„Kruopų nemėgstu ir bijau. Su jomis susiduriu kiekvieną dieną, nes turiu mažą mergytę“, – atviravo moteris, nepabūgusi mesti iššūkį TV3 kulinarijos laidos naujam „auksiniam šefui“ Tomui Rimydžiui. Pirmoji gardžiosios laidos naujoko kova ir ryžių suktinukas bei daugiaryžis su šukutėmis atnešė jam sėkmę. Tuo tarpu Rosita įrodė, kad gera virėja kulinarinių šedevrų gali pagaminti ir iš paties nemėgstamiausio savo produkto. Tomas, priešingai ne Rosita, pamatęs ryžius visiškai nenusigando, net apsidžiaugė.
Kalbų apie ryžius netrūko. Pasirodo, šios kruopos yra beveik pusės pasaulio žmonių maistas, o jas paruošti nėra taip paprasta. Skirtingoms ryžių rūšims išvirti reikia skirtingo kiekio vandens. Verta atkreipti dėmesį net į tai, iš kurios šalies jie atgabenti.
„Aš visada rekomenduoju ryžius pirkti iš tos šalies, kurioje jie yra gaminami, kad jie nebūtų, tarkim, užauginti Italijoje, o atvežti ir supilstyti Lietuvoje. Nes transportuodami juos sulaužo, jie tampa nevienodi ir sudėtinga iš jų gaminti“, – savo žiniomis apie ryžius dalijosi „auksinis šefas“ Tomas.
Restoranų versle jau septyniolika metų besisukantis komisijos narys Enrikas Maročkinas įsitikino, kad be galo daug ryžių valgio gaminime kinas kinui virtuvėje ne draugas. Tame pačiame restorane skirtingomis dienomis ruošti patiekalai gali būti visiškai skirtingo skonio, nes virėjai gamina skirtingai.
„Kinai vienas kitam paslapčių neišduoda. Net ir dirbdami vienoj pamainoj, jie turi savo paslapčių. Padažai – čia paslaptis numeris vienas. Mes prašome, kad jie užrašytų receptus, pagal kuriuos gamina, tačiau atsakymas būna vienas – aš ne tam mokiausi trejus metus“, – patirtimi dalijosi kinų restorano savininkas.