Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šarūnas Kirdeikis nemeluoja, bet vėluoja (nuotraukos)

Ketvirtadienį Vilnius, kaip ir visas pasaulis, šventė šokių dieną. O vakare, šokių gerbėjai traukė į muzikos klubą „Tamsta“, kur vyko choreografo Šarūno Kirdeikio ir jo grupės „Show Makers“ šokio spektaklis „5=1“.
Spektaklio akimirka
Spektaklio akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Susirinkusią publiką, kurios didžiąją dalį sudarė profesionalūs šokėjai ir televizijos projekto „Tu gali šokti“ dalyviai, užvesti bandė nauja merginų grupė „Kas jos tokios?“. Televizijos žiūrovai merginas jau galėjo išgirsti laidoje „3-ias butas“, o šokio spektaklio pažiūrėti susirinkusi publika audringai sutiko ironiškas grupės dainas. Daugiausiai ovacijų sulaukė naujos Yvos ir „Olialia“ mergaičių dainų versijos.

Po įspūdingo šokėjų grupės „Show Makers“ pasirodymo, kalbames su grupės nariais – Šarūnu, Mindaugu, Linu, Airidu ir Albertu apie šokio spektaklį „5=1“.

Kaip gimė spektaklis „5=1“?

Šarūnas: Viskas prasidėjo nuo įvairių paprastų šokių. Aš manau, kad mūsų grupėje yra žmonės, kurie gali savo kūrybai leisti lietis laisvai – daryt ką nori. Jie nėra priklausomi nuo laiko, pinigų ar formato – tai yra kūrybinė laisvė. O idėją rutuliojom nuo pagrindinio numerio su kaukėmis, kuris iš pradžių buvo pateikiamas kaip atskiras šokis.

Tai kam vistik kilo ta pirminė pasirodymo idėja?

Idėjos autorius, galva, kurioje ji gimė, yra Šarūnas, bet paskui dirbdami kiekvienas įnešėme savo indėlį.

Šarūnas: Man tai labai patinka, toks procesas, nes tik tokiu būdu galime pasiekti kažkokio gražaus ir įdomaus rezultato.

Bet ar tam kūrybiniame procese nepradeda idėjos autorius griežtai nurodinėti ką ir kaip reikia daryti?

Šarūnas: Kadangi aš iš prigimties esu truputėlį vadovas, tai skaičiuoti ir sudėlioti minutes aš apsiėmiau, bet kas liečia pirminę idėją ir gimusias vėliau, tai mes visi jas generavom.

Ar nemeluoja Šarūnas?

Meluot nemeluoja, bet vėluoja. Labai dažnai vėluodavo į repeticijas.

Tai kiek laiko jums užtruko sukurti tokią programą?

Kūrybinis procesas trūko metus, bet ištikrųjų jis vyksta nuolat. Pavyzdžiui tas numeris su skaičiais, gimė tik prieš kelias dienas. Norėjom leisti publikai pailsėti nuo šokio technikos ir tiesiog kiekvienas leidom sau daryti ką norim. Paprastumu kartais galima labai daug pasiekti ir pasakyti.

Ar jūsų spektaklyje palikta vietos improvizacijai?

Improvizacija buvo repeticijų metu, o jau pasirodant ant scenos viskas yra suskaičiuota ir sudėliota sekundžiu tikslumu. Visas šokio spektaklis yra paremtas formulėmis, dėl to ir pavadinimas „5=1“. Albertas yra mūsų didysis matematikas.

Albertai, esi naujokas „Show Makers“ grupėje. Ar nebuvo sunku įsilieti į jau susigyvenusį kolektyvą?

Prisijungti prie jau susibūrusios „Show Makers“ komandos sunku nebuvo, bet išmokti judesius – tai buvo smagu. Man vieninteliam šį vakarą buvo premjera, nes vyrukai jau yra šį šokio spektaklį atlikę anksčiau.

O kuri dalis jums yra maloniausia: kūrybinis procesas, pats pasirodymas, ar emocijos, visi šie sveikinimai ir padėkos po pasirodymo?

Maloniausia yra tas tarpas tarp pasirodymo numerių. Jis trunka tris sekundes, per kurias tu turi persirengti ar pasiimti kažką su savimi ir kai vėl grįžti į sceną, grįžti tarsi iš kosmoso. Nes kai bėgi į sceną galva būna visiškai tuščia, atrodo pamiršai viską, ką reiks daryti scenoje, bet kai tik joje atsiduri, išgirsti muziką, kūnas pats pradeda šokti. Tai šita būsena yra pati maloniausia.

Ar planuojate sukurti daugiau šokio spektaklių?

Idėjų ateičiai pilna. Bet svarbiausia idėja yra šokti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius