Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rokas Žilinskas: nepagautas – ne vagis

Antradienį Vilniaus miesto pirmasis apylinkės teismas nubaudė Roką Žilinską už užmaršumą. O tuo pačiu išaiškino, kad buvęs „žiniukas“ turėjo teisę vairuoti, nors... neturėjo vairuotojo pažymėjimo!
Rokas Žilinskas iš karto po to, kai buvo paleistas iš policijos
Rokas Žilinskas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Ši istorija prasidėjo praėjusių metų spalį, kai policijos ekipažas sustabdė džipą KIA Sportage, vairuojamą R.Žilinsko. „Netrukus su švyturėliais atvažiavo 4-5 policijos automobiliai. Antakalnio gatvėje policija užtvėrė eismą. Atrodė, kad esu siaubingas nusikaltėlis“, – ironizuoja seimūnas.

Paaiškėjo, kad sulaikytasis neturi jokių dokumentų. Pareigūnai nutarė 16 metų televizijoje dirbusį LNK Žinių veidą nugabenti į komisariatą nustatyti asmenybės ir blaivumo. Anot pašnekovo, kilo diskusija, į kokį komisariatą jį vežti, tačiau per radijo stotelę policininkai pasitikslino: „Vežam į penktąjį komisariatą, nes ten jau laukia.“ „Kaip supratau vėliau, laukė sukviesti žurnalistai“, – šypteli žinutės herojus.

Komisariate paaiškėjo, kad Rokas Žilinskas yra blaivus. Tiesa, Tautos prisikėlimo partijos (TPP) narys negalėjo turėti vairuotojo pažymėjimo – šis konfiskuotas 2007 metų lapkritį, kai Rokas buvo sulaikytas, nes džipu stuktelėjęs į kitą automobilį atsisakė pūsti į alkoholio matuoklį.

Antradienį sostinės pirmasis apylinkės teismas už pamirštus dokumentus skyrė vyrukui 30 litų baudą. Be to, teisėjas nusprendė, kad parlamentaras, iš kurio konfiskuotas vairuotojo pažymėjimas, spalį turėjo teisę vairuoti. Mat kai jį sulaikė be dokumentų, dar nebuvo priimtas sprendimas, susijęs su 2007-ųjų istorija, todėl kaltinamajam turėjo būti išduotas laikinas vairuotojo pažymėjimas.

Tačiau kas galėtų paneigti prielaidą, kad neturėdamas pažymėjimo ir kitų dokumentų jis vairuodavo automobilį kiekvieną vakarą? „Niekas negalėtų, – sako Rokas Žilinskas. – O kam neigti šią prielaidą? Nepagautas – ne vagis.“ Patarlė, kuria vadovaujasi nemažai Seimo narių, ar ne?..

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius