-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Raudonieji dobilai gali slopinti pagyvenusių moterų depresiją

Menopauzę išgyvenančios ir raudonųjų dobilų ekstraktą vartojančios moterys gali patirti mažiau depresijos ir nerimo simptomų, rodo Austrijoje atliktas tyrimas.
Raudonieji dobilai
Raudonieji dobilai / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Papildus su 80 miligramų raudonųjų dobilų izoflavonų vartojus tris mėnesius, depresijos ir nerimo simptomų sumažėjo apie 80 procentų. Atsitiktinių imčių placebu kontroliuojamo tyrimo ataskaitą paskelbė žurnalas „Maturitas“, praneša nutraingredients.com.

Jei papildomi tyrimai patvirtintų šias išvadas, naudos turėtų daug žmonių. Bent kartą per savo gyvenimą su depresija susiduria 21 procentas moterų ir 13 procentų vyrų.

Austrų tyrime dalyvavo 109 moterys. Naudojant dvejopą metodiką nustatyta, kad depresijos simptomų sumažėjo 78–80 procentų, o placebo grupėje – 21 proc.

Mokslininkai mano, kad raudonųjų dobilų izoflavonai smegenų žievės neuronus apsaugo nuo glutamatų toksiškumo ir oksidantinio streso – ląsteles pažeidžiančių cheminių reakcijų.

Raudonųjų dobilų žiedai turi daug vertingų maistinių medžiagų. Visuotinai pripažįstama, kad šių žiedų ekstraktas kuo įvairiausiais aspektais padeda menopauzę išgyvenančioms moterims, tačiau visiems suaugusiems naudinga gerti džiovintų raudonųjų dobilų žiedų arbatą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius