Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rimantė Kulvinskytė apie vėžiu sirgusią mamą: „Ji mums neleido abejoti, kad kovą laimės“

Reklamos ir viešųjų ryšių agentūros „Ad Majesty“ bendraturtė Rimantė Kulvinskytė pasidalino jautria, asmeniška istorija. Moteris papasakojo apie išgyventą laikotarpį, kai sužinojo, kad jos mama susirgo vėžiu.
Rimantė Kulvinskytė su mama
Rimantė Kulvinskytė su mama / Asmeninio albumo nuotr.

Nuotraukoje – Rimantė su mama, dėvinti jos peruką, kurį sesė nupirko iškart, kai buvo diagnozuotas vėžys.

„Prasidėjus chemoterapijai, plaukai greit pasiduoda. Bet mamos kupeta nepasidavė. Gydytojai labai stebėjosi, bet ji taip jo niekad ir neužsidėjo“, – Žmonės.lt teigė Rimantė.

Socialiniame tinkle papasakojusi apie mamos ir artimųjų kovą su liga, R.Kulvinskytė sutiko ja pasidalinti ir su Žmonės.lt skaitytojais.

„Puikiai pamenu tą dieną, kai sužinojau, jog mano mamai – vėžys. Buvo savaitė po mano gimtadienio, savaitė po sužadėtuvių su Povilu. Nuostabus rytas Niujorke. Žinojau, kad tądien mama turi sužinoti tyrimų rezultatus ir net per tūkstančius kilometrų jaučiau, kaip ji renka žodžius. Renka žodžius man, nors diagnozę išgirdo pati. Norėjau parskristi tučtuojau, bet ji mane nuramino: „Aš gi nemirštu. Man TIK vėžys.“

Ir kai galiausiai visi sugužėjome į namus apkabinti mamos, žinojome, jog laukia ilga kova, kurią mama laimės. Kitaip ir būti negali. Jokios abejonės, jokio susvyravimo. JI mums neleido abejoti. Vėžį ji įveikė, jei jį galima įveikti. Nes krikštas vėžiu palieka žymę visam gyvenimui. Ir sirgusiojo, ir artimųjų širdyse. Mamą jis pagaliau išmokė pasakyti “ne„ ir labiau rūpintis savimi, šeimą – juoktis iš pačių juodžiausių dalykų, ir mus visus darkart įtikino, kad galingesnio ginklo už drąsą, ryžtą ir viltį nėra.

Kaip nėra ir nieko labiau užknisančio nei į ragelį verkiantys ir užuojautas šnirpščiojantys gedėtojai, kaip mama sakydavo, kainuojantys daugiau jėgų nei chemoterapija. Na, bet yra žmonių, kuriems tiesiog duota būti nuotraukos nešėjais laidotuvėse, nors tu ką.

Bet ne apie juos aš šįkart, o apie nuostabią Lietuvos medicinos studentų asociacijos iniciatyvą LAIŠKAI KOVOTOJAI ir kviečia jus parašyti laišką, kuris bus perduotas vėžiu sergančiai moteriai. Juokingo, poetiško, romantiško, smarkaus, nostalgiško, griežto... laiško, kuris įkvėptų. O gal dviejų.

Laiškus reikia siųsti iki spalio 23 dienos adresu: limsa.laiskai@gmail.com. Nors kam laukti – parašykite laišką jau dabar, padarykite tai susitikę su draugais, ar vietoje cigaretės su bendradarbiais, paskirkite tam lietuvių kalbos pamoką. Nė vienas geras darbas, net ir pats mažiausias, nelieka neįvertintas“, – rašė Rimantė.

Žmonės.lt Rimantė teigė, kad pati laiško dar nespėjo parašyti, bet žada tai padaryti.

„Tokiomis akimirkomis žmonės nežino, ką sakyti, bet apsimesti, kad to dramblio kambaryje nėra, taip pat nereiktų. Šiaip tinka viskas, kas pakelia nuotaiką, nuneša toliau už palatos ribų. Svarbiausia – jokio gailesčio. Smagi istorija, geras anekdotas... Tinka bet kas, nes gera energija gydo“, – sakė R.Kulvinskytė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rimantė Kulvinskytė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rimantė Kulvinskytė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius