-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šiaulietė sieks atvirkščio rašymo dviem rankomis rekordo

Šį sekmadienį per LNK talentų šou „2 minutės šlovės“ bus bandoma pasiekti naują rekordą. 44-erių metų šiaulietė Jūratė Ščiglienė, abiem rankom laikydama keturis rašiklius, rašys atvirkščiai nuo vidurio į kraštus ant plokštės. Tai gali būti antrasis šiaulietės rekordas.
Jūratė Ščiglienė sieks rekordo
Jūratė Ščiglienė sieks rekordo / LNK nuotr.

Praėjusį antradienį, balandžio 6 dieną, Šiauliuose buvo užfiksuotas pirmasis Jūratės Ščiglienės dvigubo atvirkštinio rašymo rekordas. Moteris ant Šiaulių arenos fasado stiklo abiem rankom laikydama keturis rašiklius per dvi minutes parašė 488 simbolius arba 72 žodžius.

Pasiektą rekordą oficialiai dar turėtų užfiksuoti agentūra „Factum“. Tam antradienį buvo laikomasi visų būtinų rekordo fiksavimo taisyklių: laikas fiksuojamas dviem laikmačiais, o skaitomas tekstas – anksčiau nematytas ir nežinomas. Būsimai rekordininkei buvo perskaitytas atsitiktinai parinktas tos dienos „Šiaulių krašto“ 6-ojo puslapio tekstas. Jūratei Ščiglienei tekstą diktavo Šiaulių dramos teatro aktorė Inga Norkutė.

„Man, kaip šiaulietei, yra didelė garbė, kad rekordo sieks mano kraštietė. Man atrodo, kad žmonės, kurie sugalvoja tokias nesąmones, yra puikūs bepročiai, gerąja prasme“, – sakė Inga Norkutė, kuri ir paskatino Jūratę siekti rekordo, pastarajai sudalyvavus LNK televizijos laidoje „2 minutės šlovės“, kurioje garsi aktorė yra komisijos narė. Jau tuomet Jūratė Ščiglienė visus nustebino, parodydama pačius keisčiausius ir neįtikėtinus rašymo būdus: ji rašė abiem rankom vienu metu, atvirkščiai, į priešingą pusę nei tai daroma paprastai, taip pat rašė grafiti stiliumi.

„Perskaičiau, kad Leonardas da Vinčis visus savo išradimus užsirašydavo būtent taip – iš dešinės į kairę. Pabandžiau ir man pavyko. Vėliau radau internete, kad toks rekordas buvo užfiksuotas 2005 metais. Kartu su laida „2 minutės šlovės“ kilo mintis, kad dvi minutės yra geras laikas pademonstruoti tai, ką moki, nes šiaip tokių gabumų nepanaudosi“, – sakė šiaulietė Jūratė Ščiglienė.

Naujo Lietuvos rekordo sieksime šį sekmadienį, balandžio 11 dieną, 19.30 val. tiesioginėje laidoje „2 minutės šlovės“ tik per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius