Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Samas surengė pirmąją parodą galerijoje – „Rokas su teptukais“: „Anksčiau buvau labai savikritiškas“

„Man svarbu, kad gyvenime būtų daug kūrybos. Nesvarbu kokiomis priemonėmis: muzika, teptuku“, – sako BIX lyderis, TV laidų prodiuseris Saulius Urbonavičius-Samas. Turbūt nedaugelis prisimena, kad būdamas 24-erių jis svajojo tapti dailininku, tačiau šios svajonės jis vis dažniau sugrįžta – Vilniaus „AP galerijoje“ kartu su muzikantu Gintu Baniu atidarė kūrybos parodą „Rokas su teptukais“.
Saulius Urbonavičiaus-Samas
Parodos „Rokas su teptukais“ akimirka / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Tai pirmoji mano paroda galerijoje. Idėja jai gimė spontaniškai, susitikus su kolega G.Baniu – norėjome parodyti, kaip muzikantai mato pasaulį per tapybos prizmę“, – apie parodos idėją kalba S.Urbonavičius-Samas.

Galerijoje Samas pristato prieš daugiau kaip trisdešimt metų sukurtus darbus, būtent tuo metu, kai kūrėsi grupė BIX.

Saulius pasakoja, kad didžiąją dalį savo darbų jis yra išdalinęs, tad prireikė nemažai jėgų, kad juos surinktų į vieną vietą. Dalį darbų jis rado draugų namuose, buvo ir tokių, kurie užmiršti gulėjo tėvų garaže. Iš užmaršties ištraukti darbai dabar sublizgėjo kitomis spalvomis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Parodos „Rokas su teptukais“ akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Parodos „Rokas su teptukais“ akimirka

„Anksčiau sau būdavau labai reiklus, puikiai prisimenu, kaip darbus pertapydavau po kelis kartus. Po dažų sluoksniais slepiasi keli darbai. Prabėgus tiek metų, prie tų darbų vėl įdomu sugrįžti. Dabar sau esu atlaidesnis ir matau, kad kai kurie kūriniai yra tikrai neblogi“, – 15min pasakoja S.Urbonavičius-Samas.

Muzikantas prisimena, kad muzika ir dailė jo gyvenime visada konkuravo tarpusavyje. Iki pat 24-erių jis planavo tapti tapytoju, šios svajonės vedamas baigė ir dabartinį Šiaulių universiteto Dailės fakultetą.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Parodos „Rokas su teptukais“ akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Parodos „Rokas su teptukais“ akimirka

Tačiau galiausiai jo širdį pavergė muzika – vis labiau laisvėjant sovietinei visuomenei, 9-ojo dešimtmečio pabaigoje S.Urbonavičius-Samas nėrė į grupės BIX veiklą.

Čia Samas prisimena lietuvišką patarlę: „Ką išmoksi, ant kupros nenešiosi.“

„Tai, ką kadaise išmokau, naudoju kasdieniame darbe. Apipavidalinau visus BIX albumus, taip pat prisidedu prie televizinių projektų dekoracijų kūrimo. Įgūdžiai praverčia ir piešiant televizines kadruotes. Nesvarbu, kur tu matai vaizdą – televizijos ekrane ar drobėje, visur galioja tie patys kompoziciniai dalykai – vaizdą reikia sukomponuoti, jis turi būti įdomus, turi derėti spalvos“, – apie įgūdžių pritaikymą televizijoje kalba S.Urbonavičius-Samas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Parodos „Rokas su teptukais“ akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Parodos „Rokas su teptukais“ akimirka

Saulius neslepia – vis dažniau pagalvojantis apie galimybę sugrįžti prie to, apie ką kadaise taip svajojo – tapti dailininku. Tačiau kada tam atsiras laiko – nežino.

„Šiuo metu negaliu sau leisti tokios prabangos. Tam reikia labai daug laiko ir vienatvės, tai techniškai sudėtingas menas. Šiandien gyvename tokiame tempe, kad laukti, kol nudžius vienas sluoksnis, tiesiog nėra laiko“, – juokaudamas sako S.Urbonavičius-Samas.

Pasižvalgykite po parodą:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius