Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saulius Prūsaitis ir Agnė Kuzmickaitė vieši Niujorke: „Miestas tarsi sako – susiimk ir eik dirbt“

Betono džiunglės, Miestas, Didysis obuolys – tokie epitetai apibūdina Niujorką. Tai miestas, kuris niekada nemiega, kuriame nesustodami lankosi turistai, gatvės dažnai tampa filmavimo aikštele. Išvysti savo akimis, kaip atrodo populiarumo neprarandantis Niujorkas, panoro čia pirmąkart viešintys muzikantas Saulius Prūsaitis su žmona, dizainere Agne Kuzmickaite.
Agnė Kuzmickaitė ir Saulius Prūsaitis Niujorke
Agnė Kuzmickaitė ir Saulius Prūsaitis Niujorke / Asmeninio albumo nuotr.

Praėjusiais metais Saulius Prūsaitis lankėsi Los Andžele, šiemet trumpai kelionei už Atlanto pasirinko Niujorką. 15min jis pasakojo, kad ši išvyka įvyko žmonos Agnės Kuzmickaitės iniciatyva. „Aš nesipriešinau“, – juokdamasi sakė dainininkas.

„Tai pažintinė kelionė, pirmą kartą čia lankomės. Norime pasivaikščioti po miestą, jį apžiūrėti. Čia atvykome pailsėti, pabūti kelias dienas“, – viešnagę Niujorke pasakojo jis. Trumpam nuo kasdieninių rūpesčių pabėgusi pora dukrą Leonardą paliko senelio priežiūrai.

Asmenio albumo nuotr./Saulius Prūsaitis ir Agnė Kuzmickaitė
Asmenio albumo nuotr./Saulius Prūsaitis ir Agnė Kuzmickaitė

Ir nors Niujorkui apžiūrėti pora turėjo tik kelias dienas, jiedu spėjo pajusti miesto žavesį ir išskirtinumą. „Čia tu supranti, kokio dydžio šis miestas, nes iš nuotraukų, pasakojimų to neįmanoma suvokti. Ilgą laiką gyvenau Londone, bet kas yra Niujorkas, supratau tik dabar. Būdamas 24 aukšte tu negali matyti, nei kas dedasi viršuje, nei apačioje. Tai kitoks miestas, jis labai aukštas, labai tankus. Šį miestą galėčiau apibūdinti labai paprastai – tai yra pats aukščiausias pastatas“, – dar šviežius įspūdžius pasakojo S.Prūsaitis.

Kūrėjų pora apsistojo pačiame miesto centre įsikūrusiame viešbutyje, kuriame S.Prūsaičio laukė netikėtumas. „Labai džiaugiuosi, kad esu atpažįstamas ir Niujorke. Įdirbis jau yra padarytas nemenkas. Mes apsistojome tokiame, kaip supratau, lietuvių nelankomame viešbutyje „Arlo NoMad“. Mane nustebino ten dirbantis vaikinas, kuris mus pasitiko. Kaip vėliau išsiaiškinome – vardu Žilvinas. Jis mums pridovanojo visokių dovanų, sakė, kad esame vos ne pirmieji lietuviai šiame viešbutyje“, – smagų nutikimą prisiminė S.Prūsaitis.

Kūrėjų pora Niujorke lankėsi Metropoliteno meno muziejuje, Guggenheimo muziejuje. Į judviejų kelionės maršrutą buvo įtrauktos ir kitos vietos, kuriomis garsėja šis miestas – Times aikštė, Centrinis parkas, Madisono aveniu. „Nuolat einame į restoranus, kurie yra kritikų sudarytuose dešimtukuose. Šviečiamės kaip turi būti“, – 15min su šypsena pasakojo dainininkas.

Aplankyti objektai suvirpino kūrybinius impulsus ir S.Prūsaitis mintyse jau dėlioja dainą apie Niujorką. „Neatmetu tikimybės, kad ta daina pasirodys“, – sakė jis.

„Po praėjusių metų mano apsilankymo Los Andžele galiu pasakyti, kad tas miestas mane labai įkvėpė. Pradėjau daugiau judėti, daugiau dirbti, stengtis. Niujorkas tikrai įkvepia. Jis bent jau man leidžia suprasti, kokio dydžio yra pasaulis, kokia yra konkurencija. Šis miestas, bent jau man, tikrai nėra romantiškas. Jis tarsi sako – susiimk ir eik dirbt“, – apie įkvėpimus ir Niujorką pasakojo S.Prūsaitis.

Asmenio albumo nuotr./Saulius Prūsaitis
Asmenio albumo nuotr./Saulius Prūsaitis

Vaikščiodami Niujorko gatvėmis jie matė ir daug gatvės muzikantų. Ar nekirbėjo mintis kartu su jais padainuoti? „Ne, su gatvės muzikantais nekilo noras pamuzikuoti ar padainuoti. Aš pakankamai prisidainuoju studijoje“, – šypsodamasis į klausimą atsakė muzikantas.

Ir nors įspūdžiai dar karšti, dar ne viskas suvokta, S.Prūsaitis jau dabar gali pasakyti, kad į Niujorką grįš. „Jame yra viskas, apie ką gali pagalvoti“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius