Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Serijinis šiurpintojas – laisvėje

Muzikiniame TV projekte išgarsėjusią dainininkę Eveliną Bakanovienę žiauriai įbauginusio laiško autorių policija rado, tačiau tyrimą dėl šio incidento nutraukė.
Evelina ir Ligitas
Bauginamus laiškus gavo ne tik E.Bakanovienė ir L.Kernagis. Dainininkės pažįstamą pasiekė 5 kraupūs laiškai. Įtariama, kad tai vieno ir to paties žmogaus darbas. / 15min.lt fotomontažas

Žurnalas „Privatu“ dar 2008-ųjų pabaigoje paskelbė siaubo filmo scenarijų primenančią istoriją. Istorijos herojė E.Bakanovienė gavo laišką su užuominomis apie mirtį. Merginą išgąsdino laiško siuntėjas. Jis buvo įvardytas, švelniai tariant, keistai: visos laidojimo paslaugos.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Registruoti laiškai turi atkeliauti tiesiai į namus, o nesant šeimininkui, pašto dėžutėje paliekamas informacinis lapelis.
Registruoti laiškai turi atkeliauti tiesiai į namus, o nesant šeimininkui, pašto dėžutėje paliekamas informacinis lapelis.

Voke buvo įdėta susegta knygelė, kurią atsivertusi dainininkė rado sinagogos nuotrauką, keletą kortų, aptaškytų krauju. Greta jų – ryškūs užrašai: juodasis pokeris, kortos išdalytos mirusiai Eugenijai Bakanovienei, į žaidimą patenka jos šeimos nariai. Be to, siuntėjas į voką įdėjo Evelinos namo bei jos buto durų nuotraukų bei namo registracijos planą. Prie minėtų montažų ir fotografijų buvo pridėta moters su vaikeliu rankose nuotrauka, ant kurios priklijuota E.Bakanovienės veido nuotrauka bei laidotuvių vainikų su konkrečiomis pavardėmis, ligoninės nuotraukų.

„Aš nežinau, kaip man viską vertinti. Tai kraupu. Atrodo, kad kažkas nori mane užburti, raganauti, lyg trokšta mano mirties. Aš klaikiai jaučiausi, kai viską perskaičiau. Be to, tas žmogus, kuris tai padarė, turėjo laiškui skirti labai daug laiko. Kažkas nori mane palaidoti“, – tik gavusi laišką „Privatu“ pasakojo dainininkė.

Šiurpino pažįstamas

Evelinos prašymu, policija rado bauginamo laiško autorių. Jis – netoliese gyvenantis Gediminas K.

Naujienų portalui 15min.lt Evelinos mama Erika pasakojo puikiai pažįstanti vyriškį. Esą jis dirbęs kiemsargiu ir neseniai atleistas iš darbo. „Pažįstame tą vyrą, gatvėje persimesdavome keliais žodžiais. Man jis visada atrodė malonus žmogus. Net ir pagalvoti negalėjome, kad jis tiek pridirbs. Nesuprantu, kodėl tokį laišką jis siuntė Evelinai, man labai keista ir neramu“, – kalbėjo dainininkės mama.Evelinos mama: Nesuprantu, kodėl tokį laišką jis siuntė Evelinai, man labai keista ir neramu.

Pati Evelina 15min.lt taip pat tikino pažįstantį Gediminą K. ir labai stebėjosi tokiu vyro elgesiu. Esą pareigūnus jis tikino esąs Evelinos gerbėjas, neva siunčiantis reklamas visoje Lietuvoje paštu. Dar iki incidento vyras dainininkei yra padovanojęs gėlių bei siūlęs atiduoti naudotus baldus, tačiau E.Bakanovienė atsisakiusi. „Nesuprantu, kodėl jis taip pasielgė ir ko siekė“, – svarstė Evelina.

Teisėsauga nuvylė

Nors Evelina ir kreipėsi į teisėsaugą prašydama pagalbos, pasak atlikėjos, jos deramai nesulaukė. Laikas dainininkei slinko lėtai dėl nuolat kaustančios baimės jausmo. Mergina, gavusi laišką, naktimis dar ilgai negalėjo ramiai miegoti dėl patirtų išgyvenimų. E.Bakanovienė jautėsi nesaugi ir kaskart artimuosius įspėdavo saugotis. Mat dainininkės mama dirba laiškininke ir darbą pradeda 3 valandą ryto. Dainininkė išgyveno ir dėl mamos saugumo.

Nors pareigūnai rado bauginamo laiško autorių, tyrimą nutraukė dainininkei taip ir neatsakę į daugybę rūpimų klausimų. Taip ir liko neaišku, ko siekė Gediminas K., siuntęs tokio pobūdžio laišką.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Policijos pareigūnai
Policijos pareigūnai

„Esu nuliūdusi, nes prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą, esą nėra baudžiamosios veikos. Žmogus, siuntęs laišką, prisipažino. Jis apie mane viską gerai žinojo. Jis prisipažino, kad tą laišką man siuntė. Gediminas pasakė tiek, kad nenorėjo manęs įbauginti. Nežinau, kodėl jis tą laišką siuntė man. Jis sako, kad yra mano gerbėjas“, – kalbėjo Evelina.

Pasak dainininkės mamos, pareigūnai nurodė, jog tyrimas nutrauktas Gedimino K. veiksmuose nesant nusikaltimo ir baudžiamojo nusižengimo požymių. Evelina nepatenkinta tokiu sprendimu, tačiau sako jo neskųsianti dėl laiko stokos.

Merginai vis dar neramu, nes žmogus, siaubingai ją įbauginęs, vis dar nenubaustas.

Seimūnui – laiškas apie mirtį

Praėjus maždaug mėnesiui po to, kai E.Bakanovienei buvo atsiųstas baisus laiškas, ramybe pasigirti negalėjo ir parlamentaras, Tautos prisikėlimo partijos narys Ligitas Kernagis. Vyras sulaukė panašaus pobūdžio laiško. Parlamentaras į teisėsaugą nesikreipė.

„Scanpix“ nuotr./L.Kernagį ištiko šokas, kai laiške rado šarvojimo salių nuotraukų.
L.Kernagį ištiko šokas, kai laiške rado šarvojimo salių nuotraukų.

„Gavau registruotą laišką su neegzistuojančiu siuntėjos moters adresu Kaune. Dėl pačios moters nežinau, bet užrašytas adresas – išgalvotas. Laiško turinys – keliuose puslapiuose. Pirmajame puslapyje – čekis, liudijantis, kad laiškas siųstas registruotai. Antrajame puslapyje buvo mano paties bei Vytauto Kernagio nuotraukos ir tekstas iš vieno interviu žurnale „Privatu“, kur apgyniau dainininkę Eveliną Bakanovienę. Man paskambino to leidinio žurnalistai ir pranešė, kad kažkoks maniakas atakuoja Eveliną, aš tuomet atvirai pasakiau, kad tai atstumto gerbėjo darbas. Ta nuotrauka iškirpta iš „Privatu“, atšviesta ir pridėta greta Vytauto Kernagio nuotraukos. Kituose puslapiuose atšviestos nuotraukos, kuriose matyti onkologijos dispanseris, Kauno laidojimo namų šarvojimo salių nuotrauka, nuorodos į onkologiją, keistos kortų kombinacijos“, – ne pačius smagiausius įspūdžius pasakojo L.Kernagis.

„Gaila, kad Ligitas nesikreipė į teisėsaugą. Gal pareigūnai būtų mūsų tuos laiškus sujungę ir viską tyrę kitaip? Dabar jie nemato konkretaus grasinimo mano laiške. Keista, kad policija man pasakė: „Nekeliame baudžiamosios bylos, nes atsiųstas tik vienas laiškas“, – kalbėjo E.Bakanovienė.

Kaimynei – 5 laiškai

Evelina 15min.lt kalbėjo, kad panašių laiškų gavo ne tik ji ir L.Kernagis. Pasirodo, dainininkei pažįstama moteris gavo net 5 panašius laiškus. Visi jie, pasak E.Bakanovienės, baugina dėl panašaus turinio. Evelinos nuomone, šių ir jai, ir Seimo nariui bei pažįstamai moteriai siųstų „šedevrų“ autorius – vienas ir tas pats žmogus. „Dėl mano pažįstamos moters Gediminas K. neteko darbo už pravaikštas. Manau, kad jis dėl to keršija. Kiek žinau, jis gavo gal net daugiau negu 5 tokius laiškus“, – pasakojo E.Bakanovienė.

Photos.com nuotr./Laiškas
Laiškas

Kaip pasakojo dainininkė, jai pažįstama moteris kreipėsi į teisėsaugą. Evelinos žiniomis, ikiteisminis tyrimas vyksta, tačiau neaišku, kuo visa tai baigsis.

Dėl ko bjaurūs laiškai buvo atsiųsti parlamentarui L.Kernagiui bei Evelinos pažįstamai moteriai, gal ir galima paaiškinti. Tarkime, tai – kerštas. L.Kernagiui už tai, kad žiniasklaidoje apgynė Eveliną, o E.Bakanovienės pažįstamai, dėl atleidimo iš darbo. Tačiau kuo čia dėta dainininkė Evelina ir kodėl laiškas buvo siųstas jai, taip ir lieka neaišku. Nors telefonu ir bandėme susisiekti su Gediminu K., pastarojo mobilusis buvo išjungtas.

Jeigu turite daugiau informacijos apie šį siaubo filmo scenarijų primenantį detektyvą, parašykite mums: k.juska@15min.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius