Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saugirdas Vaitulionis atšventė 38-ąjį gimtadienį: „Jaunystė yra gerokai pervertintas reikalas“

„Mano gimtadieniai yra ne apie mane, jie – apie mano draugus. Šventę darau ne sau, o jiems. Jau sausį visi pradeda klausinėti „tai, kurią dieną šiemet bus žiemos uždarymo vakarėlis?“. Nes per tuos amžinus bėgimus, per darbus matomės vis rečiau, o tai jau graži vasario pabaigos tradicija visiems pasimatyti“,– pasakojo Saugirdas Vaitulionis.
Simona Nainė, Jonas Nainys, Skaiva Jasevičiūtė, Saugirdas Vaitulionis, Justė Arlauskaitė-Jazzu
Simona Nainė, Jonas Nainys, Skaiva Jasevičiūtė, Saugirdas Vaitulionis, Justė Arlauskaitė-Jazzu / Organizatorių nuotr.

Vietoj trankaus vakarėlio, šiemet Saugirdas gimtadienį norėjo paminėti kiek kitaip – susėdus prie stalo, su šiltais pokalbiais ir skaniu maistu. Į degustacinę gimtadieninę vakarienę jis sukvietė daugiau nei 30 artimiausių bičiulių. Tarp jų – Agnė Jagelavičiūtė, Rima ir Žydrūnas Stankai, Simona ir Jonas Nainiai, Vaida Skaisgirė, Kęstutis Verslovas su Ramune Piekautaite, Jogaila Morkūnas, Mantas Petruškevičius, Justė Arlauskaitė-Jazzu bei daugelis kitų.

„30 geriausių restoranų“ dešimtuke besipuikuojančio restorano šefas Tomas Rimydis svečiams pristatė atnaujintą meniu – 6 patiekalų vakarienę pagal Lietuvos istorinės virtuvės tradicijas. Jei galvojate, kad čia buvo patiekti įmantriau pagaminti cepelinai, šaltibarščiai ar bulviniai blynai, smarkiai klystate. Lietuvių istorinė virtuvė toli gražu sukasi ne tik apie šiuos patiekalus.

Gimtadienio akimirkos – galerijoje:

„Aš esu begalinis šefo Tomo Rimydžio talento gerbėjas, tai ką jis daro virtuvėje yra nuostabu ne tik skonio prasme – jis atkuria istorinius lietuvių patiekalus. Norėjau kiek kitokios vakarienės – su dalele Lietuvos istorijos ir kulinarinių atradimų. Daugelis net nežino, kad tikrai ne bulvė yra mūsų nacionalinis patiekalas. Nustebsite, bet Radvilos valgė ir austres ir ėrieną su pastarnokais. Lietuviai tikrai turi nepaprastą istorinę virtuvę, vertą būti „Mischelin“ restoranuose“, – pasakojo Saugirdas Vaitulionis.

Tarp besikeičiančių ant stalo patiekalų, netilo juokas ir smagūs sveikinimai vakaro šeimininkui. Pats Saugirdas tikino nesukantis sau galvos dėl bėgančių metų. Juolab, jis pripažįsta, kad nė už ką nenorėtų grįžti į ankstesnį amžių.

Organizatorių nuotr./Gimtadienio akimirka
Organizatorių nuotr./Gimtadienio akimirka

„Manau, kad jaunystė yra ganėtinai pervertintas dalykas, nes dabar visomis prasmėmis gyvenu daug įdomiau, daug turiningiau ir daug prasmingiau. Nė už ką nenorėčiau vėl būti dvidešimtmečiu – apsaugok, Dieve!“ – kalba jis.

Kai šalia tiek ištikimų bičiulių, mėgstamas darbas, kai gali gyventi taip, kaip nori, Saugirdas sako esantis laimingas. „Galėtų viskas taip ir likti“, – juokiasi jis. Tačiau tai nereiškia, kad S.Vaitulionis stovės vietoje – jo galvoje visada pilna naujų planų ir tikslų.

Organizatorių nuotr./Gimtadienio akimirka
Organizatorių nuotr./Gimtadienio akimirka

„Manau, kiekvienas atsigręžia į praėjusius metus ir pagalvoja, ar tikrai viskas buvo taip, kaip norėjo. Buvo visko, tapau ramesnis, ne toks impulsyvus. Ko gero, su metais išmoksti vertinti tai, ką turi. Nustojau iš žmonių tikėtis ar reikalauti daugiau, nei jie gali. O kam? Juk, pripažinkime, daugelis mūsų patys nepraeitume reikalavimų, kuriuos keliame kitiems“, – pasakojo sukaktuvininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius