Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Robertas Kalinkinas pasibaisėjo žaislais vaikams: „Kalašnikovas man asocijuojasi su žudynėmis“

Su žmona Agne sūnų Marką auginantis dizaineris Robertas Kalinkinas vienoje sostinės parduotuvių nustėro – vaikų skyriuje parduodami Kalašnikovo automatą imituojantys vandens šautuvai.
Robertas Kalinkinas ir Kalašnikovą imituojantis vandens šautuvas
Robertas Kalinkinas ir Kalašnikovą imituojantis vandens šautuvas / Asmeninio albumo nuotr.

15min R.Kalinkinas pasakojo, kad apsilankęs „Senukų“ parduotuvėje liko nemaloniai nustebintas. Dizaineris teigė, kad vaikų žaislų skyriuje nederėtų pardavinėti Kalašnikovo automatą primenančių vandens šautuvų.

„Mano vaikas su ginklais nežaidžia ir aš jam draudžiu tai daryti paaiškinamuoju tonu, kad tai nėra žaislas. Daug yra dalykų, kurie nėra žaislai, bet yra pritaikomi žaidimams – automobiliai ir pan. Mano nuomone, ginklas yra sukurtas ne pramogoms. Tai yra grubus dalykas, kuris galbūt turi pateisinimą kaip gyvybes saugantis instrumentas, iš kitos pusės – jis tas gyvybes saugo naikindamas kitas.

Neturiu jokio džiaugsmo savo vaikui duoti žaisti su Kalašnikovu, kuris man asocijuojasi su siaubingomis žudynėmis ir krauju. Žmonės deklaruoja, kaip baisu, kas vyksta Sirijoje ir kitus, bet tuo pačiu yra normalu pardavinėti prekybos centre po 9 eurus Kalašnikovo imitaciją. Ko tikisi žmonės – ką su jais vaikai darys? Ar šaudys į žolę, ar vienas į kitą? Man atrodo, kad to yra per daug ir nereikėtų vaikams duoti žaisti su tokiais žaislais“, – 15min sakė R.Kalinkinas.

Asmeninio albumo nuotr./Kalašnikovą imituojantis vandens šautuvas
Asmeninio albumo nuotr./Kalašnikovą imituojantis vandens šautuvas

Žaidimų su ginklais yra įvairių – nuo stalo, iki kompiuterinių ar net virtualios realybės pramogų, tačiau R.Kalinkinas nepalaiko jokio smurto – nei fizinio, nei įsivaizduojamo.

„Kompiuteriniai žaidimai iš dalies paremti logika, seka kažkokia, bet tas motyvas apipintas vagystėmis, priešų šaudymais ir pan., tai mano nuomone čia nieko gero nėra ir skatinti to nereikėtų. Žinoma, nepagerės situacija, jeigu nepardavinės Kalašnikovų, bet nepablogės tai tikrai, jeigu nebus prekyboje. Reikėtų nuo to atsispirti, kad vaikų lavinime nėra toleruotini žaidimai su ginklais bet kokiame pavidale“, – teigė R.Kalinkinas.

Renginio organizatorių nuotr./Robertas Kalinkinas su žmona Agne ir sūnumi
Renginio organizatorių nuotr./Robertas Kalinkinas su žmona Agne ir sūnumi

R.Kalinkinas nesupranta prekybos centrų logikos, kurie pardavinėja tokius žaidimus.

„Jie, kaip prekybos centras, turi siaubingai prastą moralės suvokimą. Pirkimus koordinuoja žmogus, ne robotas. Negi tas žaislas negali būti kokio nors kosminio šautuvo pavidalu, kuris neegzistuoja? Bet žmogus, atsakingas už pirkimus, nupirko Kalašnikovą! Tai prasilenkia su realybe“, – piktinosi R.Kalinkinas.

Savo komentarą šiuo klausimu pateikė UAB „Kesko Senukai Lithuania“ atstovė spaudai Daiva Bumblytė.

„Dėkojame, kad atkreipėte dėmesį. Artimiausiu metu pasitarę su edukologais priimsime atitinkamus sprendimus dėl šios prekės“, – 15min teigė Daiva Bumblytė.

Tai ne pirmas kartas, kai keliama diskusija apie prekes vaikams. Praėjusiais metais „TV pagalbos“ žvaigždė Sandra Žutautienė stebėjosi, kodėl yra parduodami švirkšto formos rašikliai. „Mano nuomone, tušinukas turi likti tušinuku, o ne švirkštu, kirviu, peiliu ar dar kuo nors“, – tąkart sakė S.Žutautienė.

O ką apie šią situaciją manote jūs – ar pirktumėte vaikui žaislinį ginklą?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius