Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šarūno Marčiulionio žmona Laura – apie bažnytinę santuoką, vaikus ir ramybę Dubingiuose

10 metų draugystės, 7-eri susituokus civiline santuoka ir beveik pora savaičių santuokos Dievo akivaizdoje – tiek Laura (38) ir Šarūnas (55) Marčiulioniai kartu žengia gyvenimo keliu. Tik 15min Laura sutiko papasakoti apie jųdviejų kelionę link santuokos sakramento, Šarūno turimus ir jos norimus vaikus, kasdienę buitį ir poros ramybės oazę – Dubingius.
Lauros ir Šarūno Marčiulionių vestuvės
Lauros ir Šarūno Marčiulionių vestuvės / Asmeninio albumo nuotr.

Viena tvirčiausių pramogų pasaulio porų Šarūnas ir Laura Marčiulioniai neseniai susituokė bažnyčioje. Vis dėlto civilinė jų santuoka buvo įteisinta dar prieš 7-erius metus Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Anot Lauros Marčiulionis, tuomet jie – abu katalikai – taip pat norėjo tuoktis bažnyčioje, bet tam nebuvo galimybių. Taigi, planai dėl renginių, klubo sezono intensyvumo, įvairių darbų gerokai nusikėlė. Ir nusikėlė jie net 7-eriems metams.

„Pernai susidraugavome su Dubingių kunigu ir viskas įvyko natūraliai“, – pasakoja Laura ir priduria, kad vos laisvą savaitgalį ištaikę Marčiulioniai jau bėgo prie bažnyčios vartų.

Moteris tikina, kad jai asmeniškai ši šventė buvo itin svarbi. „Aš pati nuoširdžiai tikiu nuo ankstyvos vaikystės, esu priėmusi visus sakramentus, o šio, santuokos, sakramento dar neturėjau“, – šypteli Laura.

Asmeninio albumo nuotr./Lauros ir Šarūno Marčiulionių vestuvės
Asmeninio albumo nuotr./Lauros ir Šarūno Marčiulionių vestuvės

Pasak jos, galbūt daugiau iniciatyvos dėl santuokos bažnyčioje buvo iš jos pusės, bet Šarūnas paramą taip pat išreiškė. „Galbūt aš esu labiau tikinti, – teigia pašnekovė. – Bet kadangi jis yra mažiau praktikuojantis, bet katalikas, sprendimas vis tiek buvo bendras.“

Geriems santykiams sėkmės recepto neturi

Ir vis dėlto kokia gi šios poros, kartu praleidusios net 10 metų, sėkmės paslaptis?

„Nėra nei sėkmės, nei paslapties, – šmaikštauja Laura. – Tai yra labai subjektyvu – kiekvienos poros atvejai yra skirtingi.“

Moteris užsimena, kad santykiai – tai anaiptol ne kulinarija, kad turėtų sėkmės paslaptį. „Tai ne receptas, kaip iškepti didkepsnį su daugiau ar mažiau kraujo. Visos meilės istorijos yra skirtingos, niekada nerasi tokių pačių, identiškų dviejų žmonių, nesakysi, dabar gyvenkite taip, ir tada bus gerai“, – mintimis dalijasi Laura.

Visos meilės istorijos yra skirtingos, niekada nerasi tokių pačių. Tai ne receptas, kaip iškepti didkepsnį su daugiau ar mažiau kraujo.

Vis dėlto pašnekovė tiki, kad tvirtų santykių sudedamoji yra panašus suvokimas ir esminės vertybės. „Aš esu už tai, kad žmonės būtų daugiau mažiau panašių įsitikinimų, kad turėtų panašų šeimos įskiepytą suvokimą, panašias vertybes“, – tikina ji.

Užsiminus, kad galbūt vienas iš komponentų, padėjusių išsaugoti tvirtus ir stabilius santykius, buvo tai, kad pora tarsi vengė viešumo, L.Marčiulionis sako apie viešumą niekada per daug nemąstanti.

„Retai susimąstome, ar jau per daug rodomės, ar mažai, ar trūksta dėmesio, ar ne. Gyvename ir tiek“, – sako Laura bei priduria, kad žinomumą dėl sporto projektų Šarūnas ir taip turi iš profesinės pusės. Jos nuomone, to puikiai pakanka, tą ir reikėtų akcentuoti, o ne asmeninį poros gyvenimą.

Asmeninio albumo nuotr. /Šarūnas Marčiulionis ir Laura Mikelionytė
Asmeninio albumo nuotr. /Šarūnas Marčiulionis ir Laura Mikelionytė

Vienas kitam – didelė pagalba darbuose

Kalbėdama apie darbus Laura džiaugiasi, kad prisideda prie visų jo projektų. Ir, kaip pati pabrėžia, net neįsivaizduojanti poros, kurioje antroji pusė visiškai nedalyvautų kito versluose ar darbuose: „Juk visas gyvenimas yra apie tai.“

„Na, o kaip Šarūnas, ar pagelbėja darbuose?“ – klausiu Lauros.

„Žinokite, taip, – sako moteris. – Tam žmonės pasaulyje ir gyvena po du. Aišku, ir kad linksmiau bei smagiau būtų, bet svarbiausia yra rūpestis ir pagalba. Tai pagrindinės savybės poros santykiuose.“

Tam tie žmonės pasaulyje ir gyvena po du. Aišku, kad linksmiau ir smagiau būtų, bet pirmas dalykas turbūt yra rūpestis ir pagalba.

Net ir apie Šarūno politinius užmojus Laura atsiliepia labai ambicingai. Taip, poroje buvo apie tai diskutuota, kalba moteris.

„Aš visada už tai, kad žmogus, jei turi gerų, šaunių idėjų, kas gali padėti mūsų, Europos, jaunimui sportine sveikatingumo prasme, tai ir darytų, – aistringai apie jaunimo fizinę sveikatą kalba pašnekovė. – Na, bet viskas susidėliojo taip, kad ne viskas iki galo išėjo su tais planais.“

O kaip su darbais namuose? Čia Laura pradeda juoktis.

„Kadangi aš labai nemėgstu plauti indų, tai ši užduotis atitenka Šarūnui. Jam tai nekelia streso, – linksmai priduria ji ir tikina, kad gaminti ir suktis virtuvėje jai iš esmės labai patinka. „O indus galima palikti su gražiu prašymu vyrui“, – šypsosi moteris.

Mariaus Žičiaus nuotr./Šarūnas Marčiulionis ir Laura Mikelionytė
Mariaus Žičiaus nuotr./Šarūnas Marčiulionis ir Laura Mikelionytė

Svajotų apie vaikus

Tokią gražią šeimos idilę lyg ir jau galėtų vainikuoti vaikai? Viskas ne taip paprasta, mano L.Marčiulionis.

„Aš manau, kad kiekviena moteris nori vaikų – tai natūralus procesas“, – sako Laura. Vis dėlto ji priduria, kad šis etapas tiesiogiai nuo jų nepriklauso. „Jie tiesiog nutinka“, – sako pašnekovė.

Na, bet kol nėra savų, Laura teigia puikiai sutarianti ir su Šarūno vaikais iš praeitų santykių. Š.Marčiulionis iš pirmosios santuokos su Ingrida Reinikova turi jau suaugusią dukrą Kristę, kuri gyvena JAV. 1996-ųjų Mis Lietuva Sandra Chlevickaitė jam pagimdė sūnų Augustą, o trečią vaiką – dukterį Urtę – 2005 metų rugsėjį buvusiam krepšininkui pagimdė tuometinė draugė Kotryna Kirdeikytė. Laura Marčiulionis džiaugiasi, kad problemų įsilieti į šeimą tikrai nebuvo.

„Su dukra gal ne tiek daug bendrauju, kiek su vaikais, gyvenančiais Lietuvoje. Mes jau 10 metų kartu, tai mažieji vaikai šalia manęs kaip ir užaugo, – pasakoja L.Marčiulionis. – Aš jau buvau Šarūno gyvenime, kai jie augo.“

Anot jos, viskas vyko gana natūraliai – vaikai ramūs, geri, išauklėti. „Be problemų, be protestų, tikrai viskas natūraliai ir paprastai, be gilių pastangų įtikti, patikti, sutikti, – mano moteris. – Gal dėl to, kad tie vaikai buvo santykinai maži. Berniukui 17, mergaitei bus 14.“

Lauros ir Šarūno santuokos bažnyčioje akimirkos – galerijoje:

Įsimylėję Dubingius

Išskirtinę vietą Lauros ir Šarūno gyvenime užima ir Dubingiai. Kaip pati moteris teigia, jei reikėtų išrinkti vieną šventos ramybės vietą Lietuvoje, neabejotinai tai būtų Dubingiai ir jų aura.

„Ramybę mes visada randame būtent ten. Kitą kartą, kad ir likę dviese, ją [randame] sodyboje. Ir čia tos ramybės apstu, ir į patį mišką išėjus“, – užsidegusi pasakoja L.Marčiulionis. „Ten aš labai mėgstu grybauti, tą turbūt pusė Lietuvos žino“, – juokiasi moteris.

Apie planus kada nors išvykti gyventi kitur, Laura sako šiuo metu net negalvojanti ir net neįsivaizduojanti tokio scenarijaus.

„Mes esame nepertraukiamai susieti su Lietuva, tikrai gyvensime čia. Žiemą galime išvykti ir pailsėti vieną kitą mėnesį, bet vasarą mes labai intensyviai dirbame, ir visi tie šeši vasaros ir pavasario mėnesiai būna gana intensyvūs. Nelabai turėtume galimybės palikti“, – pasakoja pašnekovė.

„Žmonės apsišlifuoja“

Užsiminusi, kad šiuose santykiuose yra galbūt „labiau degtukas“, o Šarūnas yra racionalesnis, be tokių didelių užsidegimų, užsiplieskimų, moteris vis dėlto džiaugiasi puikia santarve ir santykių stabilumu.

„Gal atsiranda tokios abipusės kantrybės, stabilumo, bet nieko kardinalaus neįvyko, – laiką nuo vestuvių JAV iki šiandienos reflektuoja Laura. – Viskas nusistovėjo. Kaip yra pasakymas: žmonės apsišlifuoja.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius