-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sausakimšoje Klaipėdos arenoje pirmą kartą Lietuvoje nuskambėjo „Čikaga“

Sausakimšoje Klaipėdos „Švyturio“ arenoje ketvirtadienio vakarą nuskambėjo vienas garsiausių pasaulyje Brodvėjaus miuziklų „Čikaga“.
Miuziklas „Čikaga“ Klaipėdoje
Miuziklas „Čikaga“ Klaipėdoje / Andriaus Pelakausko nuotr.

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastatytame miuzikle ryškiausius vaidmenis atliko garsūs dainininkai ir aktoriai. Įsimintinus ir charakteringus vaidmenis scenoje kūrė aktorė Oneida Kunsunga, dainininkai Gabrielė Bielskytė, Rokas Spalinskas, Laura Rakauskaitė, aktorius Dominykas Vaitiekūnas.

Į neeilinę premjerą susirinkę žiūrovai džiaugėsi aistringu miuziklo šou.

„Čikagos“ nepraleido Klaipėdos muzikinio teatro direktorius, dainininkas Jonas Sakalauskas, teatro pavaduotoja menui Jurgita Skiotytė, režisierius choreografas Donatas Bakėjus, dainininkai Violeta bei Vilius Tarasovai, aktorė Aurelija Tamulytė, dainininkas Vaidas Baumila, „Aidos“ studijos įkūrėja Aida Krupskienė ir kiti svečiai.

Antras ilgiausiai Brodvėjaus istorijoje rodomas miuziklas „Čikaga“ tai – muzikinė baudžiamojo teisingumo satyra, pasakojanti apie dvi dėmesio ir pripažinimo siekiančias žudikes.

„Tai pasakojimas apie tai, ką su žmogumi padaro šlovė, – jam nebelieka nieko švento, nebesvarbu per kieno galvą lipti. Svarbu tik būti pirmuosiuose laikraščių puslapiuose“, – taip pasakoja pagrindinį Roxie Hart vaidmenį kurianti dainininkė Gabrielė Bielskytė.

Miuziklas persmelktas seksualumu ir ironija. Būti žinomu – siekiamybė. Nesvarbu, kur bebūtum ir ką darytum, tavo gyvenimo prasmė – šviesti spindinčia žvaigžde. Tai gyvenimas dėl žinutės pirmajame puslapyje, blizgučių, šlovės alėjos ir visos priemonės pateisinamos.

Andriaus Pelakausko nuotr./Miuziklas „Čikaga“ Klaipėdoje
Andriaus Pelakausko nuotr./Miuziklas „Čikaga“ Klaipėdoje

Andriaus Pelakausko nuotr./Miuziklas „Čikaga“ Klaipėdoje
Andriaus Pelakausko nuotr./Miuziklas „Čikaga“ Klaipėdoje
Andriaus Pelakausko nuotr./Oneida Kunsunga
Andriaus Pelakausko nuotr./Oneida Kunsunga

Miuzikle „Čikaga“ XIX a. trečiojo dešimtmečio Čikagos miesto kriminalinės teisybės paieškos susipina su stilingu nuteistųjų seksualumu ir paverčia kalėjimo sienas žvaigždžių kalve. Teisingumo šou, kur egzistuoja savo taisyklės.

Miuziklas „Čikaga“ pradeda kelionę po didžiausias Lietuvos arenas: gruodžio 20 dieną skambės Šiaulių arenoje, gruodžio 22 d. Žalgirio arenoje Kaune, vėliau, sausio 5 ir 25 dienomis vėl grįš į Klaipėdą, bus rodomas Klaipėdos Žvejų rūmuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius