Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saudo Arabijoje dirbusio lietuvio istorija: „Galėjau sau leisti viską ir staiga atsidūriau gatvėje“

Gyvenimo būdo laidoje 49-erių Tomas Kriščiūnas atskleidžia, kad turėjo šeimą, naujus namus Žvėryne bei pinigų. Jo teigimu, jis galėjo sau leisti viską, tačiau vieną dieną gyvenimas pasisuko kita linkme ir vyras liko gatvėje.
Tomas Kriščiūnas
Tomas Kriščiūnas / „Lietuvos ryto“ TV nuotr.

Tuo metu vyras dirbo prestižinės tarptautinės įmonės pardavimų vadovu. Karjera jam klostėsi puikiai. Atsiradusiomis naujomis galimybėmis vyras tikrai mokėjo naudotis, tad netrukus buvo paaukštintas ir tapo įmonės, kurioje dirbo, generaliniu direktoriumi.

Lemtingu tapo sprendimas sukurti nuosavą verslą. Tomas atidarė kavinių tinklą visoje Lietuvoje, bet to, kas nutiko vėliau, vyras nė baisiausiame košmare nesapnavo: „Šalį užklupo gili ekonominė krizė, užsidarinėjo net didžiausios įmonės, tad išlikti tokiai, kaip maniškė, nebuvo galimybių. Skolos bankui augo kaip ant mielių. Augo ir nuolatinė įtampa. 2000 įmoka bankui per naktį išaugo į 4000.“

„Lietuvos ryto“ TV nuotr./Tomas Kriščiūnas
„Lietuvos ryto“ TV nuotr./Tomas Kriščiūnas

Ne veltui žlugus verslui daugelis aukštas pareigas užimančių žmonių ne tik savo problemas skandina alkoholyje, bet ir dažnai pasitraukia iš gyvenimo. Tokių minčių, neslepia, kilo ir jam, juk po bankroto jis prarado ne tik viską, ką turėjo, liko su tūkstantinėmis skolomis, bet ir neteko šeimos bei namų – laidai „Gyvenimas“ atvirauja T.Kriščiūnas.

„Lietuvos ryto“ TV nuotr./Tomas Kriščiūnas
„Lietuvos ryto“ TV nuotr./Tomas Kriščiūnas

Nuo kelio į pražūtį lietuvį išgelbėjo atsitiktinė pažintis su Saudo Arabijos princu. Ne vienerius metus jo antraisiais namais buvo Bahreinas, kur likimas tarsi arabišką pasaką dėliojo lietuvio gyvenimą.

Trečiadienį 21.30 val. „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Gyvenimas“ su Edvardu Žičkumi – įkvepianti Tomo istorija apie tai, kaip praradus viską ir likus gatvėje, vėl atsistoti ir žengti pirmyn.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius