Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seksas – skausmingas malonumas: tūkstančiai britų susižeidžia mylėdamiesi

Seksualinis artumas – daugeliui didelis malonumas, tačiau dažnai lieka nutylėta, kad šimtai tūkstančių žmonių, mėgaudamiesi lytiniais santykiais, susižeidžia arba sužeidžia partnerius. Telegraph.co.uk paskelbtame straipsnyje rašoma, kad daugybė britų kasmet kenčia dėl sužeidimų, patirtų sekso metu, nes gėdijasi tai prisipažinti gydytojams.
Moteris virtuvėje
Moteris virtuvėje / „Scanpix“ nuotr.

Beje, mokslininkų atlikto tyrimo metu paaiškėjo daug įdomių dalykų. Pavyzdžiui, dažniausia sužeidimų vieta – lova (nors ji ir yra minkšta), o įvairiai susižaloję mylėdamiesi yra net apie 18 mln. žmonių. t. y. trečdalis suaugusiųjų Didžiosios Britanijos gyventojų. Paaiškėjo, kad paragavusieji meilės dažniausiai skundžiasi raumenų patempimu, nugaros traumomis, vadinamaisiais kilimo nudegimais (įdrėskimai, žaizdos, atsiradusios dėl intensyvaus sekso ant kilimo, dažniausiai nukenčia užpakalis, keliai ir alkūnės).

Net 40 proc. visų susižeidusių žmonių traumas pastebėjo tik kitą rytą, nes santykių metu buvo pernelyg panirę į aistrą ir paprasčiausiai nepastebėjo, kad kažkas ne taip. 5 proc. sekso metu susižalojusių žmonių dėl to turėjo pasiimti keletą laisvadienių.

Įdomu, kad mylimieji neretai itin įsismarkauja – 2 proc. nukentėjusiųjų buvo sulaužyti kaulai, o kitiems nudraskyti pečiai, išnarinti pirštai, keliai, patemptos kulkšnys ar riešai.

Pavojingiausios vietos

Dažniausiai meilės žaidimams pasirinkta lova visai nėra tokia saugi, net priešingai, daugiausia įsimylėjėlių nukentėjo būtent ten. Beje, taip nutiko, nes intymumą sutrikdė lėkštės ir vyno taurės, užsilikusios lovoje po vakarienės.

„Scanpix“ nuotr./Artumas
Artumas

Antroji pagal pavojingumą sekso vieta – laiptai, po kurių sąraše yra automobilis ir dušas. Britų žurnalistai pabrėžia, kad nesėkmių pasitaiko ir tiems, kurie aistrą malšino ant kėdžių, virtuvės stalo, tualete ar biure ant spintelės.

Vienas iš 10 apklaustųjų prisipažino, kad jis arba jo partneris sekso metu iškrito iš lovos. Vienas iš 50-ies prasitarė, kad meilės akto metu nukrito nuo skalbyklės.

Nenuostabu, kad per tyrimą paaiškėjo, kad seksas žalingas ne tik žmonėms, bet ir jų namams: lytinis aktas ne vieną britą yra privertęs sulaužyti lovą, sudaužyti taurių ar paveikslų rėmelių. Pastarieji – dažniausiai nukenčiantys daiktai, tačiau energingiausi įsimylėjėliai sugeba sienoje išmušti skylę ar net sudaužyti kokio garsaus menininko biustą.

Vidutiniškai 4 iš 10 žmonių teigė sulaužę bent vieną daiktą sekso metu. Apytiksliai kiekvieno jų nuostolis įvertintas 154 svarais sterlingų (apie 615 Lt). Tyrimą atlikusios įmonės Phonepiggybank.com, kuri užsiima mobiliųjų telefonų perdirbimu, atstovė juokavo: „Šiandien seksas – pavojingas reikaliukas.“ Jis patarė prieš meilės žaidimus pasirūpinti saugumu.

Populiariausių sekso traumų dešimtukas:

1. Patempti raumenys
2. Nugaros traumos
3. „Kilimo nudegimai“
4. Patemptas kaklas
5. Sumuštos alkūnės ir keliai
6. Nudraskyti pečiai
7. Išnarinti keliai
8. Patempti riešai
9. Patemptos kulkšnys
10. Išnarinti pirštai

„Scanpix“ nuotr./Nuoga moteris su skrybėle
Nuoga moteris

Pavojingiausios vietos seksui:

1. Lova
2. Laiptai
3. Automobilis
4. Dušas
5. Miegamasis
6. Kėdė

7. Virtuvės stalas
8. Sodas
9. Tualetas
10. Spintelė biure

Dažniausiai sekso metu sulaužomi ar sudaužomi daiktai:

1. Lova
2. Vyno taurė ar alaus bokalas
3. Paveikslas
4. Kėdė
5. Puodelis
6. Siena
7. Dekoro detalė – biustas
8. Durys
9. Langas
10. Vaza

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius