Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Siaurusevičius: neduok Dieve, Lietuva laimėtų „Euroviziją“!

Nuo trečiadienio visi profesionalūs dainininkai ir nauji talentai gali teikti paraiškas dalyvauti nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje. Pristatydamas vieną žiūrimiausių renginių Lietuvoje, Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) vadovas Audrius Siaurusevičius šypsodamasis paprašė Dievo, kad Lietuvos atstovas šiemet neužimtų pirmosios vietos, nes tokiu atveju sunkmetį išgyvenanti LRT turėtų organizuoti kitų metų „Euroviziją“.
Audrius Siaurusevičius
Audrius Siaurusevičius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Dėl dalyvavimo „Eurovizijoje“ jaučiame didžiulį žiūrovų spaudimą, kurį mums sunku atlaikyti. „Eurovizija“ Lietuvoje yra vienas populiariausių renginių ir metų įvykių, nepriklausomai nuo to, ar ten pasiseka mūsų dainininkams, – sakė A.Siaurusevičius. – „Eurovizija“ yra Europos transliuotojų sąjungos renginys, o Lietuvoje vienintelis jos narys yra LRT. Todėl niekas kitas be mūsų negali dalyvauti „Eurovizijoje“.

LRT, sužinojusi šių metų savo biudžetą, kurį skiria valstybė, suabejojo savo galimybėmis dalyvauti „Eurovizijoje“, bet atsiradę partneriai „Teo“ tą galimybę vis dėlto suteikė. Būtent dėl naujojo partnerio atsiradimo šiemet „Eurovizija“ žada turėti technologinių naujovių, pavyzdžiui, dalyvių dainų vaizdo įrašus bus galima išsinuomoti ir peržiūrėti per skaitmeninę televiziją.

Šių metų nacionalinė atranka į „Euroviziją“ taip ir vadinsis, todėl žiūrovų nebeklaidins „Dainų dainos“ pavadinimas kaip pernai, o atlikėjams bus keliami „Eurovizijos“ reikalavimai. Dalyvavimo „Eurovizijos“ atrankoje taisyklės liko nepasikeitusios: dalyvauti gali visi 16 metų sulaukę Lietuvos piliečiai arba nuolat Lietuvoje gyvenantys žmonės, taip pat gali būti pristatomi bendri Lietuvos ir užsienio atlikėjų projektai. Norinčių dalyvauti paraiškos bus priimamos iki sausio 24 dienos, o vasario pirmosiomis dienomis bus paskelbtas galutinis dalyvių sąrašas. Televizijos žiūrovai atrankas galės stebėti vasario ir kovo mėnesiais.

Lietuvos televizijos vadovas Rimvydas Paleckis pabrėžė, kad „Eurovizijos“ populiarumas tarp Lietuvos žiūrovų lenkia visų šalies televizijų transliuotas laidas ir renginius.

„Nėra kito tokio renginio visose Lietuvos televizijose, kuris surinktų prie televizorių tiek žiūrovų. Jei „Eurovizijos“ finale dainuoja lietuvis, transliaciją šalyje stebi apie 80 proc. visų tuo metu televizorių žiūrinčių žiūrovų. Joks krepšinio ar futbolo čempionatas nėra surinkęs tokios auditorijos“, – tikino R.Paleckis.

Nepaisant didelio „Eurovizijos“ populiarumo, LRT vadovas neslėpė, kad absoliučios sėkmės Lietuvos atstovui nelinki.

„Esant dabartiniai ekonominei situacijai, neduok Dieve, jei lietuvis laimėtų... – šypsodamasis atvirą savo norą išreiškė LRT vadovas. – Tuo atveju LRT taptų kitų metų „Eurovizijos“ organizatoriumi. Nesakau, kad tai būtų nepakeliama našta – estai ir latviai įrodė, kad viskas įmanoma, todėl mes tokį iššūkį priimtume, bet atsižvelgiant į situaciją kartoju – neduok Dieve.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius