Regina Jokubauskaitė. Saviškiams titulai nedera

Reginos Jokubauskaitės nepavadinsi legenda. Tam ji per jauna ir nemoka elgtis, kaip dera žvaigždei. Be to, jau keliasdešimt metų ją matome ir girdime TV ekranuose, vadinasi – savo namuose. O saviškiams titulai nedera.
Regina Jokubauskaitė
Regina Jokubauskaitė / Tomo Kaunecko (fotostudija „Ciklopas“) nuotr.

Daugeliui ekrano žmonių populiarumas trenkia per galvą. Kaip to išvengėte?

Sakoma, jei nori pažinti žmogų, pasodink jį į vadovo kėdę. Tas pat su eteriu. Manęs jis tikrai nepakeitė. Neišmokau nei kompleksų nugalėti, nei didžiuotis, nei gėrėtis savimi. Nei naudotis padėtimi... Labai skeptiškai žiūriu į tą žvaigždiškumą, nes žinau, ko jis vertas. Kai dirbau radijuje, man niekas net „labas“ nesakydavo, nežinojo, kad egzistuoju. Bet pakako, kad būčiau nudažyta visomis vaivorykštės spalvomis ir su rože prie krūtinės debiutuočiau „Žiniose“, – rytojaus dieną visi ėmė lankstytis kone iki žemės, iš tolo sveikintis. Dar pagalvojau: „Kur teisybė? Taigi aš – ta pati, o požiūris visiškai pasikeitė.“

Girdėjau, kad nesiveržėte nei į radiją, nei į televiziją?

Draugė rado ant grindų popieriaus skiautę, kurioje buvo skelbiamas radijo diktorių konkursas. Jei ji būtų radusi raštelį, kviečiantį į BAM’ą, – būčiau ten išvažiavusi. Norėjau pabėgti nuo to, kas laukė. Studijavau anglų kalbą, turėjau tapti mokytoja ir jau per pirmą praktiką Betygaloje supratau, kad visai netinku tam darbui, nė iš tolo. Nesu valdinga, nemoku garsiai kalbėti. Kai pamėginau, iškart prasidėjo laringitai, faringitai, pertempiau balso stygas, ilgai gydžiausi… O per diktorių konkursą taip gražiai perskaičiau orų prognozę, kad iškart buvau priimta.

Plačiau naujausiame žurnale „Laima“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius