-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Renginių vedėjo Aurimo Dautarto žūties paslaptis užrakinta kape

Trečiadienį, kovo 23 dieną po pietų Petrašiūnų kapinėse palaidotas, pagal oficialią versiją, sekmadienį nusižudęs radijo laidų vedėjas, renginių organizatorius 36 metų Aurimas Dautartas. Laidotuvėse tik trumpai pasirodė antroji A.Dautarto sutuoktinė Viktorija Charlaškina. Ji atvyko besibaigiant laidotuvių ceremonijai ir išvyko viena pirmųjų. Išeinant iš Petrašiūnų kapinių jai pavvmui buvo mestelėtas žodis: "Bjaurybė".
Aurimo Dautarto laidotuvėse
Aurimo Dautarto laidotuvėse / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Redakcijos šaltinių duomenimis, A.Dautarto motina nesutarė su antrąja marčia ir nenorėjo, kad šioji dalyvautų laidotuvėse. Petrašiūnų kapinėse netoli procesijos dalyvių budėjo greitosios pagalbos gydytojai, pasirengę padėti skausmo išsekintai velionio motinai.

Moteris palaidojo jau antrąjį sūnų. A.Dautartas palaidotas šeimos kape šalia savo 9 metų brolio, mirusio 1974 m. Laidotuvėse žmonių nebuvo itin daug, nors A.Dautartas apibūdinamas kaip linksmas, bendrauti mėgęs žmogus. Velionio draugas, šou verslo veteranas Aušrys Kriščiūnas (Tynta) teigė, kad daugelis buvusių Aurimo bendražygių atsisveikino su juo anksčiau, šarvojimo salėje. Trumpas kalbas prie kapo pasakė televizijos ir radijo laidų vedėjas Vytenis Sinkevičius ir A.Kriščiūnas, pakvietęs procesijos dalyvius gedulingų pietų į restoraną „Legenda“.

Į Petrašiūnų kapines atsisveikinti taip pat buvo atvykę grupės „Biplan“ atstovai.

Pasibaigus laidotuvėms, A.Kriščiūnas vienam savo bičiuliui tarstelėjo: „Šiandien stiprokai išgerkime, rytoj galvosime, ką daryti toliau“. Niūriai juokaudamas, A.Kriščiūnas sakė, kad norėtų būti palaidotas stačias.

A.Kriščiūnas yra vienas iš netikinčių, kad A.Dautartas pakėlė prieš save ranką. Oficialia savižudybės versija netikintis viešai pareiškė ir Kauno politikas, šou verslo veteranas Artūras Orlauskas. Tyrimą, kurio pagrindine versija laikomasavižudybė, atlieka žemesnės instancijos ikiteisminio tyrimo pareigūnai – Kauno Žaliakalnio PK Prevencijos skyrius.

 A.Dautartas buvo rastas pasikoręs savo bute Kaune, Ukmergės gatvėje, sekmadienį, apie 22 val.45 min.

Tuo metu bute buvo jo žmona Viktorija su dukrele. Nustatyta, kad vyras mirė apie 22 val. Apie įvykį greitosios medicinos pagalbos medikams pranešta maždaug po valandos.

Neoficialiais duomenimis, A.Dautartas tą vakarą buvo gerokai išgėręs. Dėl to kilo šeiminis ginčas, po kurio supykusi žmona A.Dautartą paliko vieną miegamajame, o pati kitame kambaryje migdė savo mažametę dukrą iš pirmosios santuokos.

Pirmą kartą vedęs E.Urbanavičiūtę, A.Dautartas su ja sugyveno dukrą, tačiau pora nesutarė, konfliktavo ir galop išsisikyrė. Pirmoji žmona išvyko į užsienį, pasiimdama dukrą ir esą trukdė jai susitikinėti su tėvu, buvę sutuoktiniai santykius aiškinosi teismuose.

Pasak velionio draugų, Aurimas niekada nesusitaikė su dukters netektimi. Jis taip ir neatleido savo buvusiai žmonai Eladai už dukters išvežimą į užsienį.

Nors draugai Aurimą apibūdino kaip atviraširdį optimistą, yra žinių, jog jauną vyrą kartais apnikdavo tamsios mintys.

„Ar man dar verta gyventi? Man 34 metai, žlugo mano pirmoji santuoka, nematau dukters, mane paliko mylima mergina. Gal aš tikrai nieko nesuprantu apie gyvenimą?“, – prieš dvejus metus taip  jis kalbėjo vienoje televizijos laidoje.

Tačiau praėjus metams atrodė, kad vestuvės su Viktorija atnešė A.Dautartui laimę, jis pats teigė esąs kaip ant sparnų.

Po kurio laiko į miegamąjį užėjusią jauną moterį ištiko šokas: jos vyras buvo nebegyvas. Pirmiausia V.Dautartienė paskambino velionio motinai, kuri iškvietė medikus, tačiau šie vyrui padėti niekuo nebegalėjo.

Pastaruoju metu A.Dautartas dirbo laidų vedėju radijo stotyje „Kauno fonas“, vedė renginius. Atrodė, kad vyro gyvenimas grįžta į sėkmės vėžes, tačiau tiesa pasirodė besanti kitokia. Vienas laidotuvėse dalyvavęs, pavardės skelbti nenorėjęs A.Dautarto pažįstamas teigė, jog velionis nebuvo toks paprastas, kaip atrodė iš pirmo žvilgsnio – bent jau prieš kelis metus jį apimdavo depresyvi nuotaika, arba atvirkščiai – būdavo irzlus ir šiurkštokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius