-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rūta tikisi, kad dainą pavyks išsaugoti

Sėkmingas startas geriausios lietuvių autorių dainos konkurse „Dainų daina“ Rūtai Lukoševičiūtei kaip prasidėjo, taip ir baigėsi netikėtai. Jai ir jos kolegai Deiviui per konkurso pusfinalio filmavimą buvo išsakytas nuosprendis neleisti jiems toliau dalyvauti „Dainų dainoje“.
Tiek Rūtą, tiek Deivį labai palaiko žiūrovai.
Tiek Rūtą, tiek Deivį labai palaiko žiūrovai. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kolegų įkalbėta dalyvauti „Dainų dainoje“, Rūta su daina „Trapus žmogus“ pateko į kitą turą, tačiau kelią į finalą jai užkirto autorių teisių gynėjai LATGA-A. Pasipiktinęs Deivis pareiškė, kad būtų puiku, jei nors kartą Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūra vykdytų savo pareigas ir gintų Lietuvos, o ne užsienio autorius bei atlikėjus.

Tikiuosi, kad ši daina galės ir toliau skambėti, nes man pačiai ji labai patinka. Būtų labai gaila, jeigu ją iš vis uždraustų, – sakė Rūta Lukoševičiūtė.Nors sprendimas jau pateiktas, tačiau atrodo, kad ši istorija dar toli gražu nesibaigė. Abu atlikėjai laukia atsakymų iš atlikėjų, nuo kurių jie neva nukopijavo dainas. Deivis iš grupės „The La‘s“, sukūrusios dainą „There She Goes“ ir panašios į jo dainą „Lietuva“. Rūta iš Eltono Johno, į kurio dainą „Written In the Stars“ panaši jos daina „Trapus žmogus“.

Rūta tiki, kad atsakymą ji gaus anksčiau nei baigsis „Dainų daina“. O jeigu į konkursą grįžti ir nepavyks, dainininkė ir daugybės lietuviškų dainų tekstų autorė viliasi, kad jos ir Mariaus Matulevičiaus kurtai dainai bent bus leista gyvuoti toliau.

„Tai dar ne viskas. Tikiuosi, kad ši daina galės ir toliau skambėti, nes man pačiai ji labai patinka. Ir žodžius pavyko gražius sukurti. Man būtų tikrai labai gaila, jeigu ją iš vis uždraustų“, – po LATGA-A verdikto sakė susirūpinusi Rūta.

Abu dainininkai, atrodo, sudėjo nemažai širdies į savo kūrinius, nes po tokio negailestingo sprendimo tiek Rūta, tiek Deivis atrodė labai nusiminę ir pavargę. Kokią kūrinių ateitį jiems pavyks išsikovoti, turėtų paaiškėti per kelias artimiausias savaites.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius