Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Raudonmedžio rojuje nebeliko dangiškų migdolų

Žinomi kauniečiai 64 metų Seimo narė, poetė ir visuomenės veikėja Dalia Teišerskytė ir 65-erių verslininkas, „Žalgirio“ krepšinio komandos veteranas Anatolijus Čupkovas iki šiol laikyti viena laimingiausių ir gražiausių Lietuvos porų.
Dalia Teišerskytė ir  Anatolijus Čupkovas
Dalia Teišerskytė ir Anatolijus Čupkovas / „Scanpix“ nuotr.

Ji – talentinga, populiari, patraukli moteris, Seimo narė, švytinti TV ekranuose, jis – sumanus, žavus, turtingas vyras. Tačiau nei valdžia, nei šlovė, nei pinigai negali apsaugoti nuo šeimos dramų.

Dar pernai Dalia ir Anatolijus atšventė savo perlines vestuves dviejose bažnyčiose pagal krikščioniškas ir stačiatikių apeigas. Abu tikėjo, kad santuoka išliks tvirta kaip uola. Tuo neabejojo ir jų vaikai iš pirmų santuokų, anūkai, jų bendras sūnus ir artimiausi šeimos draugai.

Nesantaika įsiplieskė prieš pusantrų metų. Kurį laiką porai pavyko nuslėpti nesutarimus ir barnius. Bet prieš tris mėnesius verslininkas buvo priverstas išeiti gyventi pas savo seserį, nes žmona Seimo narė pakeitė buto raktus ir jis negalėjo patekti į namus.

Nebegyvenu savo namuose. Kol kas situacija sunkiai nusakoma ir skaudi. Man reikia laiko, kad galėčiau pasakyti, kas iš tikrųjų vyksta, patvirtino verslininkas A.Čupkovas.

Trokšta ramybės

„Nebegyvenu savo namuose, – LŽ patvirtino verslininkas A.Čupkovas. – Kol kas situacija sunkiai nusakoma ir skaudi. Man reikia laiko, kad galėčiau pasakyti, kas iš tikrųjų vyksta.“

Prieš keletą dienų kaunietis išskrido į Australiją, kur spalio 10 dieną prasidės pasaulio veteranų sporto žaidynės. Jis užsiminė, kad reikėjo pasirengti kelionei, pasiimti daiktų iš namų, bet negalėjo ten patekti.

„Tokia situacija nėra normali. Kai grįšiu iš tolimos kelionės, gal jau žinosiu atsakymą, kas įvyko mūsų gyvenime ir kodėl taip atsitiko. Laikas yra geriausias gydytojas, išgydo giliausias žaizdas. Skaudžiausia, kad nuo manęs nusisuko vaikai, jie kaltina tik mane, kad sujaukiau namų ramybę. Man pačiam reikia ramybės, jos seniai nebeturiu. Gyventi, kaip iki šiol gyvenau, nebegaliu. Mano sveikata – ne geležinė. Savo problemas žinau. Prieš išskrisdamas į Australiją, artimiesiems palikau testamentą. Ką gali žinoti, kas manęs laukia. Visiems būtų daug lengviau, jei sugrįžčiau cinkuotame karste“, – be ironijos liūdnai sakė verslininkas.

Jis užsiminė, kad galėjo kreiptis į policiją ir rašyti pareiškimą, kai nepateko į savo namus. Bet to nepadarė.

„Jaučiu didelę pagarbą savo žmonai, kuri yra Seimo narė, ir tikrai nenorėjau jai pakenkti. Man nėra patogu glaustis pas seserį, bet daugiau nebeturiu kur eiti. Tikiuosi, kad patys išspręsime savo problemas be policijos“, – patikino Anatolijus.

Namai nebe tie

– Kodėl jūsų gyvenimas taip apsivertė?

– Matyt, kai ko pats anksčiau nepastebėjau. Dabar pamačiau, kad daug kas buvo labai paviršutiniška ir netikra. Man labai svarbi šeima ir vaikai, jiems viską galiu atiduoti.

Bet ir jie manęs nesupranta. Seniai su žmona gyvename atskirai. Ji visada rakina savo kambarį.

Neprisimenu, kada su Dalia esame ramiai ir paprastai kalbėję, tiesiog šnekučiavęsi. Ji – labai talentinga moteris, žavi ir išmintinga, bet šalia esantiems artimiesiems reikia labai pasitempti, kad jai įtiktų.

– Daugeliui žmonių jūsų namai atrodė tarsi išsvajotas rojus, kur susirinkdavo gausi šeima prie bendro stalo. Juk ir neįtikėtino populiarumo sulaukęs televizijos filmas „Raudonmedžio rojus“ buvo filmuojamas jūsų namuose.

– Mūsų namai jau keleri metai ne tokie, kokie buvo. Seniai besėdėjome prie bendro stalo ir šnekučiavomės.

– Ar bandėte susitaikyti?

– Apie tai šnekėjomės. Man buvo pareikštas ultimatumas, kad nutraukčiau ryšius su ta moterimi.

– Sutikote?

– Aš jai pasakiau, kad abu turime atlikti išpažintį, bet Dalia nesutiko.

– Vadinasi, nesusitaikėte?

– (Tyla.) Nuėjau į bažnyčią ir pasimeldžiau.

– Kaip ketinate toliau gyventi?

– Tik ne taip, kaip iki šiol gyvenau. Pavargau nuo netikrumo ir veidmainystės. Man jau daug metų. Gyvenime dar noriu patirti džiaugsmo.

Ieškokite moters

Kai pradeda irti šeima, dažnai sakoma: ieškokite dailesnės ir jaunesnės moters. Netikėtai užklupusi meilė gali apsvaiginti pagyvenusio vyro širdį, pakerėti jį jausmingais pažadais. Daug metų brandinta šeima staiga subyra lyg kortų namelis, dviejų žmonių drama tampa sunki našta jiems ir artimiesiems.

Gal iš tiesų yra kita moteris, ieškanti turtingo vyro, kuris padėtų gyventi ir išlaikyti vaikus? Tokių pavyzdžių mūsų gyvenime – su kaupu.

Taip – kita moteris yra. Tačiau šį kartą teks laužyti stereotipus ir kiek kitaip pažvelgti į tradicinį jausmų trikampį.

LŽ pavyko su ja pabendrauti. Tačiau nė viena pusė nekalba apie aistringą meilę. Tokios meilės, jų teigimu, tikrai nėra.

Daug metų brandinta šeima staiga subyra lyg kortų namelis, dviejų žmonių drama tampa sunki našta jiems ir artimiesiems.

Kas tuomet sujaukė šeimos židinį? Kodėl D.Teišerskytė nebegali susitaikyti, kad jos vyras bendrauja su daugiau nei dvidešimčia metų jaunesne moterimi, taip pat turinčia šeimą, vaikų, ir kuriai tikrai nereikia turtingo vyro ir jokios paramos?

Klausimų daug daugiau, nei šiuo metu gali atsakyti į jausmų verpetą patekę žmonės. Amerikietė psichologijos specialistė Anna Barbara Brennan knygoje „Šviesos rankos“ teigia, kad moters ir vyro santykiai nėra sustabarėjęs daiktas. Keičiasi viskas, net patys žmonės. Jei abu sutuoktiniai kaip to paties medžio šakos stiebiasi aukštyn, jie niekada nenutolsta ir yra vienas kitam dvasiškai artimi. Jei atsitinka priešingai, atsivėrusi tuščia erdvė nemėgsta tuštumos. Psichologiškai lyg ir viskas suprantama. Bet gyvenime ne viskas būna taip sklandu ir nuoseklu, kaip knygose rašoma.

Suartino tikėjimas

Kai susitikome, Snieguolė J.(pavardė redakcijai žinoma) ramiai pasakė: „Jūs ne tuo adresu kreipėtės. Jei kas nors kuria piktas intrigas ir nori kitus suklaidinti, savo tikslą jau pasiekė. Bet mano vyras į tą istoriją pažiūrėjo kaip protingas žmogus. Jis nė kiek nedramatizuoja, kad bendrauju su daug vyresniu vyru. Šį žmogų seniai pažįstu ir mes turime apie ką pakalbėti. Gyvenimas neapsiriboja tik virtuve ir vaikų auginimu“, – sakė moteris.

Snieguolė dirbo „Gabijos“ bendrovėje, buvo kompanijos savininko ir vadovo A.Čupkovo referentė. Moterį nuo tų laikų puikiai pažįsta ir D.Teišerskytė, kuri taip pat buvo susijusi su šeimos verslu, kol pateko į Seimą.

Šiuo metu Snieguolė dirba kitoje firmoje interjero dizainere. Moteris laiminga su savo šeima ir jai nereikia kito vyro.

– Ar prasidėjusi draugystė su verslininku turėjo įtakos jūsų darbui, – paklausiau Snieguolės.

– Iš „Gabijos“ buvau atleista dėl etatų mažinimo. Nelikau bedarbė, turiu mėgstamą darbą.

– Ką galėtumėte pasakyti apie buvusį šefą?

– A.Čupkovas – labai tolerantiškas žmogus. Su juo buvo malonu dirbti. Jis visada bet kuriai savo darbuotojai – ne išimtis buvau ir aš – pasakydavo gerą žodį, pagirdavo, o švenčių proga surasdavo laiko ir pasveikindavo. Gal toks jo dėmesys mums ir nepatiko D.Teišerskytei? Nežinau, kaip aš būčiau elgusis jos vietoje.

– Apie ką daugiausia kalbatės su Anatolijumi?

– Apie daug ką, tik ne apie meilę. Mus suartino pašnekesiai apie tikėjimą. Mane domina stačiatikybė, o Anatolijus, kaip tikintis žmogus, turi ką apie tai pasakyti.

Nenori išgirsti

– Ar siuntėte jam elektronines žinutes?

– Tos mano žinutės – eilutės iš Šventojo Rašto. (Tai pasakiusi Snieguolė parodė, kas yra jos telefono pašte. Ji sakė teisybę).

– Kodėl jūsų šventa draugyste netiki verslininko žmona?

– Nežinau, ką jis galėjo pasakyti jai apie mane, kad susilaukiau šios moters rūstybės.

– Jūsų vyras žino apie tai?

– Mano vyras susilaukė Seimo narės skambučio. Jam buvo pasakyta, kad ardau svetimą šeimą. Skambina ir man, visaip žemina ir purvina. Juk esu tik paprasta parduotuvės darbuotoja. O ji – nepaprasta moteris. Man skaudu, kad ji nenori manęs išklausyti ir išgirsti. Bandžiau tai padaryti ne kartą.

– Ar jūsų šeima dėl šios draugystės nenukentėjo?

– Priešingai, esu dar labiau reikalinga savo vyrui ir vaikams. Esu tikinti moteris. Manau, suprantate, kad negaliu kitaip elgtis šeimos atžvilgiu. Bet niekas negali man uždrausti bendrauti su kitos lyties žmogumi. Tai tiesiog neprotinga.

Kritiškai pažvelgė tik į kūną

Kai D.Teišerskytė pastebimai sulieknėjo – atsikratė daugiau nei dvidešimties kilogramų, daug kas žinomos moters klausinėjo, kur slypi tokių permainų priežastis. Gal įsimylėjo, kad taip išgražėjo ir atjaunėjo?

Esą, kai kartą pamatė save veidrodyje „lyg kokią matroną atsikišusiu pilvu ir pasmukusiu užpakaliu“, nuo to viskas ir prasidėjo.

Bet poetiškos sielos moterį tokios kalbos pralinksmindavo, kadangi ji nuolat teigdavo, jog kiekviena iš mūsų, kad ir kokio amžiaus būtume, visada turime būti įsimylėjusios. Ir, šelmiškai šypsodamasi, užbaigdavo mintį: žinoma, – savo vyrą.

Paskui žiniasklaidoje dalydama moterims patarimus atviravo, kas ją paskatino keistis ir kitaip gyventi. Esą, kai kartą pamatė save veidrodyje „lyg kokią matroną atsikišusiu pilvu ir pasmukusiu užpakaliu“, nuo to viskas ir prasidėjo.

Kita priežastis – gydytojo rekomendacijos nevalgyti jokio riebaus maisto, kad pagerėtų sveikata.

Ir tik puse žodžio kartą užsiminė, kad su vyru yra šiek tiek nutolę. Jis gyvena Kaune, o ji dirba Vilniuje. Net minties nekilo, kad vieną dieną gali baigtis jo rodomas dėmesys.

Seimo narė D.Teišerskytė buvo labai lakoniška, LŽ sakydama, kad apie jos šeimos gyvenimą dabar jau kalba kone visa Lietuva. „Man pačiai apie tai kalbėti labai žema ir to daryti nenoriu, nes tai yra šeimos, o ne visuomenės reikalas“, – atsakė politikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius