-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Renginių erdvės pristatyme – žinomi svečiai ir įspūdingas M.Petruškevičiaus dekoras

Vilniaus senamiestyje duris atvėrė nauja renginių erdvė „Somnia“. Šventiniame vakare buvo pristatytos dar dažais kvepiančios patalpos. Renginyje taip pat buvo galima išbandyti pramogas, lengvai pritaikomas kitoms šventėms.
Viktorija Šaulytė, stilistas Joringis Šatas, Ieva Swan ir teniso treneris Simas Kučas, vizažo meistrė Justina Gafarovaitė-Rašimienė
Viktorija Šaulytė, stilistas Joringis Šatas, Ieva Swan ir teniso treneris Simas Kučas, vizažo meistrė Justina Gafarovaitė-Rašimienė / Vido Černiausko nuotr.

Pagrindinės salės dekoravimu pasirūpino garsiausias šalies floristas Mantas Petruškevičius. Jis moderniai, šviesiai patalpai pritaikė džiovintų augalų kompozicijas ir įspūdingo dydžio vazas. Pakeitus apšvietimą, renginių erdvė virto paslaptingomis džiunglėmis, rašoma pranešime spaudai.

Kviestiniai vakaro svečiai galėjo išbandyti įvairias renginiams pritaikomas paslaugas. Skirtingų dydžių salėse vyko austrių degustacija, komplimentų sulaukė spalvingi vakaro kokteiliai bei šaldyti japonų desertai. Muzikinę nuotaiką kūrė atlikėja Gabija Li.

Apžiūrėti naujosios erdvės atvyko nuomonės formuotoja Ieva Swan ir teniso treneris Simas Kučas, drabužių kūrėjai Rūta Mackevičiūtė ir Eduardas Fedotovas, dainininkė Akvilė Kisielienė, vizažo meistrė Justina Gafarovaitė-Rašimienė, renginių vedėjas Tomas Legenzovas, vestuvių planuotoja Karolina Meginytė, TV laidų vedėja Marija Silickaja-Šmatavičienė, tinklaraštininkė Viktorija Šaulytė, stilistas Joringis Šatas bei kiti svečiai.

„Į šį renginį kartu su studijos „Idėjinė“ švenčių planuotoja Justina Matulevičiene kvietėme su renginių verslu susijusius žmones. Tarp svečių – vestuvių ir švenčių planuotojos, vedėjai, muzikantai, nuotakas puošiantys stilistai. Jiems pirmiausia pristatėme naująją renginių erdvę. Norime, kad žmonės čia švęstų asmenines šventes, o įmonės – vakarėlius. Galime pasirūpinti visais šventės organizavimo rūpesčiais“, – pasakojo renginių erdvės vadovė Rūta Undro.

Renginyje apsilankiusi „Queens of Roses“ narė A.Kisielienė pasakojo, kad vasaros sezonas buvo ypač įtemptas. Grupė paskutinius dvejus metus dažnai koncertuoja būtent vestuvėse. Jas jauniesiems rekomenduoja vedybų planuotojos arba draugai, jau matę „Queens of Roses“ kitose vestuvėse. Dainininkė negailėjo pagyrų fantazijos nestokojantiems jauniesiems, kurie negaili savo laiko ir finansų renkantis netradicines erdves, išskirtinį dekorą ir nepamirštamą programą.

„Mums labai patinka koncertuoti vestuvėse. Susidraugaujame su jaunaisiais, kai kurie iš jų tapo mūsų draugais. Į vestuves žmonės ateina švęsti, visi būna nusiteikę teigiamai. Koncertuoti tokiai publikai – vienas malonumas. Vestuvės, ko gero, pagrindinė gyvenimo šventė, todėl visi jaunieji nori nepamirštamo laiko. Kažkada koncertuoti vestuvėse buvo ne lygis, o dabar jauniesiems dainuoja ryškiausi Lietuvos muzikos atlikėjai. Beje, jauniesiems norėčiau patarti nesirinkti šventei per daug lėtų dainų ar tų, kurių klausote važiuodami automobiliu. Vestuvės – linksma šventė, jos metu norisi šokti ir švęsti“, – patarė A.Kisielienė.

Vido Černiausko nuotr. /Naujos renginių erdvės senamiestyje atidarymas
Vido Černiausko nuotr. /Naujos renginių erdvės senamiestyje atidarymas

Šventės taip pat nepraleido ir renginių vedėjas T.Legenzovas. Žinomas vyras pasakojo, kad šis sezonas buvo labai darbingas – vestuvės vykdavo ne tik savaitgaliais, bet ir darbo dienomis. Tomas ne tik veda vestuves, bet ir jose dainuoja, veda šokių pramogas.

„Ar tai būtų vestuvės, ar įmonių renginiai, žmonėms svarbiausia pasilinksminti. Pastebėjau, kad klientai šventėse nori kokybės. Nepamirštama pasirūpinti apšvietimu, ieškoma įdomesnių šventės vietų, negailima pinigų dekorui. Tačiau reikia nepamiršti, kad svarbiausia artimi žmones šalia ir kartu praleistas laikas, kuris neabejotinai taps nepamirštamas“, – šypsojosi T.Legenzovas.

Renginių erdvės pristatyme taip pat apsilankė tinklaraštininkė Viktorija Šaulytė-Mockė. Ji prieš metus laiko atšoko savo vestuves. Žinoma moteris prisiminė, kad likus porai dienų iki vestuvių teko keisti šventės vietą. Dėl įvestų COVID-19 apribojimų vestuvės nebegalėjo vykti Latvijos paplūdimyje. Didžiausias iššūkis teko planuotojai – per dvi paras rasti kitą vietą Lietuvos pajūryje. Kai tą padaryti pavyko, jaunieji lengviau atsikvėpė.

Vido Černiausko nuotr. /Naujos renginių erdvės senamiestyje atidarymas
Vido Černiausko nuotr. /Naujos renginių erdvės senamiestyje atidarymas

„Jei būčiau pati organizavusi vestuves, neatlaikyčiau tokios įtampos. Manau, šventę būtume nukėlę į kitą datą. Kadangi patikėjome šventės planavimo rūpesčius profesionalams, išvengėme nereikalingo streso ir chaoso. Kai jau šventė įvyko, džiaugsmo buvo dvigubai daugiau“, – šypsojosi stilistė.

V.Šaulytė-Mockė planuojantiems savo vestuves patarė nepasiduoti panikai ir mėgautis planavimu. Juk vestuvės – ne tik tą dieną vyksianti šventė, bet ir pasiruošimas joms. „Nereikia būti išprotėjusiai nuotakai. Mėgaukitės planavimu, nepameskite savęs. Ne tik vestuves, bet ir pasiruošimą labai smagu prisiminti kaip gražų laiką“, – patarė žinoma moteris.

Renginių organizatorei, vestuvių planuotojai Justei Matulevičienei ši vasara buvo intensyvi. Studijos „Idėjinė“ įkūrėja pastebėjo, kad šį sezoną buvo labai daug paskutinės minutės vestuvių. Vieni jaunieji kreipėsi į planuotoją likus trims savaitėms iki vestuvių. Užsakovai į šventę pakvietė 70 žmonių, o programoje pageidavo didžėjaus, gyvos grupės, išskirtinės šventės vietos, patikimų maisto tiekėjų.

Vido Černiausko nuotr. /Naujos renginių erdvės senamiestyje atidarymas
Vido Černiausko nuotr. /Naujos renginių erdvės senamiestyje atidarymas

„Nusprendėme vestuves daryti antradienį. Taip pavyko išpildyti visus jaunųjų norus. Jauniesiems, kurie nepradeda planuoti vestuvių prieš porą metų ir nori geriausių savo srities profesionalų, patariu švęsti darbo dieną. Taip savo šventėje turėsite tai, ko norite, o ne kas tuo metu laisvas“, – patarė vedybų planuotoja.

Rudenį švenčių planuotojos turi kur kas mažiau vestuvių nei vasarą, todėl organizuoja įmonių vakarėlius, gimtadienius ar kitokio pobūdžio renginius. J.Matulevičienė pastebi, kad žmonės jau planuoja šventes žiemą ir tikisi, kad nebus įvesti apribojimai dėl pandemijos.

„Pastebėjau, kad klientai mažiau taupo, nori gero, kokybiško vakarėlio. Žmones išvargino karantinas, todėl atsigriebė per šią vasarą. Jaunavedžiai pageidavo išskirtinio dekoro, gero maisto, gyvos muzikos. Vestuvės tampa vis prabangesnės. Galbūt žmonės idėjų pasisemia socialiniuose tinkluose, dalyvauja išskirtinėse draugų vestuvėse... Taip pat į Lietuvą atvyksta švęsti pasiturintys emigrantai, kurie sau ir artimiesiems nori surengti nepamirštamą šventę“, – pasakojo J.Matulevičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius