-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stilius ir įvaizdis – ne vien drabužiai

Lietuvos įžymybės atskleidė savo suvokimą apie stilių.
Oksana Pikul
Oksana Pikul / LNK nuotr.

Paauglystėje buvo reperė

Dainininkė Baiba Skurstenė drabužius ir aksesuarus renkasi savo nuožiūra ir niekieno pagalbos neprašo. Baiba mano, kad pati turi stiliaus pojūtį, be to, domisi ir žino, kas su kuo dera, o kas – ne. „Mokyklos laikais norėjau studijuoti dizainą, tačiau pasukau kitu keliu“, – prisipažįsta atlikėja. Ji teigia vieno stiliaus neturinti. „Vieną dieną galiu būti su plačiomis kelnėmis, kitą – su suknele ar aptemptomis kelnėmis ir aukštakulniais bateliais, o trečią – atrodyti kaip visiška nevala. Ką rengsiuosi, priklauso nuo mano nuotaikos ir, žinoma, oro sąlygų“, – sakė B. Skurstenė.

Baiba nesivaiko garsių dizainerių sukurtų drabužių. Jos nuomone, geriau jų turėti daugiau nei vieną, bet su garsios firmos etikete. „Aš drabužį galiu nusipirkti kad ir „Maximoje“. Svarbu mokėti suderinti drabužius, ir niekas nesupras, kad, pavyzdžiui, tavo palaidinė yra pirkta paprastame prekybos centre“, – įsitikinusi dainų atlikėja.

Projekte „Muzikos akademija“ dalyvavusi mergina pasakojo, kad jos gyvenime buvo toks etapas, kai ji rengėsi reperių stiliaus drabužiais. Kiek vėliau ji panoro būti moteriškesnė, tad dažniausiai segėjo sijonus.

„Tačiau su savo plaukais, kitaip nei su aprangos stiliumi, niekuomet neeksperimentuodavau. Galbūt todėl, kad mano mamos plaukai visuomet buvo labai ilgi, tad ir maniškių ji neleisdavo kirpti trumpai“, – pasakojo B. Skurstenė ir prisipažino visą laiką norėjusi būti garbanotais plaukais, todėl keletą kartų darėsi cheminį šukavimą.

Baiba įsitikinusi, kad žmogus – tai ne tik jo rengimosi stilius. „Įvaizdis yra viskas“ – pritariu šiam posakiui. Tai – ir drabužiai, ir žmogaus manieros, ir elgesys. Tačiau ar šie dalykai sutampa su drabužiais – čia jau kitas klausimas“, – pokalbį baigė dainininkė.

Grupės įvaizdžiu rūpinasi pačios

„Olialia pupyčių“ narė Oksana Pikul su kitomis grupės merginomis įvaizdžiu rūpinasi pačios, nes nori įgyvendinti savo idėjas. „Pačioje grupės gyvavimo pradžioje dirbome su dizainere Genute Žaliene. Nors šiuo metu grupės įvaizdžiu rūpinamės pačios, tik ateitis parodys, ar vėl kreipsimės pagalbos į dizainerius. O kol kas norime atsiskleisti pačios“, – kalbėjo O. Pikul.

Nesu kažkokio vieno stiliaus vergė ir tikrai nesivaikau drabužio etiketės. Paskaitose galiu vilkėti klasikinius, o eidama į parduotuvę – sportinio stiliaus drabužius. Ką rengtis, renkuosi pagal aplinkybes. Sakė Oksana.

Einant į vakarėlius, Oksanai yra tekę pasipuošti dizainerio kurta vakarine suknele, tačiau mergina nevengia vilkėti drabužių ir iš įprastų parduotuvių. „Nesu kažkokio vieno stiliaus vergė ir tikrai nesivaikau drabužio etiketės. Paskaitose galiu vilkėti klasikinius, o eidama į parduotuvę – sportinio stiliaus drabužius. Ką rengtis, renkuosi pagal aplinkybes“, – sakė Oksana.

Mergina prisipažino, kad paauglystėje buvo ryški – eksperimentavo tiek su kūnu, tiek su plaukais. „Kai buvau paauglė, buvo populiarūs reperiai, reiveriai, tad ir pati stengiausi būti į juos panaši. Patiko ir pankai – jų stilius man buvo prie širdies. Ir pati žiogelių prisiverdavau į drabužius, dariausi tatuiruotę, plaukus visaip pindavau, veldavau“, – prisiminimais dalijosi dainų atlikėja.

Dabar Oksana žavisi dizainerio Juozo Statkevičiaus vestuvinėmis suknelėmis ir krautuvėle „Tiulio fėjos“, kurią įkūrė drabužių linijos autorė Viktorija Jakučinskaitė. „Iš tos krautuvėlės negaliu išeiti. Man ten viskas taip jauku, miela. Ypač patinka įvairūs šalikėliai ir megztukai. Žaviuosi Viktorijos darbais“, – dizainerę gyrė O. Pikul.

„Investuokite į galvas, o ne į kojines“

Stilistas ir kirpėjas Kęstutis Rimdžius savo stilių apibūdina kaip laisvą ir sportiškai elegantišką. Paklaustas, ar jam labai svarbu, kad drabužis būtų su garsaus dizainerio etikete, vyras atsakė, kad jam svarbiausia yra kokybė, tačiau meluotų, jei sakytų, jog etiketė visai nėra svarbi. „Jei daiktas – stilingas, galiu jį įsigyti ir iš labai pigių prekių parduotuvių, ypač iš užsienio. Tikrai nesivaikau vien etikečių“, – tikino K. Rimdžius.

Jo įsitikinimu, stilingas žmogus tas, kuris yra išsilavinęs, ne tik suvokiantis, kada ir kur kokį drabužį dera apsivilkti, bet ir šiek tiek nusimanantis apie vyną, naujus filmus, žinantis, kokios knygos neseniai išleistos, besilankantis koncertuose. „Stilingas žmogus domisi viskuo, kas vyksta aplink. Tačiau žmogaus įvaizdis ir stilius jokiu būdu nesisieja su jo sąskaita banke. Stilingas žmogus moka gerai atrodyti su drabužiais, pirktais tiek už 50, tiek už 5 000 litų. O nuo galvos iki kojų apsirengti „Gucci“ apdarais visai nėra stilinga“, – stilingo žmogaus savybes vardijo K. Rimdžius.

Jo nuomone, Lietuvoje stilingiausiai atrodo 15–18 metų jaunimas, nuspalvinantis mūsų gatves. „Jie tikrai nesirengia vardiniais drabužiais, – teigia stilistas. – Tiesiog šie jauni žmonės domisi mada, kvėpuoja tuo gyvenimo būdu ir puikiai atrodo bei jaučiasi.“

Laidos „Stilinga!“ vedėjas žmonėms pataria nemokėti 1 000 litų už palaidinę. Juk ir ta, kurią įsigysite už 20 litų, ir ta, kuri kainuos visą 1 000, bus skalbiamos toje pačioje skalbyklėje. „Aš dirbu grožio srityje, tačiau skudurus ir vadinu skudurais, nesvarbu, kokia būtų jų kaina. Geriau investuokite į savo galvas, o ne į kojines“, – patarė stilistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius