Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sentikių Kūčias šventusioms Natalijai Bunkei ir Kristinai Ivanovai burtai žadėjo poringus metus

Dainininkės Natalija Bunkė bei Kristina Ivanova kasmet švenčia dvejas Kūčias: gruodžio 24-ą dieną jos sėda prie katalikiško Kūčių stalo, o sausio 6 dieną – prie sentikių: stačiatikių Kalėdų išvakarėse, seserys važiuoja pas Kaune gyvenančius tėvus ir kartu sėda prie šventinio stalo su gausybe patiekalų. Šie metai taip pat nebuvo išimtis, o burtai abiems seserims buvo netgi labai džiugūs.
Kristina Ivanova ir Natalija Bunkė
Kristina Ivanova ir Natalija Bunkė / Asmeninio albumo nuotr.

Sausio 6-ąją merginos sentikių Kūčias (Sočelnik – red. past.) paminėjo ne tik valgydamos kibinus, bet ir išbandydamos pačius įvairiausius burtus, kaip antai – tvoros apkabinimą.

„Jeigu apkabini porinį lentų skaičių – ištekėsi šiemet, jei ne, dar metus teks ieškoti išrinktojo“, – juokėsi Natalija.

Tiek ji, tiek Kristina apkabino porinį lentų skaičių, todėl abi seserys juokėsi, kad metai nusimato išties geri ir poringi.

„Kokios Kūčios be kūčiukų ir tradicinio tvoros apkabinimo! Kaip burtai išpranašavo, abiems su sese metai bus poringi“, – juokėsi ir K.Ivanova.

Asmeninio albumo nuotr./Kristina Ivanova per sentikių Kūčias kartu su seserimi Natalija
Asmeninio albumo nuotr./Kristina Ivanova per sentikių Kūčias kartu su seserimi Natalija

Atlikėjos išbandė ir kitą burtą – bato metimą per namą: anot Natalijos, į kurią pusę atsisuka bato nosis, iš tos pusės ir bus jaunikis. „Mano teko nuiminėti nuo stogo“, – kvatojosi Natalija.

N.Bunkė ir K.Ivanova kasmet švenčia dvigubas Kūčias: tiek katalikiškas, tiek sentikių, mat taip jau nuo seno priimta jų šeimoje.

Šventinis sentikių Kūčių vakaras prasideda kiek kitaip nei katalikiškas. „Per Kūčias mes vietoje plotkelės valgome grūdų, vandens ir medaus užpilą. Tai yra pats pirmasis patiekalas, kurio ragaujame. Tik paragavus šio mišinio galima valgyti ir kitus patiekalus“, – anksčiau apie tradiciją švęsti sentikių Kūčias Žmonės.lt  pasakojo N.Bunkė. 

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Natalija Bunkė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Natalija Bunkė


 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius