Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rūta Ščiogolevaitė šventiniame klipe įsiamžino su šeima: „Vaikai man nusveria gyvenimo negandas“

Atlikėja Rūta Ščiogolevaitė (39) į 2021-uosius žengia su viltimi, kad tikrai nelengvi praėję metai atnešė daug išmoktų gyvenimo pamokų. Beje, dar prieš Kalėdas ji pirmą kartą dainos vaizdo klipe įsiamžino su savo vaikais, kuriuos iki šiol nuo žiniasklaidos dėmesio laikė atokiau. Apie tuos pirmuosius kartus, prabėgusius metus ir motinystės džiaugsmą – 15min pokalbyje su atlikėja.
Rūta Ščiogolevaitė su dukra
Rūta Ščiogolevaitė su dukra / Asmeninio albumo nuotr. ir stopkadras

Nors šventinis bumas jau už mūsų, R.Ščiogolevaitės namuose veiksmas visada vyksta. Visa tai – dėl penkių atžalų, kurios atima visą dainininkės laiką, bet kartu teikia ir džiaugsmą, kurį pačiai Rūtai sunku apibūdinti.

Prieš pat Kalėdas atlikėja su jais įsiamžino muzikiniame savo šventinės dainos „Čia ir dabar“ klipe. Svarbu paminėti, kad tai pirmas kartas, kai moteris vaikų nesaugo nuo visuomenės taip, kaip tai darė prieš tai.

„Šįkart apie tai tiesiog negalvojau. Kartais, matyt, gyvenime tai ateina, kai kažką darai nuoširdžiai, bet kita forma nei anksčiau. Kažkada galbūt turėjau baimių, kad gal geriau vaikų nerodyti, gal energetiškai iš tikrųjų tai nelabai sveika... Tokios mintys tikrai sukosi mano galvoje. O kartais pagalvodavau: kas dar gali blogiau nutikti?“, – juokiasi R.Ščiogolevaitė.

Pamatykite:

VIDEO: Rūta Ščiogolevaitė - kalėdinė daina „Čia ir dabar“

Tada, kaip pati sako, tiesiog su šypsena ir juoku paleidusi blogas mintis. Kitaip, anot Rūtos, nebūtų išėję dėl dviejų motyvų. „Visų pirma galvojau, kad, ko gero, nieko kito ir nepadarysi. Taip pat nesinorėjo ir kičo, nes jeigu jau darai, tai darai nuoširdžiai. O nuoširdumas man diktavo tokį sprendimą.

Daina – paprasta ir nuoširdi, todėl norėjosi paprastumo ir to nuoširdaus nuoširdumo. Taip paprastai apie save su paprastu linkėjimu – įžvelgti šviesias puses per šias Kalėdas“, – pasakoja ji.

Metus gelbėjo rūpestis vaikais

Kad 2020-ieji buvo nelengvi metai, dainininkė iškart skuba pritarti. Visgi R.Ščiogolevaitė nemėgsta generalizuoti visko pagal metų skirtį, sako, kad sausio 1-oji, tikėtina, nebus kitokia.

Tačiau žodis „sunku“ Rūtos žodyne reiškia ne tai, apie ką būtų galima pagalvoti iš pirmo žvilgsnio. Kartais maži sunkumai padeda nematyti to, dėl ko šiuo metu panikuoja pasaulis.

Prokadras nuotr./Rūta Ščiogolevaitė
Prokadras nuotr./Rūta Ščiogolevaitė

„Apie savo visus sunkumus, kuriuos turiu, pasakysiu labai paprastai: geroji pusė ir yra turėjimas mažų vaikų ir mažų rūpesčių, nes neturi kada galvoti, neturi kada turėti depresyvios nuotaikos... Nėra kada, tam nėra laiko, visada yra ką veikti“, – paaiškina moteris.

O incidentų, tų mažų sunkumų su vaikais Rūtai būna visokių. Kaip juokiasi ji, „fainas“ laikas su tokio dydžio šeima maksimaliai trunka gal tik 5-ias minutes.

„Paskui skraido kūčiukai, vaikai pešasi dėl mašinėlės, nes iš 50-ies mašinėlių abiem berniukams reikia būtent tos vienos. Ten, kur maži vaikai ir jų daug, yra labai daug chaoso ir tai nėra ramios šventės“, – tikina atlikėja.

Tačiau ji puikiai prisimena, kai vaikai buvo nurimę ilgiau nei penketui minučių. Tai – Kalėdų rytas, dovanų pakavimo metas. „Šiemet jie labai nudžiugo. Tą dieną, kai buvo dovanų išpakavimas, pusdienį vaikai buvo labai susidomėję dovanomis, žaidė žaidimus, pykčių buvo tikrai nedaug“, – sako Rūta.

Galbūt visa tai dėl to, jog atlikėja be galo mėgsta rinkti savo vaikams dovanas. „Labai gerai žinau, ko mano vaikai nori ir kas juos pradžiugins. Tikrai nė vienais metais nebuvo klausimų apie tai, ką padovanoti ir kokia tai bėda“, – patikina ji.

Asmeninio albumo nuotr./Rūta Ščiogolevaitė
Asmeninio albumo nuotr./Rūta Ščiogolevaitė

Apie savo vaikus Rūta sako galinti šnekėti kad ir ne vieną valandą. Kartu ją stebina ir daugelio požiūris, jog esą penkis vaikus turinti moteris yra verta gailesčio, pervargusi ir nelaiminga.

„Jeigu turi vieną ar du vaikus, patiri pirmuosius kartus ir džiaugsmus, pirmuosius krykštavimus, pirmąsias šypsenas, pirmus apkabinimus, o maitinimas krūtimi man išvis yra Dievo dovana. Aš tuos dalykus patyriau penkis kartus. Vaikai man tikrai nusveria gyvenimo negandas“, – sako ji.

„Tikiuosi nebekartoti klaidų“

Įprastai šventinis laikotarpis R.Ščiogolevaitei reikšdavo viena – daug darbo dienų. Šie metai būtent dėl šios priežasties smarkiai skiriasi nuo anksčiau buvusių. „Tai tie metai, kada tu net negali dirbti, net jeigu norėtum“, – kalba pašnekovė.

O į 2021-uosius ji, kaip ir daugelis kitų, žengia su naujais pasiryžimais. „Aš tikiuosi išmokti savo pamokas, nebekartoti klaidų, kurios dažniausia kartojasi tada, kai jų neišmoksti. Taip pat norėčiau išmokti atleisti sau už tas klaidas. Esu linkusi sau ant pečių užsidėti labai daug atsakomybių, o atsakomybės perteklius irgi nėra gerai. Taip pat man reikėtų tiesiog priimti tai, kaip atsitiko gyvenimas.

Yra labai daug dalykų, kurių tu nekontroliuoji ir net negali kontroliuoti. Labai skaudu būna matyti, kad mūsų visuomenėje yra atsakomybę užkrauti ant vieno žmogaus: esą pats kaltas. Dabar yra nauja mada sakyti, kad visos problemos yra tavo kaltė, esą nekaltink kitų. Tai labai pavojingas kelias, nes tame yra tiesos, bet tame yra ir labai daug netiesos. Geriausias būtų vidurys“ , – pokalbį užbaigia Rūta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius