-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rimantė Kulvinskytė – apie motinystę: „Mamos niekada nesiguos, kaip iš tiesų sunku nepamesti savęs“

Kūrybininkė, LRT laidos „Klauskite daktaro“ vedėja Rimantė Kulvinskytė pripažįsta, kad kiekvienais metais per Motinos dieną susigraudina. Anksčiau ji jaudindavosi, rašydama sveikinimus savo mamai, o dabar lieja džiaugsmo ašaras ir dėl to, kad pati prieš dvejus su puse metų tapo mama – su vyru Povilu Miškiniu-Eidukoniu susilaukė dukters Lunos.
Rimantė Kulvinskytė su dukra Luna
Rimantė Kulvinskytė su dukra Luna / Asmeninio albumo nuotr.

R.Kulvinskytė sekmadienį jau trečius metus iš eilės priims artimųjų sveikinimus Motinos dienos proga.

„Kolegės sako, kad vis pasibėdavoju, bet niekada nesiskundžiu, kad man sunku auginti vaiką. Motinystė man davė labai daug – atradau save, išmokau būti kantri. Lunos dėka iš naujo atrandu pasaulį, išmokstu gyventi lėtai. Mokausi pusantros valandos eiti dviejų minučių atstumą ir žiūrėti, kaip šliaužia sraigės, jas pernešinėti per kelią ar džiaugtis akmenukais ir visais kitais dalykais. Labai smagu, kad į gyvenimą mano vaikas grąžino tą lėtumą. Iš pradžių aš pykau ant to lėtumo, nes buvau įsisukusi, kaip voverė rate“, – 15min pasakojo R.Kulvinskytė.

Asmeninio albumo nuotr./Rimantė Kulvinskytė su dukra Luna
Asmeninio albumo nuotr./Rimantė Kulvinskytė su dukra Luna

Rimantei Motinos diena – ypač jautri šventė, kurios metu svarbiausia yra ne gėlės ar garuojančių pietų stalas, o padėka už tai, dėl ko esame šiame pasaulyje.

„Anksčiau verkdavau dėl savo mamos, o dabar jau pati verkiu dėl savęs... Nors Lunai jau dveji su puse, aš vis dar negaliu patikėti, kad ji yra mano vaikas, atsiradęs iš manęs, mano sukurtas, mano lipdomas. Iš tikrųjų, žiauriai smagi šita šventė.

Mamoms kiekviena diena yra Mamos diena, bet ir tą dieną nereikia įsivaizduoti, kad tave lepins, nes jau septintą ryto bus priminta, kad esi mama ir tikriausiai negausiu ramios nakties, o ir pusryčiai nebus idealūs – jeigu vyras kažką gamins su dukra, tai bus prideginta. Bet juk tai ir yra tobula!“ – šypsojosi R.Kulvinskytė.

Gimus Lunai, ji tapo svarbiausiu žmogumi R.Kulvinskytės gyvenime, tačiau nereikia pamiršti ir savęs. Būtent dėl šios priežasties jau po mėnesio ji kibo į darbus.

Asmeninio albumo nuotr./Rimantė Kulvinskytė su dukra Luna
Asmeninio albumo nuotr./Rimantė Kulvinskytė su dukra Luna

„Darbas iš mano gyvenimo nedingo dėl vienos labai paprastos priežasties – aš baisiai bijojau, kad man nuraus stogą. Nežinau kaip būtų, jeigu būčiau nedirbusi. Kiti sako, o, kokia šaunuolė, viską spėjai, bet aš tiesiog bijojau, kad tapsiu tik mama. Ir daugeliui moterų turbūt taip yra.

Moterys pasakoja apie motinystės stebuklą, bet niekada nesiguos, kaip iš tiesų yra sunku nepamesti savęs. Kaip yra baisu, kai tu supranti, kad niekada jau nebebūsi ne mama, nes esi žmogus, kuris priklauso kitam žmogui ir tu jau nesi tik Rimantė. Esi mama kažkam, kažkieno gyvybė nuo tavęs priklauso, tai labai sunku susidraugauti su tuo jausmu. Darbas man buvo ta proga, kai galėjau mylėti save ir kaip mamą, ir kartu neprarasti savęs“, – 15min pasakojo R.Kulvinskytė.

R.Kulvinskytė pirmagimės sulaukė 2015-ųjų lapkritį. Prieš šeimos pagausėjimą Rimantė ir Povilas įteisino savo santykius oficialiai – užregistravo civilinę santuoką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius