-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Roberto Javtoko žmona Vilma tapo viena iš „Gerų žinių dienos“ ambasadorių

Šiandien pirmą kartą Lietuvoje minima „Gerų žinių diena“. Ta proga žinomi žmonės – šio projekto ambasadoriai: Jurga Šeduikytė, Stanislovas Stavickis-Stano, Austėja Landsbergienė, Eglė Skrolytė, Vilma Javtokienė ir kiti dalinasi savo pozityviomis mintimis bei kviečia visus bent vienai dienai susitelkti į pozityvias naujienas ir šypseną paskatinančius gerus darbus.
Vilma Javtokienė
Vilma Javtokienė / Akcijos rengėjų nuotr.

„Gerų darbų, kaip ir gerų žinių – niekada nebus per daug. Tai vienas iš būdų būti laimingais ir džiuginti aplinkinius. Prisijungiu prie projekto, nes man patinka jo idėja – pažiūrėkime, ką šiandien mes galime daryti geriau, gražiau, smagiau savo vaikui, artimajam ar kaimynui. Manau, kad gražūs pavyzdžiai užkrečia, tad rodykime jų daugiau“ – sako viena iš projekto „Gerų žinių diena“ ambasadorių  – TV laidų vedėja Eglė Skrolytė. 

Panašiomis mintimis dalinasi ir kiti projekto ambasadoriai: atlikėja Jurga Šeduikytė, sako, kad bent vieną dieną per metus žmonės privalo šypsotis ir aplink save matyti galimybę, kadangi viskas priklauso nuo pačių žmonių. Ji tikisi, kad ilgainiui visuomenės požiūris į teigiamas žinias tikrai pasikeis. Pasak atlikėjo Stano, jis prisijungė prie šio projekto, kadangi pats turi daug gerų naujienų, o gražiai pateiktas geras naujienas klausyti kur kas įdomiau nei liūdnas žinias. Jis įsitikinęs, kad paprasčiausia gera žinia – komplimentas. Nesvarbu, ar savo antrajai pusei, ar kolegai darbe. Vilma Javtokienė sako esanti jautrus žmogus, todėl visada stengiasi atjausti ir pagelbėti, kadangi daug maloniau duoti nei gauti. Moteris įsitikinusi, kad tokie projektai kaip „Gerų žinių diena“ gali įkvėpti visuomenę siekti teisingų vertybių.

Dalis projekto ambasadorių samprotavo, kodėl visgi žmonės domisi neigiama informacija. Austėja Landsbergienė mano, kad neretai žmonės, pažiūrėję siaubo filmą ar kriminalus žiniose, pasijaučia kiek geriau, kadangi jų pasąmonė padaro išvadą, kad jiems nėra taip blogai, kaip kitiems. Tačiau moteris įsitikinusi – reikėtų surasti kitų būdų, kaip pasijausti geriau ir pakelti savo savivertę. Reikia ugdyti savo emocinį intelektą, kovoti su patyčiomis ir sąmoningai apsispręsti į gyvenimą žvelgti pozityviai.

Toli nuo edukologės minčių nenutolsta ir žurnalistas Arnoldas Lukošius: „Žmonės visada domisi tuo, kas juos liečia asmeniškai, o baisiausias pavojus, jų manymu, yra išorės grėsmės – kriminalai, katastrofos, karai, valdžios veiksmai ir sąmokslo teorijos. Skaitydami tokias žinias, jie mėgina pasisemti įgūdžių: ko vengti, kas gali atsitikti, kaip numatyti galimus veiksmus ar reakcijas. Svarbiausia nepamiršti, kad kiekvienoje tragedijoje būna stebuklingų išsigelbėjimų, drąsos pavyzdžių. Kiekvieno tunelio gale yra šviesa“.  

Visi, neabejingi geroms žinioms ir žinomų žmonių išsakytoms mintims, kviečiami pamatytais ar nugirstais, o galbūt pačių padarytais gerais darbais pasidalinti viešai. Tai galima daryti specialioje socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje, įrašai – viskas, kas aplinkiniams gali sukelti šypseną. 

Iniciatyva „Gerų žinių diena“ kviečia paskutinį gegužės penktadienį skelbti GERŲ ŽINIŲ DIENA. Šiais metais –gegužės 30-ąją. Ir tą dieną skirti geroms naujienoms, darbams, pastangoms kurti nuoširdžiai teigiamą nuotaiką. Prie projekto kviečiami prisidėti visi geros valios optimistai – pavieniai žmonės, įmonės ir organizacijos. Vienintelis reikalavimas prisijungusiems prie iniciatyvos „Gerų žinių diena“ – paskirti bent vieną dieną gerų žinių sklaidai apie mažus ir didelius gerus dalykus Lietuvoje bei pasaulyje. 

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Eglė Skrolytė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Eglė Skrolytė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius