Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Redos ir Egmonto Bžeskų santuokoje teismas pagaliau padėjo tašką: kalti abu

Po ne vienerius metus besitęsusių varginančių susitikimų teismo salėse Redos ir Egmonto Bžeskų santuokoje galutinai padėtas taškas – trečiadienį Vilniaus miesto apylinkės teismas sutuoktinius pagaliau išskyrė.
Egmontas Bžeskas ir Reda Bžeskienė
Egmontas Bžeskas ir Reda Bžeskienė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Sprendimas Bžeskų skyrybų byloje Vilniaus miesto apylinkės teisme buvo priimtas birželio 23-iosios popietę.

15min susisiekė su teismo pirmininko padėjėja ryšiams su visuomene ir žiniasklaida Airine Šerelyte-Skistymiene, kuri patvirtino, kad teismas nutraukė santuoką dėl abiejų sutuoktinių kaltės. Sprendimas dar gali būti skundžiamas per 30 dienų.

Primename, kad E.Bžeskas ir R.Bžeskienė pasukti skirtingais keliais nutarė 2016-ųjų pradžioje. Tačiau skyrybų procesas užtruko kur kas ilgiau, nei tikėtasi, o teismuose niekaip nepavyko susitarti ne tik dėl turto, namo, bet ir vaikų priežiūros.

Kai šalyje buvo įvestas karantinas, teisinis procesas išsitęsė, tačiau kai kuriuos klausimus pora sprendė raštu, darė pakeitimus.

Anksčiau Egmontas yra sakęs, kad kiekvienoje šeimoje skyrybos – labai jautri tema. Anot jo, visų pirma, prieš priimant sprendimą sukti skirtingais keliais, svarbu išlaikyti egzaminą ir nesiskirti, bandyti visais būdais nepalikti vienas kito.

„Dėl mažų dalykų, užvaldžius emocijoms, šeimos dažnai be reikalo išsiskiria. Nesuklyskime, nes tikrai yra skaudu, aš pats esu už šeimą, jos pats labai norėjau, tikėjau, kad ji bus tikra ir neišskiriama. Tiesiog susiklostė tokia situacija, kurios aš nekomentuosiu. Tai nebuvo neištikimybė ar kiti standartiniai momentai“, – kalbėjo E.Bžeskas.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Egmontas Bžeskas ir Reda Bžeskienė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Egmontas Bžeskas ir Reda Bžeskienė

Su Reda jis pasakojo sukūręs šeimą, tačiau po kurio laiko suprato, kad jos išsaugoti nepavyks. Dabar jis pastebi, kad, pasukus skirtingais keliais, sunkiausia yra jo mažametėms dukroms.

Tiesa, skyrybų metu netrūko priekaištų ir kaltinimų vienas kitam. E.Bžeskas yra pasakojęs, kad negali bendrauti su vaikais tiek, kiek norėtų. „Papildomų mano pasimatymų tik dienos metu su vaikais Reda netoleruoja. Neseniai padovanojau vyresnei dukrai telefoną, kad rytais ir vakarais galėtume pasišnekėti ne pagal Redos savarankiškai nustatytą grafiką. Visada Amelija draugiškai klausia: „Kada ir vėl, tėtukai, pasimatysim“, – anksčiau pasakojo Egmontas.

Tačiau Redos versija buvo kitokia – ji aiškino esanti Egmonto ir dukrų susitikimų iniciatore, bet, anot jos, vyras matytis su Amelija ir Elvija vengdavęs pats. „Jis išvis nenori matytis su vaikais, jam skirta bauda iš teismo prieš 2 savaites, 300 eurų už nebendravimą. Tai, ką jis čia daro, yra tik reklaminis triukas, neva yra supertėtukas“, – pykčio neslėpė pernai 15min kalbinta Reda, išgirdusi klausimą apie ginčus šeimoje.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Reda ir Egmontas Bžeskai
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Reda ir Egmontas Bžeskai

Anksčiau LNK laida „Nuo... Iki...“ interviu davusi Reda atviravo, kad šios skyrybos jai ypač sunkios. „To nelinkėčiau nė vienai moteriai. Išsiskyrusios moterys supranta, apie ką aš kalbu. Ypač kai lieki viena su mažais vaikais. Ir tada pradedi galvoti, kaip gyvensi toliau, nes šeimoje gyventi nebegali.“

Tad kokia buvo jųdviejų su E.Bžesku skyrybų priežastis? „Santykiai nebuvo blogi, bet buvo tam tikrų niuansų, dėl kurių pradėjo griūti mūsų santuoka. Yra priežastis, ją žino Egmontas, bet aš tikrai jos neįvardinsiu dėl to, kad aš gerbiu save ir jį, kaip vaikų tėvą. Nebuvo taip, kad staiga mus ištiko santykių krizė ar staiga nesutapo charakteriai. Aš manau, kad, kai negali įvardyti tikros skyrybų priežasties, tada sakai, kad nesutapo charakteriai...“ – laidoje sakė R.Bžeskienė.

15min primena, kad Egmontas Redai pasipiršo 2011 metų rugpjūtį, po septynių mėnesių draugystės.

Egmontas Bžeskas ir Reda Gikytė susituokė 2012 metų gruodį, Koh Samui saloje Tailande. Grįžę į Lietuvą jaunavedžiai santuoką užregistravo ir Vilniaus santuokų rūmuose.

Redai tai antroji santuoka, 2009-aisiais ji buvo ištekėjusi už šokėjo Andriaus Kandelio. E.Bžeskui santuoka su Reda – pirmoji. Jis iki tol oficialiai nebuvo sukūręs šeimos, tačiau ilgus metus artimai bendravo su Karina Krysko, vėliau – su Nijole Pareigyte, Oksana Zlatkovaite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius