Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konkursą „Triumfo arka“ laimėjo Lilija Gubaidulina (atnaujinta 23.07 val., nuotraukos)

Gruodžio 26-ąją, antrą Kalėdų dieną, 20.45 val. prasidėjo įspūdingas auksinio balso konkurso „Triumfo arka“ finalas. Per tiesioginę transliaciją iš LRT Didžiosios studijos paaiškėjo 2010 metų auksinio balso dainininkas.
Lilija Gubaidulina
Lilija Gubaidulina ir Mindaugas Zimkus / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Per vienuolika „Triumfo arkos“ laidų, remiantis komisijos ir žiūrovų balsais, buvo išrinktas balsingiausiųjų ketvertukas:  Kauno muzikinio teatro atstovai Gitana Pečkytė ir Mindaugas Zimkus, dainininkė iš Kazanės Lilija Gubaidulina ir Panevėžio muzikinio teatro atstovas Algirdas Bagdonavičius. Praėjusioje laidoje daugiausia žiūrovų balsų surinko marijampolietė, Kauno muzikinio teatro artistė G.Pečkytė. Tikėtina, kad už Gitaną balsavo ne tik kauniečiai, bet ir marijampoliečiai.

Pusfinalis buvo nesėkmingas dar vienai Kauno muzikinio teatro atstovei Akvilei Garbenčiūtei ir Eglei Chisiu, gyvenančiai ir dainuojančiai Rumunijoje.

Šiųmetė, trečioji, „Triumfo arka“, palyginti su ankstesnėmis, yra profesionalesnė, nes joje dalyvauja Lietuvos miestų muzikinių teatrų atstovai bei užsienio dainininkai. Muzikantams pritaria neseniai suburtas ir vienas profesionaliausių šalyje „Triumfo arkos“ orkestras. Meno vadovas ir dirigentas – Martynas Staškus.

Aukščiausio techninio ir profesinio lygio tiesioginė transliacija, kuri įmanoma tik nacionalinio transliuotojo eteryje, – kalėdinė dovana ne tik klasikinės muzikos gerbėjams, bet ir visiems LTV žiūrovams.

Kas nugalės, sprendžia komisija: režisierius Gytis Padegimas, dainininkas, vokalo pedagogas Vladimiras Prudnikovas, operos solistė Sigutė Stonytė, dainininkas, vokalo pedagogas Vytautas Juozapaitis. Penktasis komisijos narys – telefonu balsuojantys žiūrovai.

Iš pradžių visi konkurso dalyviai susikaus mažajame finale – atliks po du kūrinius ir komisija su žiūrovais nuspręs, kurie du iš keturių konkursantų yra geriausi. Šis dvejetas susikaus didžiajame finale, bus paskelbtas naujas balsavimas. Pagrindinis konkurso prizas – galimybė laimėtojui savo namuose įsirengti garso įrašų studiją. 

Papildyta 22.22 val. Pirmieji balsavimo rezultatai atskleidė, kad labiausiai žiūrovų palaikoma – L.Gubaidulina. Antroje vietoje – M.Zimkus, nedaug nuo jo atsilieka G.Pečkytė.

Komisijos nuomone, šįvakar G.Pečkytė atrodė kiek pavargusi.  V.Juozapaičio žodžiais, ji  pirmoje dainoje „skrido su svarmenimis“, antroje juos nusikabino ir nuskraidino visus klausytojus į dangų.

Po dviejų pasirodymų M.Zimkus sulaukė V.Juozapaičio komplimentų, kad yra „geras ir protingas dainininkas“. Kiti komisijos nariai taip pat negailėjo  pagyrų ir prasitarė manantys, kad jis yra vertas finalo.

Žiūrovų favoritė L.Gubaidulina taip pat pelnė komisijos komplimentų.

„Klausant jūsų apima patikimumo ir stabilumo jausmas, kas yra labai siektina, ir tai negali mūsų nepavergti. Laukiame, kol jūs įsiliesite į mūsų muzikinį ir kultūrinį gyvenimą“, – apie L.Gubaidulinos pasirodymą atsiliepė S.Stonytė.

Stipriai nuo kitų konkurentų žiūrovų balsais atsiliekantis A.Bagdonavičius komisijos narių buvo pagirtas už gražų ir išskirtinį balsą. S.Stonytės nuomone, A.Bagdonavičiaus išskirtinis balsas leidžia jam atlikti sudėtingus kūrinius.

Žiūrovai skyrė: L.Gubaidulinai – 6 579, M.Zimkui – 6 526, G.Pečkytei – 6 381, A.Bagdonavičiui – 1 927 balsų. Komisija:  L.Gubaidulinai – 77 (10), M.Zimkui – 74 (9), G.Pečkytei – 65 (8), A.Bagdonavičiui – 56 (4) balus.

Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad į didįjį finalą keliauja L.Gubaidulina ir M.Zimkus. Komisija atsisakė vertinti solistų pasirodymus, šią teisę palikdama tik žiūrovams. 

Papildyta 23.07 val. Paskelbus galutinius rezultatus paaiškėjo, kad pirmoji vieta atiteko L.Gubaidulinai, surinkusiai 6 273 žiūrovų skambučius. M.Zimkų palaikė 5 059 žiūrovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius