-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Renatos ir Mariaus Jampolskių dukters pirmos išleistuvės: „Ašaros sruvo upeliais“

Aktoriaus Mariaus Jampolskio ir filmavimo aikštelės dailininkės Renatos šešiametė dukra Viltė atsisveikino su svarbiu etapu – baigė darželį. R.Jampolskė pripažįsta, kad šis svarbus įvykis buvo jautrus tiek mamai, tiek dukrai.
Marius ir Renata Jampolskiai su dukra Vilte
Marius ir Renata Jampolskiai su dukra Vilte / Asmeninio albumo nuotr.

Marius ir Renata Jampolskiai gegužės 20-ąją dalyvavo pirmose savo dukros Viltės išleistuvėse – mergaitė baigė dvejus metus lankytą valstybinį lopšelį-darželį „Pilaitukas“. Ši šventė šeimai – labai svarbi ir graži, žyminti vieno etapo pabaigą ir naujo pradžią. Ateityje – pažintis su mokykla, jos džiaugsmais ir atsakomybėmis.

Renata Jampolskė pasakoja, kad išleistuvių metu ji ir vyras Marius jautėsi bei reagavo skirtingai: pastarasis laikėsi tvirtai, džiaugėsi ir šypsojosi, o moteris negalėjo sulaikyti ašarų.

Asmeninio albumo nuotr./Renata Jampolskė su dukra
Asmeninio albumo nuotr./Renata Jampolskė su dukra

„Iš pradžių viskas buvo kaip ir nieko, bet klausantis visų kalbų ir vaikų dainų apėmė graudulys, ašaros sruvo upeliais“, – portalui Žmonės.lt pasakoja R.Jampolskė.

Moteris atvirauja, kad susigraudino ir dėl šventės grožio, ir suvokimo, kaip žaibiškai lekia laikas ir auga vaikai.

„Visokios mintys atėjo galvon. Suvokiau, kad dukra jau užaugo ir yra nebe darželinukė, tuoj bus mokyklinukė. Svarstau, kaip Viltei seksis“, – sako šešiametės mama.

Pačios mergaitės jausmai baigus darželį – dvejopi. Anot Renatos, Viltė iš dalies jau nori keliauti į mokyklą, nes supranta, kad ji – jau užaugusi, tačiau kartu ir nerimauja.

„Jei ji kažką netinkamai daro, sakau: „Tai gal nori likti darželyje?“. Viltė atšauna, kad ne: juk ji jau didelė ir turi lankyti mokyklą. Kita vertus, jai truputį gaila palikti darželį ir draugus“, – tikina moteris.

Apie Viltės jausmus ji sužinojo dar prieš darželio išleistuves. Renata pasakoja, kad vieną vakarą, kai dukrą paguldė į lovą, ji nemiegojo ir po kokio pusvalandžio atėjo pas mamą su prašymu išsipūsti nosį.

„Išpūčiau jai nosį ir pamačiau, kad ji nusiverkusi. Paklausiau: „Viltute, kas tau nutiko?“. Iš pradžių dukra atsakė, kad nieko, bet dar paraginau ją pasikalbėti ir išsipasakoti. Viltė atskleidė, kad labai bijo pamiršti savo draugus, su kuriais dabar puikiai sutaria, nes išeis į mokyklą ir ateis kiti vaikai. Pasirodo, kad vaikus aplanko tokie jausmai ir mintys, apie kuriuos pats nepagalvoji“, – Žmonės.lt pasakoja R.Jampolskė.

Dukrą ji nuramino patikindama, kad jei ji nenorės, dabartinių draugų nepamirš ir jie niekada nedings iš jos gyvenimo.

Asmeninio albumo nuotr./Renata Jampolskė su dukra
Asmeninio albumo nuotr./Renata Jampolskė su dukra

„Pirmiausia, juos primins nuotraukų albumai. Taip pat daviau jai pažadą. Prižadėjau, kad kai gausiu atlyginimą, pasikviesime jos draugę iš darželio ir nueisime kur nors papramogauti“, – šypsosi kūrėja.

Stiliaus klausimais viena kitą konsultuojančios Viltė ir Renata tarėsi ir dėl išleistuvių įvaizdžio. Dukros skonį puikiai išmananti moteris nupirko dvi sukneles, o Viltė išsirinko tą, kuri jai labiau patiko. Nors mergaitė dažnai pati nusprendžia, kas jai tinka ir patinka, šį kartą, anot Renatos, iškoti suknelės būtų buvę per daug vargo.

Vis tik su darželiu mergaitė galutinai neatsisveikina: jį dar lankys birželį, o liepą ir rugpjūtį mėgausis poilsiu bei stovyklomis. Rugsėjį prasidės kitas – mokyklos – etapas. Kadangi darželyje buvo ir paruošiamoji klasė, Viltė jau moka skaityti, skaičiuoti ir rašyti.

Beje, Jampolskiai jau yra numatę, į kurią mokyklą rudenį keliaus dukra.

„Pradinę mokyklą rinkomės paprastai, atsižvelgdami į tai, kas yra arčiausiai namų. Užsiregistravome į dvi mokymo įstaigas, o į kurią papulsime, į tą ir eisime“, – su Žmonės.lt dalijasi R.Jampolskė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius