Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Robertas ir Vilma Javtokai po bankroto atidarė naują restoraną: vadovauja prieš pusmetį pagimdžiusi žmona

Kauno „Žalgirio“ sporto direktorius Robertas Javtokas su žmona Vilma pasiryžo drąsiai avantiūrai – praėjus pusmečiui po bankroto vėl atidarė naują restoraną. Tiesa, šį kartą duoklė skirta Roberto aistrai – medžiojimui, o verslui vadovaus žmona.
Vilma Javtokienė, Robertas Javtokas
Vilma Javtokienė, Robertas Javtokas / 15min nuotr.

Vilma Javtokienė 15min atskleidė, kad ambicijomis apie naują šeimos verslą degė jau anksčiau, tačiau dėl ketvirto vaiko gimimo nauja veikla užsiimti neskubėjo. Galiausiai vyro didelis užimtumas ir darbas Kaune paskatino moterį žengti pirmą žingsnį ir į darbus grįžti kiek anksčiau.

Ne paslaptis ir tai, kad šioje vietoje anksčiau veikė seksualiomis padavėjomis garsėjančio restoranų tinklo „Hooters“ baras, kurį šių metų pavasarį teko uždaryti. Tačiau vilniečiai greitai pastebėjo, kad toje pačioje vietoje atsidarė visiškai naujas, įvairiais patiekalais garsėjantis, „Newton“ restoranas. Visgi tik nedaugelis žino, kad šiai vietai vadovauja Vilma Javtokienė. Tiesa, antrame aukšte įsikūręs sporto baras veiklą tęs.

Verslą pradėjo gimus dukrai

Naują verslą su sutuoktiniu pradėjusi Vilma ilgą laiką mėgavosi motinystės etapu, tačiau po ketvirtojo vaiko gimimo nusprendė grįžti prie darbų. Ji sugalvojo sukurti naują restoraną, o šiai minčiai pritarė ir sutuoktinis.

„Robertas džiaugėsi šia idėja ir jau seniai laukė, kada prisijungsiu prie šeimos verslo. Iš pradžių neskubėjau, nes gimė mūsų ketvirtas vaikas, bet vėliau atsirado vis daugiau laiko, todėl įsitraukiau į šią veiklą“, – pasakojo naujoji restorano vadovė.

Apie pirmuosius jausmus atsidarius restoranui Vilma nedaugžodžiavo. Ji teigė, kad šiuo metu yra tikrame pakilime ir džiaugiasi, kad gali įgyti naujų žinių. Ir nors nauja pradžia jai tapo tikra atgaiva, pusiausvyros paieškos tarp šeimos ir darbo buvo išties nemažas iššūkis.

„Viskas nėra taip lengva, nes šeima nėra maža, ir rasti tarpusavyje pusiausvyrą gali būti sudėtinga. Kai vaikai būna darželyje, mokykloje, aš dieną praleidžiu būtent restorane, o vakare skiriu visą savo laiką jiems. Bet galiu teigti, kad kol kas tvarkomės puikiai“, – 15min šypteli V.Javtokienė.

Asmeninio albumo nuotr./Robertas Javtokas su žmona Vilma Javtokiene ir vaikais
Asmeninio albumo nuotr./Robertas Javtokas su žmona Vilma Javtokiene ir vaikais

Restoranas gali pasigirti šviežia mėsa

Paklausus V.Javtokienės, kokių patiekalų mėgėjams skirtas šis restoranas, ji atskleidė, kad svečių lauks žuvies, salotų ir mėsos patiekalai. Anot jos, restoranas stengiasi prisitaikyti prie skirtingų skonių ir atrinkti tai, kas svečiams būtų skaniausia ir tinkamiausia.

Tiesa, Vilma ir pati yra puiki kulinarė, kuri ne vienerius metus kasdien gamino savo vaikams. Ji juokaudama prisimena, kad gaminimo namuose buvo labai daug, nes virtuvėje teko suktis per pusryčius, pietus ir vakarienę. O dabar šeimyna valgo ne tik namie, bet ir savo restorane.

„Stengėmės valgyti namuose, kai vaikai dar buvo maži. Anksčiau nelabai valgydavome kur nors kitur. Tačiau dabar viskas pasikeitė ir dažniau ateiname pavalgyti į mano darbą. Visa šeima ateina pas mane, tačiau nuo paties maisto gaminimo tikrai nenutolau“, – šypteli Vilma.

Ir nors restoranas oficialios atidarymo datos neturėjo, V.Javtokienė sako, kad šios minties jie atsisakė dėl paprastos priežasties. Anot moters, smagiau, kai žmonės apie restoraną sužino iš lūpų į lūpas ir dėl smalsumo patys į jį užsuka.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vilma Javtokienė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vilma Javtokienė

Sunkiausia išlaikyti darbuotojus

Tiesa, garsiai skelbti apie restorano startą nesinorėjo ir dėl darbuotojų kaitos. Surasti gerą komandą nebuvo lengva, nors sunkumai, kaip užsiminė Vilma, jau praeityje.

„Dabar atradome personalo viduriuką ir visi kartu greitai susidraugavome. Puikiai atrinkome žmones, dabar bandome juos išlaikyti. Vienas iš tokių sunkumų ir yra surasti tinkamus žmones, suburti gerą kolektyvą“, – apie pirmąsias iškilusias problemas kalbėjo Vilma.

Kol kas restoranas aplinkinių vertinamas vien tik gerais atsiliepimais. Dalis žmonių net nežinojo, kad ši vieta priklauso būtent Javtokų šeimai, todėl Vilma sulaukia vis daugiau klausimų ar įžvalgų apie naują verslą.

„Kartesnio komentaro dar neteko sulaukti. Tačiau mes stengiamės, kad viso to ir nereiktų išgirst. Šiame versle išlenda viena ar kita klaida, be jų kitaip neįmanoma“, – pabrėžia Vilma.

Moters paklausus, ar nebijojo iš naujo nerti į tą patį verslą, ji atviravo – baimės pradėti tikrai buvo. Tačiau blogas mintis nuvijusi į šalį Vilma juokauja, kad tas, kas nebando, tas negeria šampano. Visa restorano koncepcija stipriai pasikeitė, todėl ši vieta nė iš tolo nepanaši į „Hooters“ restoraną.

TAIP PAT SKAITYKITE: Po pusantrų metų veiklos užsidarė Roberto Javtoko baras „Hooters“: „Netekome daug pinigų“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius