Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šaulių sąjungos gretas papildė ir Gerda Žemaitė: „Tai – tik pradžia“

Vis daugiau garsių žmonių stoja ginti Tėvynės. Ne išimtis ir žurnalistė bei laidų vedėja Gerda Žemaitė. Ji kovo 11 d. įstojo į Lietuvos šaulių sąjungą. „TV pagalbos“ žvaigždė savaitgalį sudalyvavo pirmosiose karinėse pratybose. Jų metu jai teko laikyti tikrą ginklą, nueiti 20 km ir pasiklysti orientacinio žygio metu.
Gerda Žemaitė
Gerda Žemaitė / Socialinių tinklų nuotr.

„Nuovargis – didžiulis, tačiau lygiai tiek pat laimės dėl įgytos patirties. Ir tai tik pradžia“, – portalui Žmonės.lt sakė G.Žemaitė, sudalyvavusi pirmose Šaulių sąjungos surengtose karinėse pratybose.

Kartu su kitais šauliais, Gerda šeštadienį dalyvavo orientaciniame žygyje. Jį įveikti teko pasitelkus topografinį žemėlapį.

„Žygio trasa – 7 km, tačiau aš turbūt nuėjau 10 km, nes pasiklydau. Dar trūksta patirties naudojantis žemėlapiu“, – šyptelėjo Gerda ir pridūrė, kad visų pratybų metu nuėjo apie 20 km.

Socialinių tinklų nuotr./Gerda Žemaitė
Socialinių tinklų nuotr./Gerda Žemaitė

Kovo mėnesį į Šaulių sąjungą įstojusi laidų vedėja portalui Žmonės.lt pasakojo, kad iki pat pirmųjų karinių pratybų teko lankyti kursus. Juose šauliai supažindinami su karo medicinos pradmenimis, amunicija, kuopų veikla ir pan.

Būtent po šių kursų ir pirmųjų pratybų šauliams tenka nuspręsti, kurią kuopą jie nori pasirinkti. Sprendimą Gerda jau priėmė:

„Į Šaulių sąjungą įstoja įvairiausių profesijų atstovai. Tačiau, dažniausia, čia įstoję medikai nesirenka Medicinos kuopos, nes nori įgyti kitokios patirties ir žinių. Nors pradžioje šiek tiek dvejojau, bet nusprendžiau pasirinkti sau artimą veiklą ir stoti į Strateginės komunikacijos ir viešųjų ryšių kuopą.

Žinau, kad galėsiu pagilinti žinias ir išmokti labai daug naujų dalykų. Juk vyksta ir informacinis karas. Aš tokiu atveju būčiau naudingesnė, nei karo lauke.“

Visgi, net ir įstojusi į Strateginės komunikacijos ir viešųjų ryšių kuopą, G.Žemaitė patikino, kad ir toliau dalyvaus įvairiose taktinėse karinėse pratybose.

Socialinių tinklų nuotr./Gerda Žemaitė
Socialinių tinklų nuotr./Gerda Žemaitė

Taip pat ji pasidžiaugė, kad į Šaulių sąjungą stoja vis daugiau drąsių jaunuolių bei moterų, stebinančių fizine ir psichologine ištverme.

„Pirmose pratybose dalyvavo nemažai moterų, kurios ant pečių nešė kuprines, didesnes už save. Smagu, kad čia yra ir visai jaunų merginų bei vaikinų, kurie karo atveju yra pasiruošę ginti Lietuvą. Matyt, auga tikrai patriotiška karta“, – kalbėdama su portalu Žmonės.lt džiaugėsi G.Žemaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius