Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį įžiebta ne tik Palūšės eglė – sužibo ir visas miestelis

Paskutinį savaitgalį, prieš artėjančias šventes, Ignalinos rajone, esanti Palūšė kvietė patirti savotišką kalėdinį stebuklą, čia buvo įžiebta ne tik Kalėdų eglė, tačiau sužibo ir visas miestelis.
Palūšės Kalėdų eglė ir kiti miestelio papuošimai
Palūšės Kalėdų eglė ir kiti miestelio papuošimai / Algirdo Bako nuotr.

„Tokią idėją, sušviesti visą Palūšę, turėjau jau ne vienerius metus. Labai natūraliai šioje ypatingoje vietoje gimsta puikiausi sumanymai, štai antrą vasarą Palūšės Valtinėje turėjome koncertus ant vandens, pernai Mindaugo karūnavimo dieną ant vandens ištiesėme ir didžiausią Lietuvos trispalvę.

Šįkart, žiemos metu norėjosi jaukumo ir šviesos, todėl pasidalinus tokia idėja su Palūšės bendruomene, ėmėmės veiksmų“, – apie idėjos įgyvendinimą pasakoja festivalių prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka.

Praėjusį šeštadienį, Palūšės bei Ignalinos rajono gyventojai rinkosi prie šią vasarą naujai duris atvėrusios kultūrinės erdvės – „Palūšės kopa“, būtent čia auga ir viena didžiausių ir seniausių Palūšės eglių, kuri vakaro metu, skambant muzikai buvo įžiebta. Kartu su dainomis, miestelyje suspindo ne tik viena šventinė eglė, tačiau ir pakelėje esantys namai!

„Šiais metais turėjome tikslą, apšviesti bent šalia kelio esančių namų verandas, langines. Sušvito daugiau nei 20 namų! Labai tikimės, kad kasmet šią šviečiančią idėją pavyks plėtoti ir Palūšė galės šviesti ryškiau ir ryškiau visomis prasmėmis.

Algirdo Bako nuotr. /Algirdas Barniškis-Blėka
Algirdo Bako nuotr. /Algirdas Barniškis-Blėka

Šiemet čia pavyko įkurti ir šioms apylinkėms neabejingų žmonių klubą, kurį pavadinome „Palūšės džentelmenų klubu“, su kuriuos tikiuosi pavyks įgyvendinti dar daugiau įvairiausių idėjų, šiame krašte!“, – mintimis dalinasi Algirdas.

Palūšėje šventės nesibaigia, kultūrinėje erdvėje – „Palūšės kopa“ jau įvyko šventiniai Ievos Narkutės, Luko Pilkausko, grupės „Rebelheart“ koncertai, o gruodžio 25 dieną bus kviečiama atitrūkti nuo šalčio ir žvarbaus vėjo ir švęsti „359 naktį“ kalendoriuose, elektroninės muzikos garsų apsuptyje kartu su didžėjais iš Lietuvos ir Latvijos.

Algirdo Bako nuotr. /Palūšės eglutė
Algirdo Bako nuotr. /Palūšės eglutė

Naujųjų metų išvakarėse, gruodžio 31 dieną, šioje erdvėje muzikos stilistika keisis kartu su aistringos sielos ir balso savininke Auguste Vedrickaite, kuri akomponuojant gitaristui Jurgiui Sakalauskui atliks daugybę rock‘n‘roll hitų!

Už „Apšvieskime Palūšę“ idėjos įgyvendinimą ačiū: Palūšės Džentelmenų klubui, Ignalinos rajono savivaldybei bei visai Palūšės kaimo bendruomenei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius