-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Rebelheart“ nariai sureagavo į Dariaus Mickaus pasisakymą: „Esame šokiruoti“

Nerimstant karui Ukrainoje ir toliau Rusijai vykdant agresiją prieš taikius ukrainiečius, internete pasirodo įvairiausios nuomonės. Tokia nusprendė pasidalinti ir grupės „Rebelheart“ narys Darius Mickus, tačiau netrukus buvo nutildytas internautų – atlikėjas ne tik išsakė melagingą informaciją apie karą Ukrainoje, bet ir nevengė demonstruoti pykčio. Todėl išplitus D.Mickaus komentarui, savo poziciją nusprendė išsakyti ir grupės „Rebelheart“ nariai.
„Rebelheart“ grupės nariai
„Rebelheart“ grupės nariai / 15min nuotr.

Trečiadienio vakarą į 15min redakciją kreipėsi grupės „Rebelheart“ nariai Dainius Urbanavičius ir Regimantas Turuta su prašymu išsakyti savo poziciją dėl jų kolegos D.Mickaus pasisakymų socialiniame tinkle.

„Mūsų nuomonė apie karą turbūt kaip pas visus normalius Lietuvos žmones – esame prieš Rusijos invaziją į Ukrainą. Mes palaikome ukrainiečius“, – sakė D.Urbanavičius.

Jis patikino, kad tai, kas buvo pasakyta jų kolegos, neparodo visos grupės nuomonės.

„Kol kas apie vokalisto žodžius nenorėtume komentuoti, nes ir patys dar su juo nepakalbėjome. Nežinau, dabar tokie laikai, kai informacija eina bet kur. Norėjome pasakyti, kad tai nėra grupės nuomonė. Todėl mūsų paskutiniai žodžiai ir būtų – Rusijos laive, eik n**ui“, – 15min komentavo grupės narys.

D.Urbanavičius neslepia, kad D.Mickaus išsakyti žodžiai ir juos pačius nustebino.

„Kol kas mes patys esame ištikti lengvo šoko. Nesitikėjome, nes nelabai leisdavomės tokiais klausimais, negalvojome, kad tai įvyks“, – sakė jis.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Darius Mickus, Dainius Urbanavičius, Regimantas Turuta,
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Darius Mickus, Dainius Urbanavičius, Regimantas Turuta,

Vis dėlto kol kas tiek Dainius Urbanavičius, tiek Regimantas Turuta su grupės lyderiu nesikalbėjo, tačiau greitu metu ketina tai padaryti.

„Nenoriu nieko kaltinti, kol pats nieko nežinau. Visi turime susitikti pasikalbėti ir išsiaiškinti, kas čia vyksta. Žiūrėsime, kaip čia bus, kaip pats Darius pakomentuos“, – kalbėjo D.Urbanavičius.

15min primena, kad apie Ukrainoje vykstantį karą grupės „Rebelheart“ lyderis Darius Mickus pasisakė socialiniame tinkle.

„Neprofesionalu ir, sakyčiau, trūkumas elementaraus supratimo arba sąmoningas nenoras pripažinti to, kas yra iš tiesų! O tiesa tokia, ne Putinas, Medvedevas ar Nausėda šaudo į pačius savo senolius, vaikus, moteris, net naminius gyvūnus! O nusikaltę nacikai, neonaciai, fašistai banderovcai patys žudo savus, nes supranta, kad jau jiems galas, neišleidžia savų žmonių iš griuvėsių, tiesiog šaudo vietoje! Užminuoja mokyklas ir darželius pačių savo vaikų ir taip be galo, tokioms baisybėms!“ – rašė D.Mickus.

Tiesa, įrašas netrukus buvo ištrintas, tačiau jį pavyko išsaugoti feisbuko puslapiui „Muzikos Kalendorius“.

„Fašistai banderovcai patys žudo savus.

Šiąnakt feisbuke savo nuomonę apie įvykius Ukrainoje pareiškė „Rebelheart“ lyderis Darius Mickus. Įrašas vėliau buvo pašalintas, bet šiuo itin sunkiu Ukrainai laiku žinokime savo herojus“, – rašė jie.

Netrūko klausiančių, kas pastaruoju metu dedasi kai kurių menininkų galvose, kadangi neseniai dėl kontroversiškų reakcijų į karą buvo pasmerkti ir atlikėjas Egidijus Dragūnas bei dizaineris Juozas Statkevičius.

„Kažkoks užtemimas“, – rašė komentatoriai.

„Sunku patikėti“, – komentavo Juozas Liesis.

Viena moteris klausė, ar D.Mickus sulauks SEL grupės lyderio likimo. Taip pat savo komentare pažymėjo Lietuvos policiją, kurios klausė:

„Ar baudžiam tik tuos, kuriuos bausti patogu ir kažkam naudinga?“

15min susisiekė su Dariumi, tačiau pasikalbėti nepavyko – vyras teigė dabar kalbėti negalintis, tačiau pažadėjo tai padaryti vėliau. Tikimės papildyti publikaciją.

Kaip numatyta Visuomenės informavimo įstatymo 19 straipsnio 1 dalies 1 punkte, draudžiama skleisti dezinformaciją, karo propagandą ar kurstyti karą. Už viešą pritarimą karo nusikaltimams numatyta ir baudžiamoji atsakomybė. Baudžiamojo kodekso 170 straipsnio 2 dalis numato, kad tas, kas viešai pritarė LR ar ES teisės aktais arba įsiteisėjusiais LR ar tarptautinių teismų sprendimais pripažintiems genocido ar kitiems nusikaltimams žmoniškumui arba karo nusikaltimams, juos neigė ar šiurkščiai menkino, jeigu tai padaryta grasinančiu, užgauliu ar įžeidžiančiu būdu arba dėl to buvo sutrikdyta viešoji tvarka, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų. Tokius ar panašius pažeidimus pastebėję piliečiai yra turėtų informuoti ŽEIT bei Lietuvos policiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius