-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rimvydas Širvinskas-Makalius metė sau iššūkį – 3 dienas praleido be telefono: „Internetas mus užvaldė“

Šiomis dienomis niekas nebeįsivaizduoja savo dienos be telefono, socialinių tinklų ir greitai juose randamos informacijos, o influencerių laikai jau nieko nebestebina. Visgi vis dažniau žmonės siekia bent trumpam atitrūkti, „pasiimti atostogas“ nuo feisbuko ir instagramo. Tokį neįprastą laisvadienį praleido ir kelionių organizatorius Rimvydas Makalius-Širvinskas.
Rimvydas Širvinskas-Makalius
Rimvydas Širvinskas-Makalius / IKI nuotr.

„Ate! Dingstu 3 dienoms – iki penktadienio vakaro. Kada paskutinį kartą buvote be ryšio (tiesiogine to žodžio prasme) ir interneto bent tris dienas? Aš gal 13-os metų, kai į kelionę bijojau vežtis savo telefoną „Philips Diga“ (tokią plytą, plytą, kurią atidavė tėtis).

Tada išgyvenau, bet dabar... Porą dienų planavau, visus informavau, kad nebūsiu pasiekiamas (mamai sakiau net tris kartus), mąsčiau, ką veiksiu vienui vienas su savo mintimis, įsidėjau tris knygas (jei pirma ir antra nebūtų įdomios), suskirsčiau kolektyvui darbus, ryt į parduotuvę sužinoti dienos naujienų eisiu pirkti laikraščio.

Asmeninio albumo nuotr./Rimvydas Makalius-Širvinskas
Asmeninio albumo nuotr./Rimvydas Makalius-Širvinskas

Žodžiu, panika! Telefonas keliauja į viešbučio seifą, laikas atiduoti. Neliūdėkit be manęs! Na, ir pabandykit save įsivaizduoti mano vietoje, kai internetas yra mano darbas ir gyvenimas, o mama panikuoja man nepaskambinusi penkias valandas. Aš grįšiu pailsėjęs“, – taip į savo sekėjus penktadienio vakarą kreipėsi Rimvydas.

Tris dienas praleidęs Birštone, jis vėliau savo instagramo sekėjams teigė, kad tai buvo pačios geriausios atostogos. Per jas Makalius ne tik pailsėjo nuo socialinių tinklų, bet ir suprato, kad realus bendravimas yra kur kas svarbesnis nei žinutės socialiniuose tinkluose.

„Aš grįžau! Nesakykit, kad labai pasiilgot – aš irgi to nepasakysiu. Tris dienas buvau be telefono ir visų kitų ryšio su pasauliu priemonių. Telefonas buvo užrakintas seifuke. Ir žinote, būdamas offline daug visko supratau ir net pripažinau, kad darau tą patį. Internetas mus visus užvaldė, per jį neįmanoma pailsėti!

IKI nuotr./Rimvydas Širvinskas-Makalius
IKI nuotr./Rimvydas Širvinskas-Makalius

Tos trys dienos buvo mano vienos geriausių poilsio dienų nuo pat paauglystės. Kai nieko neturi padaryti, paskaityti, atrašyti, kai neskaitai, kas vyksta pasaulyje ir dėl to nepyksti ir nereiški savo nuomonės, kai nesapnuoji naktį to, apie ką prieš miegą skrolinai telefone, kai ryte pabudęs iškart keliesi, o ne skaitai kas ką parašė, padarė, išsiskyrė“, – rašė Rimvydas.

Kelionių organizatorius taip pat pridūrė, jog pastebėjo žmones iš rankų nei minutei nepaleidžiančius telefono, nesvarbu, ar jie laukė masažo, sėdėjo poilsio kambaryje, restorane. Visas tris dienas jis praleido su knyga bei savo mintimis.

„Pirmą parą buvo keista ir sunku, trečią nebenorėjau susigrąžinti telefono. Be jo taip gera. Pabandykit!!! Nebūtinai vieni – su antra puse, tėčiu, mama, vaiku. Kai akys nebus telefone, apsidairysite aplink. Kai mintys nebus telefone, pradėsite daug daugiau kalbėtis su artimuoju“, – bent trumpam stalčiuje palikti savo telefonus socialiniame tinkle ragino R.Širvinskas.

Kaip pripažįsta žinomas žmogus, ypač keista jam buvo pirmą dieną išeiti iš kambario be telefono – jis daug kartų tikrindavo, ar kišenėje jį tebeturi, nors telefonas tuo metu saugiai gulėjo viešbučio seife. Pasak jo, neramu būdavo net išvažiuoti dviračiu į šalia viešbučio esantį mišką, kad nepaklystų, nes iki tol jis vadovaudavosi telefone esančiu GPS.

„Mielai dar pakartočiau šį eksperimentą, bet ilgesniam laikui, nes, kuo ilgiau buvau be telefono, tuo geriau jaučiausi. Žinau tikrai, kad nuo šiol tam tikrais momentais neturėsiu su savimi telefono – vakarienių, susitikimo su draugais metu.

Be to, kai nežinai kito žmogaus nuomonės apie save ar savo sprendimus, nuotaika yra daug geresnė, tad jaučiausi puikiai, nežinodamas, ką kiti mano apie mano šį savanorišką atsiskyrimą nuo socialinių tinklų. Ši avantiūra davė dar vieną gerą pamoką – nuo šiol sakysiu tik geras pastabas, o blogas (juk visi turime savo nuomonę įvairiomis temomis) pasiliksiu sau.

Supratau, kad gyvenimas daug smagesnis, kai gyveni dėl savęs, ne dėl kitų. Per tas tris dienas „praleidau“ tik daug reklaminių laiškų ir tai, kad visas pasaulis solidarizavosi su manimi ir taip pat trumpam buvo atsijungęs nuo socialinių tinklų dėl Facebook veiklos trikdžių“, – šypsosi kelionių organizatorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius