Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Septyni chorai susirungė dėl teisės atstovauti Lietuvai chorų „Eurovizijoje“ Vienoje

Šeštadienio vakarą LRT Didžiojoje studijoje vyko pirmoji atranka į chorų „Euroviziją“. Septyni geriausi Lietuvos chorai susirungė dėl teisės atstovauti Lietuvai pirmąkart rengiamoje chorų „Eurovizijoje“, kuri gegužės 9-ąją įvyks Austrijos sostinėje Vienoje. Tiesa, pirmoji laida – prisistatymo, todėl nė vienas choras nepaliks projekto.
Beata Tiškevič ir Andrius Rožickas
Chorų kovų filmavimo akimirka / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Projektą „Lietuvos balsai. Chorų „Eurovizija“ sekmadieniais rodys LRT televizija. Pirmąją laidą žiūrovai galės išvysti jau sausio 19 dieną.

Vedėjų vairas patikėtas šmaikščiajam duetui – aktorei Beatai Tiškevič-Hasanovai ir Andriui Rožickui.

Pirmosios laidos svečiu tapo dainininkas Česlovas Gabalis, atlikęs puikiai žinomą kūrinį laiškai. Jis suskambo naujai, mat priedainį kartu su Č.Gabaliu dainavo gausus būrys choristų.

Dėl teisės atstovauti Lietuvai susirungė septyni Lietuvos chorai: jaunimo choras „Kivi“ (vad. Danguolė Aukselienė), merginų choras „Liepaitės“ (vad. Jolita Vaitkevičienė), Vilniaus universiteto jungtinis choras (vad. Rasa Gelgotienė), choras „Ave vita“ (vad. Kastytis Barisas), „Jaunystė“ (vad. Danguolė Beinarytė), „Jazz Island“ (vad. Artūras ir Jurga Novikai) ir „Viva“ (vad. Vilija Mažintaitė).

Chorų pasirodymus vertino komisija, kurią sudarė etnomuzikologė ir laidų vedėja Zita Kelmickaitė, dirigentai Vytautas Miškinis, Vytautas Lukočius ir Laurynas Vakaris Lopas. Finale už labiausiai patikusį chorą balsuos ir LRT televizijos žiūrovai.

Garbė atidaryti chorų „Euroviziją“ teko „Jaunystės“ chorui. Spinduliuodami gera energija choristai atliko kūrinį „Mes laimingi“. Scenoje kartu su choro vadove Danguole Beinaryte pasirodė ir jos augintinis – šuo Bosas. Panašu, kad mylimas keturkojis nesitraukia nuo šeimininkės net per filmavimus.

„Jaunystės“ choras
„Jaunystės“ choras

„Čia yra gyvai dainuojančių jaunų žmonių sambūris, man net ašarą spaudžia kaip gražu!“ – emocionaliai kalbėjo Z.Kelmickaitė, skyrusi aukščiausią balą.

Antrieji scenoje pasirodė jaunimo choras „Jazz Island“, garsais atlikę vieną Mocarto kūrinių. „Visokiu niuansų buvo, bet gal čia dabar į smulkmenas nesigilinsime, palepinote Mocartą savomis interpretacijomis“, – sakė V.Lukočius. „Pažiūrėkit, koks jaunimėlis gražus! Jie visi šitame kūrinyje tapo muzikos instrumentais, buvo tikrai gražu!“ – vėl emocionaliai kalbėjo Z.Kelmickaitė.

Chorų kovų filmavimo akimirka
Choras „Jazz Island“

Vilniaus universiteto jungtinis choras atliko maestro Vytauto Kernagio kūrinį „Baltas paukštis“, suskambusį linksmai ir energingai. Tokia kompozitoriaus Deivydo Zvonkaus chorui paruošta aranžuotė komisijos nariams nelabai patiko.

„Jaučiu daug sentimentų Vilniaus Universitetui, bet kažkaip nelabai mane įtikinote“, – pirmą devynetą skyrė Zita. „Šitą kūrinį aš vertinu labai rimtai, o ši aranžuotė nelabai jam tiko, na, bet čia jūsų pasirinkimas, devyni“, – sakė V.Miškinis.

Vilniaus universiteto jungtinis choras
Vilniaus universiteto jungtinis choras

Merginų chorą „Viva“, atlikusį šiuolaikinį kūrinį anglų kalba, komisija vertino skeptiškai. Daug kritikos jos susilaukė ne tik dėl kūrinių atlikimo, bet ir dėl keistų šukuosenų.

„Manęs neįtikino, tikėjausi daugiau ir geriau“, – trumpai po pasirodymo tarstelėjo L.Lopas ir skyrė pirmąjį aštuonetą. „Jūs pasirinkote tokį kūrinį, kuris kitų chorų kontekste atrodė silpnesnis“, – jam antrino ir V.Lukočius, kartu su Z.Kelmickaite supeikęs merginų šukuosenas.

Choras „Viva“
Choras „Viva“

Choras „Ave vita“ scenoje surengė mini spektaklį – energingai mojuodami rankomis choristai pagal dainos žodžius gestais kūrė mažytes scenas. Toks sprendimas nepraslydo komisijos nariams pro akis.

„Jūsų pasirodymas man šiek tiek priminė dainų šventę, bet man patiko. Tik tiek, kad labai jau kažkokie akademiški – daugiau atsidavimo! Energijos! Jei jau mojuojate rankomis – mojuokite su energija!“ – ragino V.Lukočius.

„Man tie judesiai prie rimto akademinio choro kažkaip netiko. Kai nemojuodavote rankomis, tada trypčiodavote kojomis, kartais net atrodė, kad į tualetą norite“, – po pasirodymo sakė Z.Kelmickaitė.

Choras „Ave vita“
Choras „Ave vita“

Įspūdingiausią pasirodymą surengė choras „Liepaitės“. Jautrų kūrinį merginos atliko klūpodamos ant kelių. Didžiąją dainos dalį jos buvo paslaptingai nuleidusios akis į žemę, kas puikiai papildė paslaptingą kūrinio idėją. Pasirodymas palydėtas gausiais plojimais šūksniais.

„Skambesys buvo tobulas!“ – komplimentų negailėjo V.Lukočius, bet skyrė devynis balus. „Fantastiškas renginys, galiu tik pasveikinti. Labai gerai pataikėte su scenografija! Nesutinku su kolegos vertinimu – skiriu dešimt balų!“ – pakerėtas sakė V.Miškinis. „Jūs buvote tikros burtininkės! Tai buvo nuostabu!“ – komplimentus merginoms negailėjo Z.Kelmickaitė. „Jūs tiesiog užbūrėte, dešimt!“ – jai antrino ir L.Lopas.

Choras „Liepaitės“
Choras „Liepaitės“

Paskutinis scenoje pasirodė choras „Kivi“, kuriam kritikos nepagailėjo vienas iš komisijos narių. „Jeigu vyrai dainuoja, vadinasi, Lietuvoje chorai nepradings. Labai džiaugiuosi matydamas chore vaikinus. Linkiu sėkmės kituose turuose, bet šįkart tik aštuoni, nes man priminėte mažyčius robotukus, būkite savimi“, – choro pasirodymą sukritikavo L.Lopas.

Choras „Jazz Island“
Choras „Kivi“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius