Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savo kūrybos namus atidariusi dizainerė Aušra Haglund: „Norėjau naujo gyvenimo, kito kelio nebuvo“

Penktadienio vakarą meno ir mados kūrėja Aušra Haglund sulaukė daugybės sveikinimų: pagaliau įgyvendinta net 11 metų puoselėta svajonė apie nuosavus kūrybos namus. „Aušra Haglund Style & Attitude“ durys lankytojams atsivėrė itin meniškame Vilniaus rajone – Užupyje.
Aušra Haglund
Aušros Haglund kūrybos namų atidarymas / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.
Temos: 2 Aušra Haglund Mada

„Visada norėjau daugiau nei vien tik kurti interjerus, rankines, aksesuarus bei drabužius, – sako Aušra. – Daug laiko nešiojausi idėją apie tai, jog galėčiau ir kituose pažadinti visapusiško kūrybiškumo pradą bei apie madą pasakoti kitiems. Šie mano namai – tam tinkama vieta“. 

Galima manyti, kad mūzos dizainerės Aušros Haglund kūrybos namus pamėgs, – aplinkui įsikūrę daug mažų butikų, meno galerijų. Pirmame aukšte kūrėja įrengė parodomąjį kambarį, kuriame demonstruoja savo kūrinius – vienetines odos rankines, aksesuarus, drabužius. Jauki rūsio erdvė skirta kūrybai, šviečiamajai veiklai.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Aušros Haglund kūrybos namų atidarymas
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Aušra Haglund

„Ilgai nešiojausi kūrybos namų idėją, turbūt nuo to laiko, kai grįžau į Lietuvą iš Švedijos, kur praleidau keletą metų, – sako dizainerė. – Pasaulyje kūrybiškumas suprantamas kaip viena iš svarbiausių duotybių žmogui, bet kaip gaila, kad bėgdami per gyvenimą, mes visa tai išbarstome. O juk be kūrybos siela neskraido“.

Kūrybiškumo lavinimu dizainerė daug domėjosi, kūrybos galią jį sako pajutusi ir tarptautiniuose seminaruose, kuriuose ypač kalbama apie šiuolaikinio žmogaus vietą pasaulyje.

„Esu kupina ne tik idėjų, kurios atsiskleidžia mano odos darbuose, drabužiuose moterims, turinčioms susiformavusį identitetą ir požiūrį į gyvenimą, bet ir noriu dalintis savo patirtimi. Kūriau interjerus, vadovavau „Domus galerijai“, rengiau savo kolekcijų pristatymus Lietuvoje ir užsienyje, dabar dėstau mados industrijas studentams, daug važinėju po pasaulį, mokausi. Noriu dalintis su kitais, noriu kalbėti apie tai, kad stilius ir požiūris į gyvenimą yra viena. Mano kūrybos dirbtuvėse tikrai nerengsime dekupažo pamokų“.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Aušros Haglund kūrybos namų atidarymas
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Aušros Haglund kūrybos namų atidarymas

Pati gyvenusi Užupyje, Aušra ne kartą svajojo apie tai, kad norėtų čia atidaryti savo kūrybos erdvę. Ypač jai patiko dideli langai viename restauruotame name. „Vis tiek kada nors ta erdvė bus mano“, – dabar neslepia dažnai apie tai pagalvodavusi.

Esminis gyvenimo lūžis, pasakoja, įvykęs šių metų vasarą. Tarp dviejų skrydžių Frankfurto oro uoste ji kelis kartus pakartojo: „Noriu naujo gyvenimo. Kito kelio nėra“. „Nuo liepos iki spalio – tiek laiko užteko, kad mano gyvenimas pasikeistų iš esmės“, – pati stebisi įsisukusi į įvykių karuselę.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Aušros Haglund kūrybos namų atidarymas
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Aušros Haglund kūrybos namų atidarymas

Florencijoje vykęs kūrybiškumo seminaras, atvėrė jai tiesų kelią, kaip ir kur eiti. Pardavusi butą Užupyje, Aušra vėl čia sugrįžo, kad galėtų kurti ne namuose, o tam skirtoje kūrybos erdvėje.

„Pirmoji darbo savaitė parodė, kad Aušros Haglund prekinis ženklas sėkmingai keliauja į tarptautines rinkas, – mano darbus perka užsieniečiai, dažniausiai susiję su mada, interjeru ir architektūra. Tiek komplimentų, tiek gražių žodžiu ir padrąsinimų eiti toliau, dirbdama namuose, negirdėjau. Kūrėjui kontaktas su klientu yra labai svarbus, juk jam parduodi ne tik savo sukurtą daiktą, bet ir istoriją. Žmonės, pasirodo, tai vertina“, – džiaugiasi Aušra, atvėrusi duris savo naujųjų kūrybos namų svečiams.

Kūrybos namų atidaryme dalyvavo ir ypatinga viešnia – tarptautinio lygio mados ekspertė, Florencijos „Polimodos“ mados dizaino ir rinkodaros instituto lektorė Paola Maria Russo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius