Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Režisierius S.Baradinskas įveikė pirmąjį savo gyvenime maratoną: paskutinius 10 km šalia bėgo B.Tiškevič

Sekmadienį tūkstantinė minia vilniečių ir miesto svečių dalyvavo didžiausioje kasmetinėje bėgimo šventėje „Danske Bank Vilniaus maratonas“. Čia savo asmeninę pergalę pasiekė ir Saulius Baradinskas. Režisierius, kuriam tai buvo pirmasis gyvenime toks maratonas, per 4 valandas įveikė daugiau nei 42 kilometrus.
„Danske Bank Vilniaus maratono“ akimirka
Beata Tiškevič ir Saulius Baradinskas / 15min nuotr.

Iki „Danske Bank Vilniaus maratono“ S.Baradinskas daugiausia buvo nubėgęs 36 kilometrus. Anot jo, tai kertinė riba, kai protas jau pradeda panikuoti.

„Bet jei kryptingai ruošiesi, viskas įmanoma“, – savo pavyzdžiu įrodė Saulius, sekmadienį į bėgimą išsiruošęs kaip į gyvenimo šventę.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Saulius Baradinskas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Saulius Baradinskas

Dar prieš porą dienų 15min kalbintas vyras pasakojo, kad mintį bėgti maratoną per visą Vilnių subrandino sunkios jo gyvenimo patirtys. Būtent dėl jų pastarąjį metą jis paskyrė dvasiniam tobulėjimui.

„Teko susidurti su ypatingai sunkiais jausmais – atipine depresija ir suicidinėmis mintis. Džiaugiuosi, kad bėgdamas įprasminu savo gyvenimą, todėl ir maratonas atsirado kaip vienas iš būdų save įgalinti, bet tuo pačiu paskatinti ir kitus“, – sakė S.Baradinskas.

Jis pabrėžė nesantis profesionalus bėgikas ir bėgantis ne dėl geresnio rezultato, bet dėl to, kad nori perduoti svarbią žinutę.

„Šį bėgimą paskyriau emocinei sveikatai, ypatingai vyrams“, – akcentavo Saulius.

Akimirkos iš maratono, kuriame dalyvavo Saulius Baradinskas ir kiti žinomi žmonės, – galerijoje:

Vis dėlto S.Baradinskas neslėpė, kad pusmetį trukęs pasiruošimas jam, kaip neprofesionaliam sportininkui, buvo nemenkas iššūkis. Per tą laiką jis numetė šešis kilogramus. Be to, aštuonis mėnesius nevartojo alkoholio ir nerūkė. Anot Sauliaus, ruošiantis tokiam įvykiui ypač svarbu išlaikyti pusiausvyrą.

„Tai didžiulė disciplina. Turėjau bėgioti šešis mėnesius kiekvieną savaitę po 3-4 kartus“, – pasakojo Saulius, suskaičiavęs, kad per tą laiką iš viso nubėgo 600-700 kilometrų, dėl ko savimi labai didžiuojasi. Žinoma, maratonui jis rengėsi ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai – meditavo, lankėsi tylos stovykloje, kur lavino dėmesingumą.

Tiesa, S.Baradinskas atskleidė, kad pats bėgimo procesas jam ne itin patinka. Labiau dievina jausmą, kuris aplanko vėliau.

„Patiriu sukrėtimą ir kančią, o po ateina išsilaisvinimas – suprantu, kiek aš daug galiu, koks nuostabus gyvenimas. Ir absoliučiai esu tikras, kad bėgant šį maratoną paskutinius kilometrus verksiu, nes man tai labai daug reiškia“, – kiek anksčiau prisipažino Saulius.

Dar prieš maratoną jis pasakojo, kad tokiu atveju be galo svarbu aplinkinių palaikymas. Todėl dėkingas, kad šalia buvo jo draugai – jie palaikė paskutinius 15 kilometrų, kurie šiame maratone ir yra sunkiausi tiek fiziškai, tiek psichologiškai.

Negana, to paskutinius dešimt kilometrų kartu su Sauliumi bėgo ir jo mylimoji, televizijos laidų vedėja ir aktorė Beata Tiškevič.

„Beata pati pasisiūlė, nes jai labai svarbu ir nori padėti, tai jaučiuosi laimingas šalia turėdamas tokį žmogų. Ji mane įkvepia, ir man rodos, bėgimu susidomėjimu dar anksčiau už mane“, – pasakojo režisierius.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Beata Tiškevič ir Saulius Baradinskas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Beata Tiškevič ir Saulius Baradinskas

Vis dėlto, nors Saulius buvo pakankamai gerai pasiruošęs, jis prasitarė, kad pastaroji savaitė jam buvo sunki: „Bandžiau dirbti, kažkur save pasidėti, bet vis tiek jaudinausi, nes kirbėjo, kaip čia kas bus, ko laukti, juk pirmas maratonas. Tarsi tokia baimė buvo, nors supratau, kad viskas bus gerai.“ Ir Saulius teisus – viskas buvo gerai.

Žiūrėkite visą pokalbį su Sauliumi Baradinsku:

VIDEO: Režisierius S.Baradinskas apie gyvenimą pakeitusį pirmąjį maratoną: bėgimas padėjo kovoti su depresija ir suicidinėmis mintimis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius