-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seksualinio piko mėnuo bus rugpjūtis

Britai daugiausia mylisi vasarą, o aktyviausiai – rugpjūčio mėnesį, skelbia „Daily Mail“. Mokslininkai mano, kad to priežastis yra hormonas testosteronas, kurio šilčiausiu metų laiku išsiskiria daugiausia. Be to, saulės spinduliai skatina geros savijautos hormonų seratonino ir dopamino gamybą.
Jis ir Ji
Jis ir Ji / Fotolia nuotr.

Jungtinės Karalystės sociologai atliko apklausą, kurios užsakovu tapo seksualinių prekių gamintoja „Lovehoney“. Apklausa parodė, kad poros rugpjūtį mylisi kur kas daugiau nei bet kurį kitą mėnesį, antroje vietoje yra liepos mėnuo, o trečioje – birželis. Manoma, kad seksualinių santykių suaktyvėjimą nulemia ir tai, jog vasarą žmonės daugiausia atostogauja.

Vasaros sezonas tiek vyrus, tiek moteris skatina mėgautis seksualiniais malonumais, nors visuomet manyta, jog dažniausia poros mylisi ilgomis žiemos naktimis, kai namuose žmonės praleidžia daugiausia laiko.

Anot ekspertų, lytinį aktyvumą vasaros metu vyrams nulemia padidėjęs testosterono kiekis. Šio hormono liepos mėnesį organizmas pagamina trečdaliu daugiau nei sausį. O kuo didesnis testosterono kiekis stipriosios lyties organizme, tuo dažniau jie nori mylėtis.

Šią teoriją neseniai patvirtino Austrijos Graco universiteto mokslininkai. Jie nustatė, jog didžiausias testosterono kiekis yra kraujyje tų vyrai, kurių organizme yra daugiausia vitamino D. O šio vitamino kiekis itin priklauso nuo saulės, kuo daugiau jos spindulių glamonėja kūną, tuo daugiau vitamino organizme pasigamina. Natūralu, kad daugiausia saulės būna būtent vasarą. Be to, saulės spinduliai skatina geros savijautos hormonų seratonino ir dopamino gamybą.

Tiesa, pabrėžiama, kad lytinių santykių suaktyvėjimui vasarą įtakos turi ne tik testosteronas. Šiltuoju metų laiku žmonės dėvi daug atviresnius drabužius, o tai tiek vyrus, tiek moteris skatina suartėjimui.

Žiema menkina potraukį

Turbūt vien dėl minėtų priežasčių patį romantiškiausią mėnesį, vasarį, kai švenčiama Šv. Valentino diena, žmonės mylisi rečiausiai.

Mokslininkai mano, kad taip yra todėl, jog žiemą kraujyje yra daugiausia hormono melatonino, kuris sumenkina lytinį potraukį, skatina depresiją ir apatiją.

Apklausa taip pat parodė, kad 75 proc. žmonių yra patenkinti savo lytinio gyvenimo kokybe. Lankasterio universiteto psichologijos profesorius Cary Cooperis teigia, kad karštas oras gerina savijautą, o tai paskatina geidulį, ypač moterų.

„Vasara moterims labai geras metas. Tuo metu jos gali rengtis itin įvairiai, tinkamai parinkti rūbai joms gali suteikti seksualumo ir padėti jaustis geriau“, – sakė psichologas.

Mokslininkai iš Prancūzijos Pietų Bretanės universiteto taip pat ištyrė, jog saulėtu metų laiku žmonės labiau linkę flirtuoti. Kai oras yra vasariškas, merginos net savo telefono numerį nepažįstamiems, patraukliems vyrams yra linkusios lengviau atskleisti.

Kada britai mylisi daugiausiai:

1. Rugpjūtį

2. Liepą

3. Birželį

4. Gegužę

5. Gruodį

6. Rugsėjį

7. Balandį

8. Spalį

9. Kovą

10. Lapkritį

11. Sausį

12. Vasarį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius