-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rožinės spalvos magija: „užknisa“ ar vilioja? (nuotraukos)

Pasaulyje egzistuoja begalės spalvų – nuo tamsių iki šviesių, nuo šiltų iki šaltų, tačiau daugiausiai diskusijų sukelia rožinės spalvos magija.
Paris Hilton
Paris Hilton. / „Scanpix“ nuotr.

Vienos moterys rožinės spalvos vengia, sakydamos, jog ši spalva asociajuojasi su per dideliu seksualumu, kitos ją mėgsta, nes ji padeda išskirti.

Neseniai tėvai Didžiojoje Britanijoje buvo raginami boikotuoti parduotuves, kuriose parduodami rožinės spalvos žaislai ar kiti rožiniai kiekučiai mergaitėms, kadangi manoma, jog tokie „gražūs“ dalykai privers mergaites mąstyti tik apie „gražias, gražias darbo vietas“, užuot suteikę joms noro išnaudoti savo potencialą.

Moterys ir merginos pamišusios dėl rožinių niekučių ir užkerėtos rožinės spalvos, turėtų prdėti niršti ir sakyti, jog tai visiškas absurdas.

Net Didžiosios Britanijos teisingumo ministrė Bridget Prentice pritarė vadinamam „Pinkstinks“ judėjimui, nes ji tiki, jog tokių dalykų kaip rožiniai sparneliai ir princesių drabužiai mergaitėms pardavinėjimas yra „moterų diskriminavimas“.

Todėl telegraph.co.uk klausia, negi geriau mergaitėms būtų pardavinėti žaislinius „ginklus“? Paskutinių tyrimų rezultatai rodo, jog milijonas moterų kasmet Anglijoje patiria smurtą šeimoje (panašiai viena moteris iš 30), todėl gal teisingumo ministrė turėtų susirūpinti būtent šia problema.

Kaip įdomu, jog XXI amžiuje mums vis dar kelia diskusijų spalvos vaidmuo mūsų gyvenimuose...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius