Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Royce“ lyderis Ilja Gun – apie „depešus“, duetą su I.Jankauskaite ir Heloviną

Uostamiesčio grupės „Royce“ lyderį Ilją Gun vieni, ypač klaipėdiečiai, puikiai žino, kiti gi pavasarį pirmą kartą išvydo televizijos ekrane, neįprastame amplua su Inga Jankauskaite. Charizmatiškas, sodraus tembro atlikėjas kartu su grupe „Royce“ gerbėjams turi naujienų.
Grupės „Royce“ lyderis Ilja Gun ir Inga Jankauskaitė
Grupės „Royce“ lyderis Ilja Gun ir Inga Jankauskaitė / R.Bolgovo ir 15min nuotr.

Ilja Gun neslepia, kad sausį jo pasirodymas su Inga Jankauskaite didžiajame televizijos ekrane buvo nauja patirtis, tačiau ketverius metus gyvuojančios grupės „Royce“ auditorija prie plačiųjų ekranų tikrai nesiburia. Šios grupės gerbėjai – roko bei elektroninės muzikos mėgėjai, varstantys įvairių Lietuvos miestų muzikos klubų duris ar susiburiantys loftuose.

Būtent Kauno muzikos klube „Sandėlis“ penktadienį, spalio 27-ąją, vyks „Royce“ koncertas, antradienį, Helovyno vakarą, persikelsiantis į gimtojo uostamiesčio klubą „Raketa“.

„Helovyno atspalvių tikrai bus“, – artėjant pasirodymams Kaune ir Klaipėdoje tikina populiarėjančios grupės „Royce“ lyderis Ilja Gun, kviečiantis į paskutiniuosius šių metų koncertus, kuriuose pristato Helovyno atspalviams labai derančius kūrinius iš albumo „Black lights“.

Asmeninio albumo nuotr./Grupė „Royce“ ir jos lyderis Ilja Gun
Asmeninio albumo nuotr./Grupė „Royce“ ir jos lyderis Ilja Gun
I.Sivakoff nuotr./Grupė „Royce“
I.Sivakoff nuotr./Grupė „Royce“

Šios grupės įsikūrimą ir evoliuciją stebintys gerbėjai puikiai žino „Royce“ repertuarą, o atlikėjo Iljos Gun amplua neretam asocijuojasi su „Depeche Mode“ kūryba. Nuo šios grupės dainų atlikimo „Royce“ pradėjo savo kelionę į klausytojų širdis.

„Depešais“ pradėjome, tai atskaitos taškas, tačiau 2016 metais išleidome albumą ir pradėjome tolti. Stengiamės, aišku, jei tai užsakomasis renginys, yra tokia tematika, atliekame šias dainas. Vienas gydytojas šventė 40-metį, buvo 80-ųjų stiliaus vakarėlis, visi su odinėm striukėm, su rokerių rūbais, nors iš veidų matyti, jog tai žmonėms nebūdinga ir tarsi savotiškas karnavalas, bet jų prašymas buvo „depešai“. Jei tai viešas pasirodymas, Kaune, Klaipėdoje, ten grojame savo kūrybą. Tai pasirodymai, skirti mūsų klausytojams“, – 15min sakė I.Gun.

Pavasarį buvo nufilmuotas vienas pirmųjų vaizdo klipų albumo dainai „Coming Home“, kurį žiūrėdamas pasijunti tarsi klaidžiotum uostamiesčio gatvelėmis.

VIDEO: Mzirafos.lt pristato - Royce "Coming Home"

Nuostabių Klaipėdos miesto ir uosto vaizdų lydimas kūrinys yra viena žinomiausių šios grupės kūrinių ir neabejotinai skambėsianti paskutiniuosiuose šių metų koncertuose Kaune ir Klaipėdoje.

Muzika – didelė aistra

Muzikinė veikla nėra pagrindinė šio charizmatiško klaipėdiečio gyvenime, duoną šeimai uždirbančio iš logistikos.

„Nežinau, ar muzika kada nors virs pajamų šaltiniu. Tai yra hobis, štai jau ketveri metai. Pavyksta tai ką darome, gal ne visu 100 procentų, tačiau ar gali geri dalykai įvykti per trumpą laiko tarpą?“, – retoriškai klausė I.Gun, pavasarį televizijos ekrane pasirodęs neįprastame amplua su Inga Jankauskaite. Šios grupės gerbėja I.Jankauskaitė, su „Royce“ susipažinusi viename renginyje, pati pakvietė I.Gun pasirodyti kartu.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Inga Jankauskaitė ir Ilja Gun
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Inga Jankauskaitė ir Ilja Gun

Klaipėdiečiui Ilja ši patirtis buvo nauja, tačiau „Royce“ siela į vatą nevynioja – šios grupės tikslinė auditorija tikrai ne prie televizijos ekranų.

„Televizija niekaip nesusijusi su jokia muzika. Tai nėra muzikinis pasirodymas, tai yra tiesiog pasirodymas. Man buvo smalsu, kokia reakcija bus, tačiau galiu pasakyti, kad kai mes pakoncertavome Richardo Jonaičio vestuvėse, jis mūsų geras, senas draugas, ir vestuvės nedidelės buvo, tačiau po jų mūsų muzikos sekėjų gretos tikrai padidėjo“, – šypteli I.Gun, lapkritį koncertuosiantis sostinės lofte, „Opus“ radijo vienuoliktajame gimtadienyje.

Kauniečiai grupės „Royce“ koncertą išgirs šį penktadienį, 21.30 val. muzikos klube „Sandėlis“, Muziejaus g. 8.

Heloviniškas renginys su neono atspalviais Klaipėdoje nuaidės antradienį, 21.30 val. muzikos klube „Raketa“.

„Suplanavome prieš pusmetį ir kai buvome pakviesti Helovinui sulaukėme komplimento, kad daugiau tokių „žvėrių“ kaip jūs nėra. Juk čia rokas, tamsa, viskas dera šiai tematikai“, – į koncertą kvietė I.Gun.

VIDEO: LRT Opus Ore | Royce | Full Performance

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius