Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Renata Šakalytė: „Lietuvos garbė“ – projektas, reikalingas Lietuvai!

Po metų pertraukos TV3 žiūrovus vėl džiugins projektas „Lietuvos garbė“. Jo vedėjai „žiniukai“ Renata Šakalytė, Indrė Makaraitytė ir Rokas Petkevičius pabrėžia šio įvykio svarbą ir neabejoja, kad kasmet būtina įvertinti ir pasveikinti tuos, kurie taurina mūsų šalį savo gerais darbais. Apie unikalų projektą kalbėjome su R. Šakalyte.
Renata Šakalytė-Jakovleva
Renata Šakalytė / B.Barausko nuotr.
Temos: 1 Rokas

Renata, kaip vertinate tokius projektus kaip „Lietuvos garbė“?

Tokie projektai reikalingi dėl to, kad jų metu galime pagerbti paprastą Lietuvos žmogų, nusipelniusį dėl atliktų darbų ir žygdarbių. „Lietuvos garbė“ – renginys, kuriame kiekvienas doras Lietuvos pilietis gali būti įvertintas.

Pernai „Lietuvos garbė“ nepasirodė eteryje. Ar Jums asmeniškai trūko šio neeilinio įvykio?

Žinoma, bet labai džiaugiuosi, kad šiais metais projektas grįžo. Tikiuosi, kad dabar pertraukų nebedarysime ir „Lietuvos garbė“ tęsis kasmet. Man šis projektas prilygsta „Išsipildymo akcijai“, nes čia nominuojami žmonės, kurie dėl savo atliktų kilnių darbų yra svarbūs visai Lietuvai. Visi šie piliečiai – mūsų šalies šviesuliai, kurie užkrečia kitus gerumu ir suteikia viltį kitiems. Man norisi bent kartą metuose tokiems geriems žmonėms skirti visą savo dėmesį: nusilenkti jiems, paspausti ranką, pabučiuoti (šypteli).

TV3 archyvo nuotr./Renata Šakalytė, Indrė Makaraitytė ir Rokas Petkevičius

TV3 archyvo nuotr./Indrė Makaraitytė, Rokas Petkevičius ir Renata Šakalytė

Kuri istorija Jus šiemet labiausiai nustebino, sujaudino?

Sunku išskirti, nes visos istorijos labai skirtingos. Kiekviena nominacija apjungia daug puikių žmonių. Šiemet gerai įsigilinau į kiekvieną nominantą, nes tapau ne tik renginio vedėja, bet ir garsinau siužetus apie mūsų herojus. Jei būčiau „Lietuvos garbės“ komisijos narė, apdovanočiau visus nominuotus geradarius. Vis dėlto viena istorija itin įsirėžė atmintin. Susižavėjau už pasiaukojimą apdovanojimuose nominuota 11 svetimų vaikų auginančia Angele Skinkiene.

Ar yra skirtumas vesti žinių laidas ir tokius apdovanojimus kaip „Lietuvos garbė“?

Be abejo, tai du skirtingi dalykai. Kai vedu žinių laidą, stengiuosi atsiriboti nuo bet kokių emocijų. Turiu jaustis taip, tarsi iš tribūnos skaityčiau pranešimą. Žinoma, ne visada pavyksta išlikti bejausmei. Kartais žmogiškai susijaudinu ar net susigraudinu skaitydama kokį nors baisų pranešimą.

O vesdama tokį gražų ir jautrų projektą kaip „Lietuvos garbė“, jaučiuosi taip, tarsi būčiau milžiniškame emocijų kamuolyje. Būna sunku neparodyti savo džiaugsmo ar liūdesio. Ir neprivaloma tų emocijų slėpti.

TV3 žinių tarnyba pasiūlė šį projektą. Tai turbūt Jus itin džiugina.

Taip, aš labai tuo džiaugiuosi. Visa širdimi buvau pasinėrusi į šį projektą, atsidaviau jam visomis prasmėmis. Nuoširdžiai tikiuosi, kad šiemet žiūrovai „Lietuvos garbės“ apdovanojimus įvertins kaip puikiai pavykusius (šypteli).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius