškviestiems policininkams apžiūrėti teritoriją, Spyglys palaimingai užmigo – kaip koks komisaras Reksas. Kitą rytą R.Martens sužinojo, kad butas netoliese buvo apvogtas.

Visos Spyglio, Vipo bei kitų Rasos Martens šeimos augintinių istorijos – jau šį sekmadienį, 8.00 val. laidoje „Duok labas“ per BTV.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius