Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Robertos Kirlaitės gyvenimo drama: ištekėjo už turtingo norvego ir atsidūrė krizių centre

„Istorija verta knygos“, – taip dažniausiai žurnalistai įvertina savo pašnekovų gyvenimo vingius. Tačiau 23-ejų Roberta Kirlaitė pati parašė knygą apie susiklosčiusias savo gyvenimo dramas.
Roberta Kirlaitė
Roberta Kirlaitė / Stop kadras

LRT televizijos laidai „Emigrantai“ Roberta pasakojo, kad susipažino su 17 metų vyresniu norvegu Sveinu būdama vienuoliktokė, kai  Palangoje dalijo skrajutes. Vyras tuomet turėjo statybų įmonę ir į Lietuvą dažnai atvykdavo verslo reikalais.

Prasidėjo graži draugystė. Norvegas merginai pasiūlė atvykti vasarą į Norvegiją užsidirbti. „Tai buvo mano pirmasis išvažiavimas iš Lietuvos“, – šiandien prisimena Roberta.

Po dviejų mėnesių lietuvė suprato, kad laukiasi. 

Jis mane stipriai sugriebė, ir tada jo akyse pamačiau, kad čia nebe mano vyras, labai išsigandau.

„Abu vieningai nusprendėme tuoktis“, – pasakoja lietuvė bei prisimena, kad grįžus tėvams reikėjo pranešti ne tik pritrenkiančią naujieną apie nėštumą, bet ir supažindinti su naujuoju širdies draugu. 

Netrukus jaunieji atšoko lietuviškas vestuves, ir mergina išvyko kartu su vyru į Norvegiją. Į 12 klasę Roberta taip ir nebegrįžo. Gimus vaikeliui, šeimą užgriuvo rūpesčiai: bankrutavo vyro statybų įmonė, šis puolė į neviltį bei pradėjo stipriai gerti.

„Bėgi daryti vakarienės, stengiesi, o jis negrįžta per naktis, – sako Roberta ir prisimena įvykį, kuris perpildė kantrybės taurę, – jis mane stipriai sugriebė, ir tada jo akyse pamačiau, kad čia nebe mano vyras, labai išsigandau.“

Surinkusi po ranka pasitaikiusius daiktus, lietuvė su pusantrų metų sūneliu išvažiavo iš namų.

Lietuvė atsidūrė krizių centre, kuriame kurį laiką gyveno su sūnumi. Krizių centrai Norvegijoje dažniausiai suteikia tik gyvenamąją vietą. Pinigais ir maistu moterims reikia pasirūpinti pačioms. Maistą į Norvegiją Robertai siųsdavo tėvai, draugės skolino pinigus ir drabužėlius sūnui. Tėvai prašė Robertos grįžti namo, bet ji nesutiko. Po dviejų mėnesių krizių centre Roberta gavo socialinį būstą.

Šiandien jauna moteris viena augina sūnų, studijuoja universitete, dirba ir net parašė knygą apie savo išgyvenimus. „Knyga skirta krizių centro moterims. Per savo istoriją noriu suteikti joms vilties, kad visos svajonės yra tik jų rankose“, – pasakoja Roberta Kirlaitytė.

„Emigrantai“ – antradienį, 19.30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius