-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Siamo dvynė Vitalija Tamulevičiūtė: „Aš su likimu susitaikiau“

Unikali ir sėkminga vienintelių Lietuvoje Siamo dvynių atskyrimo operacija, nei pusės kilogramo nesvėrusi ir išgyvenusi mergaitė, žoliapjovės nupjautos ir prigydytos Raselės kojos – šių žmonių likimai kvėpavimą užgniaužė daugumai Lietuvos žmonių. O kaip jie susiklostė vėliau? Ką šie žmonės išgyvena tapę žinomi dėl ypatingų savo likimų?
Vitalija Tamulevičiūtė
Vitalija Tamulevičiūtė / LNK nuotr.
Temos: 1 LNK

„Aš su likimu susigyvenau“, – sako Vitalija Tamulevičiūtė, viena iš Siamo dvynių, išgyvenusių sudėtingą atskyrimo operaciją. 26 metų  mergina supranta, kad įvyko kone stebuklas, nes tuo metu pasaulyje atliekant tokias operacijas retai išgyvendavo bent vienas iš atskirtųjų dvynių.  Vitalija prisimena ir nelengvą savo žinomumo naštą. 

Jau tuomet pasireiškė jos karštas temperamentas. Besipravardžiuojantiems vaikams ji yra atšovusi: „Na ir kas, kad aš Siamo dvynė, o tu kas toks“. Dabar Vitalija baigusi mokslus, sėkmingai dirba, norėtų sukurti šeimą, ir labiausiai linki laimės savo seseriai, kuri yra tylesnė ir uždaresnė už Vitaliją.

Tuo tarpu visą šalį sukrėtusi Raselės istorija, kai tėvo vairuojama traktorinė žoliapjovė nupjovė abi mergaitės kojeles, baigėsi laimingai netikėtai net pačiam chirurgui Ramaziui Datiašviliui. „Atvežė mergaitę, blondinę, išbalusią kaip paklodė“, – pasakoja gydytojas, –  „O kur kojos? O kojos peršaldytos, kaip medis kietos – nesmagu tada pasidarė“. Tačiau operacija pavyko. 

Tiesa, unikalią operaciją padaręs gydytojas buvo priverstas emigruoti iš Sovietų sąjungos. O Raselė taip pat užauginta globėjų išvažiavo gyventi į Vokietiją. Dabar ji ten pati augina dukrytę. Jaudinančios Raselės ir ją išgelbėjusio chirurgo susitikimo akimirkos, taip pat mažiausios Lietuvos moters Danguolės Plečkaitytės gyvenimo džiaugsmo receptai „Valandoje su Rūta“ per LNK šiandien 19.30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius