-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Renata Norvilė debiutavo ant scenos su sūnumi Emiliu: „Jam teko didelė atsakomybė“

Dainininkė Renata Norvilė (43) neseniai patyrė nepamirštamų akimirkų – ji pirmąkart kartu su savo ir vyro Deivido (41) sūnumi Emiliu pasirodė scenoje. „Buvo ir jaudulio, ir pykčių“, – pasakoja dvylikamečio mama.
Renata ir Deividas Norvilai su sūnumis ir muzikos mokytoja
Renata ir Deividas Norvilai su sūnumis ir muzikos mokytoja / Asmeninio albumo nuotr.

Tris vaikus auginanti (dukra Vanesa iš praeitos santuokos – red.past.) dainininkė Renata Norvilė turėjo nepamirštamą patirtį – gegužės viduryje ji pirmąkart kartu su savo sūnumi Emiliu duetu stojo į sceną. Vilniaus Algirdo muzikos mokykloje, kurioje jau ketvirtus metus mokosi dvylikametis E.Norvilas, šiemet įvyko koncertas „Šeimyninio muzikavimo džiaugsmas“.

„Čia daugelis pasirodo su tėvais, seneliais, broliais ar seserimis. Šiemet Emilio pianino mokytoja nusprendė, kad pats laikas kartu pasirodyti ir mums“, – Žmonės.lt portalui pasakojo R.Norvilė, sūnui akompanuojant pianinu, sudainavusi lopšinę.

Renata atskleidė, kad sūnui Emiliui šis pasirodymas buvo itin svarbus, todėl jis jautė didžiulę atsakomybę. „Kai groja vienas ir jo neklauso mokytoja ar tėvai, jam yra daug paprasčiau. Dabar reikėjo prieš žiūrovus akompanuoti mamai, o dar ir tėtis salėje klausėsi su broliu... Įsivaizduojat, kokia atsakomybė dvylikamečiui?“, – kalbėjo Renata.

Asmeninio albumo nuotr./Renata Norvilė su sūnumi Emiliu
Asmeninio albumo nuotr./Renata Norvilė su sūnumi Emiliu

Moteris neslėpė, kad pasiruošimas pasirodymui buvo išties įtemptas, per tą laiką su sūnumi teko net ir pasipykti. „Netrūko ir jaudulio, ir pykčių. Būdavo Emilis iš to streso susierzina, pradeda pykti, kad per greitai ar per lėtai dainuoju, kad namuose repetuodama vaikščioju arba, kad sumaišau žodžius. O aš jį vis raminu ir sakau: vaikeli, tu tik grok“, – dabar su šypsena veide prisimena Renata.

Pašnekovė pasakojo, kad prieš lipant į sceną su sūnumi dalijosi patarimais, kaip sumažinti užpuolusį jaudulį. „Prieš pat koncertus naudoju kvėpavimo pratimus. Kelios akimirkos iki lipant į sceną reikia gyliai įkvėpti ir dar giliau iškvėpti. Paprasta, bet veiksminga“.

Dainininkė pridūrė, kad sūnus jaudinosi ir dėl tokių dalykų, kaip nepamiršti džentelmeniškai paimti mamą už rankos ir nuvesti ją iki scenos, o po pasirodymo kartu nusilenkti.

Galiausiai pasiruošimas ir išdirbtos detalės nenuėjo veltui – mama su sūnumi koncerte pasirodė puikiai, o jaunasis pianistas Emilis po visko pagaliau išspaudė šypseną.

Asmeninio albumo nuotr./Renata Norvilė su sūnumi Emiliu
Asmeninio albumo nuotr./Renata Norvilė su sūnumi Emiliu

„Prieš pasirodymą Emilis nei karto nenusišypsojo, nuotraukose matyti jo didelės ir išsigandusios akys. Dabar juokaujame, kad jis dar dvi valandas prieš pasirodymą mintimis jau buvo scenoje. Tačiau galiausiai viskas pavyko kuo puikiausiai, ir tik nulipęs nuo scenos sūnus atsikvėpė ir pradėjo šypsotis“.

„Tuo metu su vyru Emiliui pasakėme, kad jis pajautė tai, ką mes kaskart jaučiame nulipę nuo scenos – palengvėjimą, kad viskas pavyko“, – pridūrė pašnekovė.

Akivaizdu, kad Emilis muzikalumą paveldėjo iš savo tėvų, garsių vokalistų. Tiesa, dvylikamečio kol kas dainavimas netraukia – savo talentą jis atskleidžia skambindamas pianino klavišais.

„Iš tiesų su Deiviu norėtume, kad Emilis daugiau išnaudotų savo talentą ne tik grodamas, bet ir dainuodamas. Matome, kad jis tikrai gabus, tačiau spausti jo nenorime, jis tai turi pajusti pats“.

Į muziką linkęs ir jauniausias Norvilų šeimos narys, penkiametis Rėjus. Renata pastebėjo, kad jos sūnus turi išties gerą klausą ir jau nuo mažens pratinasi prie namuose esančių instrumentų. „Kai Emilis groja vieną ar kitą kūrinį, Rėjus pribėga prie pianino ir vienu pirščiuku iš klausos geba pakartoti to kūrinio melodiją“, – pasakojo R.Norvilė ir prasitarė, kad kitąmet ir antrąją atžalą planuoja vesti į muzikos mokyklą.

Asmeninio albumo nuotr./Renata Norvilė su sūnumi Emiliu
Asmeninio albumo nuotr./Renata Norvilė su sūnumi Emiliu

Kalbėdama su portalu Žmonės.lt Renata prasitarė, kad po tokios praktikos su sūnumi Emiliu dabar jau kartu galėtų pasirodyti ir savo koncertuose.

„Prieš Kalėdas vieną pasirodymą surengėme visi keturi, tačiau duetu muzikuoti gyvai yra visai kas kitą. Išbandę vienas kitą komandoje, dabar drąsiai galėtume pasirodyti kartu. Tai tikrai ne paskutinis kartas“, – žadėjo R.Norvilė.

Asmeninio albumo nuotr./Renata ir Deividas Norvilai su sūnumis ir muzikos mokytoja
Asmeninio albumo nuotr./Renata ir Deividas Norvilai su sūnumis ir muzikos mokytoja

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius