Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Rotušėje – šventinis vakaras V.Landsbergio garbei: liga nesutrukdė atvykti ir pačiam jubiliatui

Vilniaus rotušė penktadienį sulaukė ypatingų svečių – čia surengtas šventinis vakaras 85-ąjį jubiliejų mininčio profesoriaus Vytauto Landsbergio garbei.
Liepa Rimkevičienė, Vytautas Landsbergis ir Gražina Ručytė-Landsbergienė, Donatas Katkus, Nijolė Oželytė, Saulius Šaltenis
Liepa Rimkevičienė, Vytautas Landsbergis ir Gražina Ručytė-Landsbergienė, Donatas Katkus, Nijolė Oželytė, Saulius Šaltenis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

1932 m. spalio 18 d. gimusiam pirmajam atkurtos Nepriklausomos Lietuvos valstybės vadovui Vytautui Landsbergiui sveikinimai jubiliejaus proga plaukia iki šiol. O penktadienį Vilniaus Rotušėje surengtas jaukus pokalbių ir prisiminimų vakaras, į kurį susirinko profesoriaus artimieji, bendražygiai, jo kūrybos gerbėjai ir bičiuliai.

Nors savo gimimo dieną, trečiadienį, V.Landsbergis buvo atsidūręs ligoninėje dėl plaučių uždegimo, ligos patale profesorius ilgai neužsibuvo. Penktadienį į Rotušę jis atvyko lydimas žmonos Gražinos Ručytės-Landsbergienės.

Šventiniame vakare taip pat dalyvavo Gabrielius ir Austėja Landsbergiai su atžalomis, Donatas Katkus, Liepa Rimkevičienė, Arvydas Anušauskas ir Lina Anušauskienė, Vytautas Juozapaitis, Irena Pranckietienė ir Viktoras Pranckietis, Rytis Zemkauskas, Irena Degutienė ir Gediminas Degutis, Nijolė Oželytė, Saulius Šaltenis, Robertas Dargis ir kiti svečiai.

V.Landsbergis buvo aukščiausias šalies pareigūnas Lietuvai paskelbiant nepriklausomybę, reikšmingai prisidėjęs prie Sovietų Sąjungos žlugimo. Jis 1990-aisiais vadovavo Aukščiausiosios Tarybos sesijai, priėmusiai Kovo 11-osios aktą, kuriuo atkurta Lietuvos nepriklausomybė.

ŽIŪRĖKITE IŠSKIRTINĮ 15MIN PROJEKTĄ „Aštuonios su puse istorijos apie Vytautą Landsbergį“

Pagal profesiją muzikologas, 1992–2004 metais V.Landsbergis buvo Seimo narys, 1996–2000 metais – parlamento pirmininkas, 2004–2009 metais dirbo Europos Parlamente.

TAIP PAT SKAITYKITE: V.Landsbergio 85-ojo jubiliejaus proga – anūko prisiminimai apie vaikystę, žodžio laisvę ir kolą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius