-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seserys Lukrecija ir Marija Vaupšaitės pristatė trumpametražį filmą „Ar gali augti gėlės iš asfalto?“

Ketvirtadienio vakarą sostinės kino teatre „Pasaka“ Londone gyvenančios sesės Lukrecija ir Marija Vaupšaitės pristatė trumpametražį filmą „Ar gali augti gėlės iš asfalto?“ Tai – trečias seserų „Sisters V“ komandinis darbas.
Lukrecija ir Marija Vaupšaitės
Lukrecija ir Marija Vaupšaitės / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Kaip pasakojo „Royal Holloway University of London“ režisūros studijas baigusi L.Vaupšaitė, visų trijų sukurtų trumpametražių filmų pagrindinė aktorė ir prodiuserė yra Marija, o režisierė ir scenaristė – ji. Abiem merginoms kinas tapo ne tik aistra, bet ir gyvenimo būdu: Marija dirba „Warner Bros. Entertainment“ kino studijoje, o Lukrecija – „Sony Pictures“.

„Šis filmas šiek tiek kontroversiškas. Tai pasakojimas apie šiuolaikinį vartotojišką žmonių požiūrį. Jie yra paviršutiniški, jiems rūpi daiktai, pagerti ir pavalgyti, o apie nieką kitą negalvoja. Tikrai nenoriu, kad filmas būtų moralizuojantis, tiesiog mūsų filme atsispindi fragmentas, požiūris į visą šį pasaulį“, – portalui Žmonės.lt pasakojo „Sony Pictures“ daugiau nei trejus metus dirbanti Lukrecija.

„Šiuo metu visiems yra labai įdomios egzistencinės problemos, kyla su tuo susiję klausimai, todėl ir mes norėjome juos panarplioti savo filme. Nieko negalima smerkti, nes vieniems patinka vieni dalykai, kitiems – kiti. Tačiau visada kyla klausimas, ar tai, ką daro tokiame pasaulyje, kurį mes atskleidėme filme, gyventys žmonės yra laimingi“, – po pristatymo kalbėjo Marija, kuriai teko pagrindinis trumpametražio filmo herojės vaidmuo.

„Ar gali augti gėlės iš asfalto?“ buvo pradėtas kurti praėjusių metų lapkritį, o jo filmavimas užtruko vos tris dienas. „Gerai pamenu, kada pradėjome darbus, nes buvo mano gimtadienis, lapkričio 3-oji. Paskui juokavome, kad mano šventė truko tris dienas, nes per tiek buvo viskas nufilmuota. Keldavomės anksti, darbo buvo visą dieną, nes kol visus nugrimuoja, kol viskas yra susiruošiama“, – prisiminė merginų tėvas Marius Vaupšas.

Įvertinti ir pasidžiaugti darbo rezultatais susirinko beveik pilna kino teatro salė. Po peržiūros visi buvo pakviesti padiskutuoti apie pasaulio tuštybę, laimę, pasivaišinti ir atsigaivinti šalia esančioje „La Boheme“ kavinėje.

Lukrecija, kurią daugelis prisimena kaip reperę Luką, 2012 metais „Kino pavasaryje“ pristatė savo filmą „Emocinė policija“, kurį kurti padėjo ir artimiausi giminaičiai – jaunėlė sesuo Marija, senelis Algimantas bei mama, fotomenininkė Audronė Vaupšienė.

„Mane labiausiai įkvepia europinis kinas ir žmogaus psichologinės dramos, taigi kuriu iš savos patirties, iš to, ką matau aplinkui. Mane įkvepia kasdieniai įvykiai, knygų ir filmų istorijos“, – apie savo įkvėpimo šaltinį tuomet kalbėjo mergina.

Audronė Vaupaienė, Marius Vaupaas, Lukrecija ir Marija Vaupaaitės
Audronė Vaupšienė, Marius Vaupšas, Lukrecija ir Marija Vaupšaitės

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius